Nieuwe Canon XEED 4K600STZ laserprojector produceert haarscherpe 4K-beelden in diverse installatieomgevingen

‘s-Hertogenbosch, 22 november 2016 – Canon Europe, marktleider in imaging solutions, maakt vandaag de introductie bekend van de Canon XEED 4K600STZ. Met een gewicht van slechts 26 kg en een uiterst compact ontwerp levert deze nieuwste aanwinst in het Canon 4K-projectorprogramma een ongeëvenaarde 4K-resolutie en een superieure beeldkwaliteit.

XEED 4K600STZ FSL.jpg

Het compacte en lichtgewicht ontwerp van de XEED 4K600STZ garandeert superieure 4K-beeldkwaliteit, verbeterde helderheid en meer functionaliteit

Als extra mogelijkheid ten opzichte van de XEED 4K501ST kan de nieuwe XEED 4K600STZ zelfs in portretmodus of met behulp van meerdere samengevoegde beelden – nauwkeurig projecteren op gebogen en koepelvormige oppervlakken, zonder dat verlies aan beeldscherpte optreedt. Daarmee vormt dit model de ideale oplossing voor een reeks aan toepassingen, waaronder geavanceerde trainingssimulatoren, 3D/CAD-design en museale- en ‘Digital Signage’.

Met een native 4K-resolutie (4.096 x 2.400) en Canon’s krachtige 6.000-lumen solid-state laser lichtbron met een gebruiksduur tot 40.000 uur (Ultra-long lifemodus) produceert de XEED 4K600STZ superieure 4K HDR-beelden. Samen met een 4.000:1 native contrastverhouding en een 10.000:1 dynamisch contrast, zorgt AISYS - Canon’s unieke optische systeem – voor volle, levensechte kleuren en een natuurgetrouwe weergave van zwarte delen.

Met vier DVI-D en twee HDMI 2.0 ingangen profiteert de XEED 4K600STZ ook van een verbeterde functionaliteit. Dit ondersteunt de projectie van hoogwaardige content afkomstig van uiteenlopende 4K-bronnen met 60 Hz via één HDMI-kabel en dat met een responstijd van slechts 16,6 ms. Met Creston-compatibiliteit, Wi-Fi, USB en Ethernet staan installateurs naast bediening op afstand ook krachtige netwerkopties ter beschikking.

Het 4K-objectief met 1.3x zoom en een constant f/2.6 diafragma stelt de XEED 4K600STZ in staat om prachtige beelden te produceren zonder helderheidsverlies over het gehele zoombereik. Dankzij een projectieverhouding van 1,0 – 1,3 kan een 120-inch beeld worden geprojecteerd op een afstand van slechts 2,7 meter.

Andreas Herrnböck, European Business Development Manager Projector, Visual Communications bij Canon Europe, zegt: “De introductie vandaag van de XEED 4K600STZ is een nieuwe mijlpaal binnen Canon’s 4K-installatieprogramma. De combinatie van het onvoorstelbaar compacte en lichtgewicht ontwerp met de helderheid van 6.000 lumen maakt dit de ideale oplossing voor een reeks aan installatieomgevingen – variërend van simulatieomgevingen waar razendsnelle beeldverversing en vloeiende bewegingen vereist zijn tot gebruik in musea waar het compacte ontwerp en de hoge resolutie zorgen voor een onvergetelijke beleving. Met de introductie van de XEED 4K600STZ blijven we grenzen verleggen en bieden we meer mogelijkheden om aan te sluiten bij de specifieke eisen van eindgebruikers.”

De XEED 4K600STZ zal vanaf het tweede kwartaal van 2017 leverbaar zijn.

Verdere informatie

Foto's van de XEED 4K600STZ

Volgende lezen

Stap in de creatieve wereld van EOS R: Canon introduceert de compacte full frame EOS RP

Amstelveen, 14 februari 2019 – Canon Europe introduceert vandaag de EOS RP – een kleine, lichte en praktische spiegelloze camera voor serieuze amateurfotografen die op zoek zijn naar het volgende, hogere niveau in Canon’s revolutionaire EOS R-systeem. De EOS RP is ideaal voor reis-, landschaps- en portretfotografie en videoregistratie. Dit nieuwe model biedt meer mogelijkheden en brengt alle voordelen van het EOS R-systeem binnen handbereik, waaronder ’s werelds snelste autofocus. Als kleinste en lichtste full frame Canon-camera met verwisselbare lens tot nu toe, zorgt de EOS RP voor de perfecte combinatie van functionaliteit en gebruiksgemak met een indrukwekkende beeldkwaliteit. Met de EOS RP kunnen foto- en videografen het volledige Canon-portfolio aan RF-, EF- en EF-S-lenzen verkennen en gebruiken.