Nieuwe Canon imagePRESS C850-serie biedt meer mogelijkheden en inspireert zakelijke markt

‘s-Hertogenbosch, 22 september 2016 – Canon Europe, marktleider in imaging solutions, voegt twee nieuwe digitale kleurenpersen toe aan haar imagePRESS-productlijn: de C850 en C750. De nieuwe digitale persen beantwoorden aan de groeiende vraag van klanten naar flexibele productieprinters, die een consistent hoge printkwaliteit combineren met uitstekende prestaties. Bovendien hebben de persen een bewezen betrouwbaarheid in een kleinere, maar robuuste uitvoering. De imagePRESS C850-serie biedt alle functionaliteiten en stelt grafische ondernemers en centrale reproafdelingen in staat om hun productaanbod te vergroten en de groeiambities van hun onderneming te realiseren.

De nieuwe digitale persen zijn uiterst geschikt voor klanten met een maandelijks printvolume tot 170.000 A4-pagina’s. Ze zijn uitgerust met een aantal innovaties om de efficiency in de productieomgeving te verhogen en volledig afgewerkte eindresultaten te produceren:

  • Consistente productiesnelheden van 85 ppm/75 ppm tot 220 g/m² en zeer goede prestaties bij gemengde media tot 300 g/m²
  • Auto-Duplex banner-printfunctie voor nieuwe applicaties
  • Nieuw 190 lpi beeldraster om kwalitatief hoogwaardige afbeeldingen te produceren
  • Semi-automatische paginaregistratie, waardoor de operator tijd aan andere belangrijke activiteiten kan besteden
  • Extra nabewerkingsmogelijkheden – voor nieuwe en hoogwaardige toepassingen
  • Nieuwe PRISMAsync v 5.0 – garandeert optimale prestaties in de printruimte

“Bij Canon willen we ervoor zorgen dat onze klanten met vertrouwen naar de toekomst kijken. We streven ernaar grafische ondernemers te inspireren met een visie op hun creatieve en commerciële mogelijkheden. Canon biedt technologische innovaties om hen te helpen die visie te realiseren en hun onderneming te transformeren”, vertelt Mark Lawn, Canon’s European Director Professional Print Solutions. “In slechts twee jaar hebben we meer dan 3.000 imagePRESS C800/C700 productieprinters in Europa, het Midden-Oosten en Afrika geïnstalleerd. Zo helpen wij klanten nieuwe niveaus op het gebied van productiviteit, kwaliteit en flexibiliteit te bereiken en stimuleren wij hun groei. Met deze nieuwe imagePRESS-modellen hebben we zowel de prestaties als de inzetbaarheid verbeterd, zodat nog meer drukkerijen groei kunnen realiseren.”

De imagePRESS C850-serie kan dubbelzijdige banners produceren, print op standaardformaat enveloppen en levert een uitzonderlijke kwaliteit op gestructureerde media. En omdat beide digitale persen media van 52 tot 300 g/m2 kunnen verwerken en hun maximale printsnelheid tot 220 g/m2 behouden, zijn de C850 en C750 inzetbaar voor een breed scala aan traditionele printtaken. Van brochures en uitnodigingen tot posters en gepersonaliseerde direct marketingmaterialen.

De verbeterde laser en een nieuw 190 lpi beeldraster zorgen samen met Canon’s Consistently Vivid (CV) toner voor een uitstekende printkwaliteit die pagina na pagina consistent blijft, ongeacht de oplage. De verbeterde semi-automatische, single-page registratietechnologie zorgt in slechts vijf minuten voor nauwkeurige mediaregistratie en verbetert de efficiency in de productieomgeving.

Met een nieuwe front-edge booklet trimmer, GBC- puncher en inline riltool stellen de nieuwe digitale persen PSP’s in staat hun nabewerkingsmogelijkheden te vergroten en hun klanten hoogwaardige eindresultaten te leveren. Door het aanbod aan inline nabewerkingsopties – zowel van Canon als van andere partijen – te vergroten kunnen klanten ook kiezen voor integratie van modules voor schoonsnijden, inbinden tot 200 vel, nieten tot 100 pagina’s, ringbinden en boeken met een square-fold maken.

De imagePRESS C850/C750-modellen zijn de eerste in het assortiment die integratie bieden met versie 5.0 van Canon’s PRISMAsync-controller. Dit resulteert in een hogere inzetbaarheid, verbeterde overall printprestaties in de productieomgeving en optimale integratie met de activiteiten van de grafische ondernemers. De nieuwe PRISMAsync remote control biedt ook een mobiel toepassingsprogramma (Android/iOS) dat informatie over de printstatus geeft en de operator laat weten wanneer interventie nodig is.

Lawn: “Of het nu gaat om een reproafdeling in een organisatie of een commerciële printomgeving, een nieuwe digitale pers dient direct inzetbaar te zijn, eenvoudig te installeren en snel te integreren binnen bestaande workflows. Deze eisen vormden de basis voor het ontwikkeltraject van de nieuwe imagePRESS-modellen. We zijn ervan overtuigd dat klanten hun potentieel op waarde zullen inschatten, zodat zij hun printaanbod richting de markt kunnen vergroten en hun zakelijke doelen kunnen realiseren.”

De nieuwe Canon imagePRESS C850/C750-modellen zijn voor het eerst te zien tijdens GraphExpo 2016 en zijn vanaf oktober 2016 binnen EMEA leverbaar.

Verdere informatie