Leg het moment vast met Canon’s nieuwe, gebruiksvriendelijke compactcamera’s

Amstelveen 4 januari 2017 – Canon introduceert vandaag drie nieuwe compactcamera’s die je helpen elk spontaan moment vast te leggen: de slanke en stijlvolle IXUS 185 en IXUS 190, en de mini-bridge superzoom PowerShot SX430 IS. De nieuwe IXUS-modellen zijn de dunste modellen in deze lijn. Ze zijn perfect als je een camera zoekt die je overal mee naartoe kunt nemen en elke opname een ‘wow-factor’ wilt geven. De PowerShot SX430 IS heeft een krachtige 45x zoom en is daarmee perfect voor gezinnen die op zoek zijn naar een camera die al hun speciale momenten dichterbij haalt, zodat ze steeds opnieuw kunnen worden beleefd.

IXUS 185

IXUS 190

PowerShot SX430 IS


De kracht van kwaliteit en zoom – in je jaszak
Met 20 Megapixel foto’s en HD 720p-video’s leggen de nieuwe camera’s het heden vast met een indrukwekkende kwaliteit en de krachtige optische zoom biedt je de vrijheid om op afstand nog meer details vast te leggen. De 8x optische zoom bij de IXUS 185 en de 10x bij de IXUS 190 zijn het resultaat van een lens die zich volledig terugtrekt in de body. De camera’s passen gemakkelijk in je jaszak of tas. ZoomPlus zorgt voor een digitale verdubbeling van het zoombereik en is daarmee perfect om – nog steeds met maximale resolutie – die moeilijke opnamen te maken. Maar voor echte fotografie op afstand is er de 45x optische zoom van de PowerShot SX430 IS. Daarmee plaatst dit cameramodel je midden tussen de actie en laat de 90x ZoomPlus je alles nog dichterbij beleven.

Om je te helpen een vriend, familielid of scène met de beste belichting vast te leggen, selecteert de nieuwe Easy Auto-functie van de IXUS automatisch de beste camera-instellingen voor je en blokkeert het knoppen om te voorkomen dat je per ongeluk ergens anders op drukt. En om het nog gemakkelijker te maken selecteert Auto Zoom zowel bij foto’s als video’s op een slimme manier de beste compositie, rekening houdend met het aantal mensen dat in beeld is.

Met elke druk op de ontspanknop garandeert Canon’s Intelligent IS dat de opnamen haarscherp zijn. Om onscherpte te voorkomen zijn er acht instellingen die zich constant aanpassen aan de scène die je wilt vastleggen – van fotografie op een statief tot het volgen van een spelend kind. Bij video’s neemt Dynamic IS deze taak op zich.

Vastleggen, delen en herinneren
Nieuw bij deze camera’s is de Date Button. Met deze stempelfunctie wordt een datum en tijdstip op de opnamen vermeld, zodat je exact weet wanneer die kostbare momenten plaatsvonden. En de tijd dat je lang bezig was met bewerken en het uploaden eindeloos leek te duren is ook voorbij: met ingebouwd Wi-Fi kun je je foto’s direct delen op social media. Bij de IXUS 190 en PowerShot SX430 IS kun je er dankzij Dynamic NFC ook voor kiezen om met de camera je mobiel aan te raken en zo automatisch een wireless verbinding te maken.

IXUS 190 – de belangrijkste kenmerken:

 • Focus op stijl met een gebruiksvriendelijke, ultraslanke IXUS
 • Je beste momenten vastgelegd met de hoogste kwaliteit
 • Vlekkeloze connectiviteit voor delen en fotografie op afstand
 • Creatief en gemakkelijk – met de eenvoud van ‘mikken & klikken’
 • Met één druk op de knop perfecte HD-video’s

IXUS 185 – de belangrijkste kenmerken:

 • Gebruiksvriendelijke, slanke IXUS die in je jaszak past
 • Je mooiste herinneringen perfect vastgelegd
 • Met ‘mikken & klikken’ voor schitterende resultaten
 • Veel plezier met de creatieve functies
 • Met één druk op de knop perfecte HD-video’s

PowerShot SX430 IS – de belangrijkste kenmerken:

 • Groot zoombereik dat je overal kunt gebruiken
 • Je beste prestaties en mooiste momenten perfect vastgelegd
 • Vlekkeloze connectiviteit voor gemakkelijk delen
 • ‘Mikken & klikken’ voor maximale creatieve vrijheid
 • Met één druk op de knop perfecte HD-video’s