World Press Photo 2016 tentoonstelling geopend in Grote Kerk Naarden

‘s-Hertogenbosch, 8 augustus 2016 – De World Press Photo tentoonstelling is ook dit jaar te bewonderen in fotostad Naarden. Marc Dullaert, oprichter en voorzitter van KidsRights, opende de expositie in de Grote Kerk. Bij de opening waren onder meer Albertine van Vliet – Kuiper, de burgemeester van de gemeente Gooise Meren, Ebba Hoogenraad, lid van de Raad van Toezicht van World Press Photo, en Joop van Boerdonk, Algemeen Directeur van Canon Nederland N.V. aanwezig. De vestingstad is één van de 100 (wereld)steden in 45 landen waar de World Press Photo expositie is te zien. Dit jaar werd tegelijkertijd de KidsRights tentoonstelling ‘The International Children’s Peace Prize’ geopend. Deze expositie markeert de samenwerking die World Press Photo en KidsRights eerder dit jaar zijn aangegaan om aandacht te vragen voor kinderrechten.

Winnaar World Press Photo
Op de World Press Photo tentoonstelling in de Grote Kerk zijn bekroonde beelden van World Press Photo te zien, geprint op Océ Arizona grootformaat flatbed printers van Canon. Uiteraard is ook de winnende foto van dit jaar te bewonderen, gemaakt door de Australische fotograaf Warren Richardson. De winnende foto toont een man en baby die ’s nachts proberen om de grens tussen Servië en Hongarije over te steken. Het tweetal was onderdeel van een vluchtelingenstroom die Hongarije probeerde te bereiken, voordat er bij de grens een afscheiding werd gebouwd om vluchtelingen tegen te houden. Bij het maken van de foto kon Richardson geen gebruikmaken van flits. Het enige licht in deze foto is afkomstig van de maan. Warren Richardson maakte de foto met een Canon EOS 5D Mark II spiegelreflexcamera met een EF 24mm f/1.4L USM lens.

In de Grote Kerk zijn gedurende de World Press Photo tentoonstelling ook de beelden van de Canon Zilveren Camera te zien, de belangrijkste prijs voor fotojournalisten in Nederland. Canon Nederland is al sinds 1992 partner van World Press Photo en is sinds 2005 hoofdsponsor van De Zilveren Camera.

World Press Photo 2016, de Canon Zilveren Camera tentoonstelling en de KidsRights tentoonstelling zijn van 6 tot en met 28 augustus te zien in de Grote Kerk, Marktstraat 13 in Naarden.