PIM Print breidt printerpark uit met Océ Arizona 480 GT van Canon

‘s-Hertogenbosch, 1 december 2016 - PIM Print installeert de Océ Arizona 480 GT-printer van Canon en kiest voor de workflowsoftware-oplossing Onyx Thrive. Met de toevoeging van deze geavanceerde grootformaat flatbedprinter zet het grafische bedrijf - gespecialiseerd in online drukwerk en digital printing - de stap naar grootformaat sign en panelen. In dit segment verwacht PIM Print een aanzienlijke groei te realiseren.

De printers uit de Océ Arizona printerserie zijn extreem veelzijdig en kunnen printen op vrijwel elk materiaal of voorwerp. Dit biedt veel creatieve mogelijkheden: van standaardaffiches en displays, specialistische en industriële toepassingen, verpakkingen en point of sale materialen tot backlits, banners en het printen van reliëf. De Océ Arizona 480 GT kan snelheden realiseren tot wel 32,8 m² per uur en heeft een potentiële productie van meer dan 10.000 m² per jaar. De productiviteit wordt verder verhoogd door het vacuümsysteem met 7 zones, waardoor het tijdrovende maskeren voor printopdrachten met een standaardformaat overbodig wordt. De tijdbesparende batchmodus zorgt voor efficiënte productie van complexe taken. 

“Veel drukkerijen hebben het op dit moment moeilijk. Standaard drukwerk is overal beschikbaar en toegevoegde waarde creëren in lastig. De marges zijn niet hoog op het traditionele drukwerk en daarom moesten we onze blik verbreden. PIM Print was al actief op het gebied van grootformaat printen, maar we besteedden dit werk voornamelijk uit. Dit neemt echter een aantal dagen in beslag, je bent veel minder flexibel en onvoldoende in staat controle te houden op het eindproduct”, vertelt Ronald van der Meer, eigenaar van PIM Print. “Door de uitbreiding van ons printerpark met de Océ Arizona 480 GT van Canon kunnen we nu in eigen beheer groot formaat printen en de stap zetten richting sign, waar veel toekomst in zit. Hiermee betreden we een nieuwe markt, waarbij we overtuigd zijn dat we een aanzienlijke groei kunnen realiseren mede door de opties die onze Océ Arizona printer biedt.”

Pim print: printen op levensgrote objecten van karton, kunststof en hout Met ruim 30 jaar ervaring op het gebied van drukwerktechnieken is PIM Print uitgegroeid tot één van de meest veelzijdige grafische bedrijven in Nederland. PIM Print positioneert zich als totaalleverancier en produceert via een hybride workflow zowel digitaal als offset, en op groot formaat met geautomatiseerde productiemiddelen. PIM Print gebruikt de Océ Arizona 480 GT van Canon onder andere voor het printen op levensgrote figuren en objecten zoals bomen en auto’s. Het printvolume groeit snel en 80 procent van de werkzaamheden op de Océ Arizona 480 GT bestaat nu uit het printen op deze levensgrote objecten, niet alleen op karton, maar ook op kunststof en hout. 

Ook heeft PIM Print de Onyx Thrive workflow-software van Canon in gebruik genomen die volledig meedraait in de geautomatiseerde workflow van het bedrijf. De drukkerij krijgt opdrachten via online portals, waarbij alles volledig geautomatiseerd wordt verwerkt. Dit heeft als belangrijk voordeel dat de controleslag in een beginstadium plaatsvindt, waardoor fouten worden verminderd en tijd wordt bespaard. Met de toevoeging van Onxy Thrive geld dit ook voor opdrachten die door de Océ Arizona 480 GT worden verwerkt.