De Resolutie investeert in twee printers uit recent geïntroduceerde Océ Arizona 2200-serie van Canon

‘s-Hertogenbosch, 3 november 2016 – Print- en signbedrijf De Resolutie breidt haar printerpark uit met twee printers uit de nieuwe Océ Arizona 2200-serie van Canon. De installatie van de Océ Arizona 2280XT heeft in oktober plaatsgevonden in haar vestiging in Utrecht en in november volgt de plaatsing van de Océ Arizona 2260XT in Rijswijk. Dit zijn de eerste plaatsingen uit deze printerserie van Canon in Nederland. Hierdoor geeft het grafische bedrijf een sterke impuls aan de kwaliteit van haar printuitingen, en aan haar productiviteit. Dit stelt De Resolutie in staat korte deadlines van klanten te halen en haar productiemogelijkheden aanzienlijk te verbeteren.

De Resolutie ging in de jaren negentig van start als grafisch bedrijf en is uitgegroeid tot een succesvolle grafische keten met vestigingen in Utrecht en Rijswijk. Daarnaast beschikt De Resolutie over een creatieve signafdeling: Atelier Van Zijderveld, eveneens gevestigd in Rijswijk. De Resolutie is sterk in digitaal drukwerk en staat hier ook al jaren om bekend. Het bedrijf beschikt over de jongste generatie hoogwaardige digitale drukpersen en voor grootformaat print is De Resolutie al enige jaren klant van Canon. Locatie Utrecht startte in 2008 met een Océ Arizona 250 GT en plaatste in 2012 een Océ Arizona 360XT. Onlangs nam de vestiging in Rijswijk een Fotoba XLD 170 WP in gebruik voor het snijden van onder andere behangapplicaties. Nu locatie Utrecht de overstap heeft gemaakt op de Océ Arizona 2280XT, kan zij de afdrukkwaliteit en productiviteit nog verder verbeteren - mede door alle innovaties die zijn doorgevoerd in de nieuwe printerserie. Ook is de printsnelheid verhoogd van 36,4 naar 64,2 m² per uur. In Rijswijk viel de keuze op de Océ Arizona 2260XT, onder meer vanwege de kwaliteit van de service en ondersteuning die Canon biedt.

“Onze kracht is dat wij ons altijd in onze klanten verplaatsen en inspelen op hun wensen. Hierbij draait alles om innovatie in technologie, om snelheid en om flexibiliteit. Zo wordt ruim de helft van onze orders nog dezelfde dag geproduceerd”, vertelt Michel Jorna, directeur van De Resolutie Utrecht. “Voor onze continuïteit is het belangrijk te blijven investeren in hoogwaardige digitale productiemiddelen. De installatie van twee printers uit de nieuwe Océ Arizona 2200-serie van Canon biedt ons de mogelijkheid onze levertijden fors te verkorten en flexibel te opereren. Tegelijkertijd zijn we in staat een hoge kwaliteit te bieden in onder andere eindproducten voor de Home & Decoration markt, wat een belangrijke groeimarkt voor ons is.”

“We zijn erg blij met het vertrouwen dat De Resolutie heeft in onze Océ Arizona 2200-serie en in onze dienstverlening. De Resolutie is actief in een zeer competitieve markt en is uitgegroeid tot een toonaangevende speler in de markt voor digitaal printen. Met de Océ Arizona 2280XT en de Océ Arizona 2260XT breidt De Resolutie haar capaciteit uit met twee hoogwaardige en veelzijdig inzetbare printers, zonder concessies te doen aan printkwaliteit”, zegt Wilco Verheij, Channel Director Wide Format Group van Canon Nederland N.V. “Deze modellen maken het mogelijk in te spelen op nieuwe marktontwikkelingen. Vanwege de grote productiviteit, printkwaliteit en betrouwbaarheid is de Océ Arizona 2200 serie de technologie van de toekomst.”

Canon Europe maakte in mei de internationale introductie bekend van de Océ Arizona 2200-serie UV flatbed printers, als vernieuwde oplossing voor Print Service Providers, kunstproducenten en fotolaboratoria. Met de nieuwe Océ VariaDot™ grayscale-printtechnologie kunnen Print Service Providers hun activiteiten uitbreiden en zich - naast toepassingen als bewegwijzering en displayproductie - richten op de foto- en kunstmarkt. De gebruiksvriendelijke pneumatische registratiepinnen zorgen met het snel, herhaalbaar en gemakkelijk plaatsen van printmedia voor een maximale efficiency. Het standaard meegeleverde Automated Printhead Maintenance System garandeert een volledige handsfree reiniging van de printkop in minder dan 25 seconden per kleur en zorgt voor constant hoge prestaties van de nozzles.