Slank en stijlvol – maak kennis met de PowerShot G9 X Mark II

Amstelveen, 4 januari 2017 – Canon vernieuwt vandaag haar gerenommeerde PowerShot G-serie met de PowerShot G9 X Mark II, een ultraslanke krachtige compactcamera die gemakkelijk in je jaszak past. Met razendsnelle continu-opnamen tot 8,2 fps, een grote 1,0-type 20,1 Megapixel sensor en Canon’s DIGIC 7-processor zorgen de prestaties van deze camera bij elke druk op de ontspanknop voor schitterende resultaten. Ongeacht of je als enthousiaste fotograaf nu op zoek bent naar een betrouwbare partner of gewoon meer wil gaan doen dan met je smartphone mogelijk is; de PowerShot G9 X Mark II is dé camera om bij je te hebben.

PowerShot G9 X Mark II


Vermogen, prestaties, precisie
Met DIGIC 7 en een CMOS-sensor als basis biedt de PowerShot G9 X Mark II duidelijk verbeterde prestaties en zijn de resultaten van hoge kwaliteit. De ‘dual sensing’-beeldstabilisatie zorgt dankzij parallelle signaalverwerking voor een 3.5-stops correctie en is ideaal voor opnamen onderweg wanneer het beeld stabiel moet zijn, maar je handen even niet meewerken. Voor spontane momenten – van onverwachte ontmoetingen met dieren tot optredens van straatartiesten – stelt de de PowerShot G9 X Mark II je in staat reeksopnamen te maken met een snelheid van 8,2 beelden per seconde. Combineer dat met een AF-snelheid van 0,14 seconde en je mag erop vertrouwen dat je alles vast kunt leggen met een camera die het tempo bijhoudt. Om de hele scène in beeld te krijgen, is de PowerShot G9 X Mark II uitgerust met een 3x optische zoom en 28mm groothoeklens – perfect voor zowel fascinerende portretopnamen als fraaie landschapsfoto’s.

Gedenkwaardige momenten worden vastgelegd met een perfecte helderheid, ongeacht het omgevingslicht. De sensor zorgt voor aantoonbare vermindering van ruis en verbetert het dynamisch bereik voor consistente prestaties overdag en ’s nachts. De f/2.0-lens laat meer licht op de sensor vallen en geeft je de vrijheid om lagere ISO-waarden of kortere sluitertijden te gebruiken en een schitterende achtergrondonscherpte te realiseren. Voor bewegingsonscherpte tijdens het vastleggen van bewegende onderwerpen, beperkt het nieuwe Auto ND-filter de hoeveelheid licht die de sensor bereikt, zodat je langere sluitertijden kunt gebruiken zonder het risico van overbelichting.

Maak video’s met een professionele uitstraling
Geef de videograaf in je de vrijheid en maak schitterende Full HD-video’s; de verbeterde DIGIC 7 om het onderwerp te volgen zorgt ervoor dat je echt alles kunt vastleggen, van onverwachte actiemomenten tot de subtiele verandering in een gezichtsuitdrukking.

Of je nu een bergwand beklimt of een stad verkent, het is niet langer nodig om te stoppen als je een opname wilt maken. Canon’s Dynamic Image Stabilizer corrigeert automatisch cameratrillingen en helpt je onderweg vanuit elke hoek beelden vast te leggen. En voor een uniek resultaat is de PowerShot G9 X Mark II uitgevoerd met Time-Lapse movie en een reeks aan andere instellingen om je een ongekende creatieve vrijheid te bieden.

Een krachtpatser die in je jaszak past
De PowerShot G9 X Mark II heeft een minimalistisch ontwerp in retrostijl en combineert indrukwekkende prestaties met een elegante en compacte aluminium body die 25 procent dunner is dan de voorganger. Met een gewicht van slechts 206 gram is deze camera ideaal voor in je jaszak en kun je er echt overal mee aan de slag. De minimalistische ontwerplijnen zijn kenmerkend voor deze camera en het intuïtieve lcd-touchscreen biedt volledige controle over en toegang tot de instellingen zonder dat grote knoppen nodig zijn. De Lens Control Ring geeft je nog meer controle over diafragma, sluitertijd en zoom.

Verbonden met je omgeving en deel je creaties
Via de Wi-Fi-knop houd je contact met de wereld en Dynamic NFC stelt je in staat om snel opnamen te maken, te kopiëren en te delen met compatibele smart devices, zoals het Canon Connect Station. Al je foto’s en video’s kun je gemakkelijk delen en veilig opslaan. De nieuwe bluetooth-compatibiliteit zorgt ervoor dat je een constante verbinding met je camera hebt, zodat je je foto’s altijd kunt bekijken en delen via een telefoon of tablet – zelfs wanneer je camera in je jaszak zit. Dit betekent ook dat je smart devices kunt gebruiken voor wireless opnamen op afstand, zodat je zelf ook deel kunt uitmaken van een groepsfoto of schitterende selfies kunt vastleggen. Dankzij opladen via USB kun je de camera overal opladen waar je foto- en filmexpedities je maar naartoe brengen.

PowerShot G9 X Mark II – de belangrijkste kenmerken:

  • Superieure beeldkwaliteit bij elke belichting, past in je jaszak
  • Eenvoudige bediening voor schitterende opnamen
  • Haarscherpe Full HD-video’s gemakkelijk vastleggen en delen
  • Ontworpen voor ongekende creatieve vrijheid
  • Creaties onmiddellijk met de wereld delen