Vernieuwd Canon MAXIFY-assortiment met krachtige, efficiënte SFP en MFP’s verhoogt productiviteit

’s-Hertogenbosch, 1 juni 2016: Canon Europe, marktleider in imaging solutions, maakt vandaag de introductie bekend van haar nieuwste aanwinsten binnen het MAXIFY-assortiment. Vier nieuwe All-in-Ones (MAXIFY MB2150-serie, MB2750-serie, MB5150-serie en MB5450-serie) en een SFP (MAXIFY iB4150) zullen de bekroonde MAXIFY MB2050, MB2350, MB5050, MB5350 en iB4050 vervangen om binnen kleine kantoren en het kantoor aan huis de productiviteit te verhogen en de efficiency en inzetbaarheid te vergroten.

MAXIFY MB2150

MAXIFY MB2750

MAXIFY MB5150

MAXIFY MB5450

MAXIFY iB4150


Allround professionals
Zowel de snelheid als de flexibele inzetbaarheid van de MAXIFY-modellen optimaliseert de productiviteit met een verbeterde First Page Out Time (ISO-FPOT-MONO) van zes seconden en A4-printsnelheden tot 24 ipm in zwart-wit en 15,5 ipm in kleur. De snelheid van de scan- en kopieerfunctie wordt ondersteund door de professionele printkwaliteit. De speciaal ontworpen Dual Resistant High Density (DRHD) inkten maken het eindresultaat extra duurzaam en zorgen voor markeerstift- en veegvaste kleurenprints met haarscherpe zwarte tekst en levensechte kleuren bij graphics.

Daarnaast zijn de MAXIFY MB5150 en MB5450 uitgerust met Canon’s dubbelzijdige ‘Single Pass’ scanfunctie, zodat beide zijden van het document tegelijk zijn te scannen en kostbare tijd wordt bespaard wanneer grote batches documenten in een keer dienen te worden gescand.

Hoge efficiency en krachtige prestaties
De vernieuwde printerserie bevat modellen met een papiercapaciteit van 500 vel en XL-inktcartridges voor de productie van maximaal 1.200 zwart-wit pagina’s (MB2150 en MB2750) of 2.500 zwart-wit pagina’s (MB5150 , MB5450 en iB4150) voordat de cartridges dienen te worden vervangen. Omdat de vervangingsintervallen groter zijn, kent de printer minder stilstand en neemt de operationele efficiency toe.

De nieuwe modellen zorgen in elk opzicht voor verbetering, niet alleen wat betreft het energieverbruik of het printvolume. Optioneel kan een overzicht worden bijgehouden van het totale aantal geprinte, gescande of gefaxte pagina’s, zodat klanten een beter beeld krijgen van hoe het apparaat op kantoor wordt gebruikt.

Intuïtieve technologie garandeert productiviteit
Met de nieuwe MAXIFY-serie zijn taken als printen, kopiëren, scannen of faxen eenvoudig uit te voeren. De MB5150 en MB5450 beschikken beide over grote 8,8 cm (3,5”) kleurentouchscreens en verbeterde gebruikersinterfaces. Naast de papierlades voor 500 vel en een ADF voor 50-vel, zorgen de functie voor dubbelzijdig printen en de ondersteuning van een breed scala aan papierformaten en -soorten – van normaal A4-papier tot etiketten, enveloppen, fotopapier en zelfs dubbelzijdig kopiëren van ID-kaarten – dat de meeste printopdrachten op kantoor gemakkelijk zijn uit te voeren.

Verbeterde connectiviteit
Het MAXIFY-assortiment is ideaal voor zowel flexibele werk- en kantoorruimten waar printers door een team worden gedeeld als voor kleine ondernemingen. Met de ingebouwde Wi-Fi- en Ethernetconnectiviteit kunnen de MAXIFI-modellen op kantoor door meerdere pc’s en wireless apparaten worden gedeeld. De compatibiliteit met de Canon PRINT-app stelt gebruikers in staat via een smartphone of tablet verbinding met de printer te maken om vervolgens te printen en te scannen. De verbeterde mobiele connectiviteit via MAXIFY Cloud Link zal op alle modellen beschikbaar zijn, zodat gebruikers kunnen printen vanuit en scannen naar cloud based diensten zoals Evernote, Dropbox, OneDrive, Concur en Google Drive – zonder tussenkomst van een pc.

Het nieuwe assortiment Canon MAXIFY-printers is vanaf juli 2016 in heel Europa verkrijgbaar.

Belangrijkste kenmerken

MAXIFY MB2150-serie

 • First-Page-Out-Time van zes seconden in zwart-wit en ISO A4-printsnelheid van 19 ipm in zwart-wit/13 ipm in kleur
 • Wi-Fi-connectiviteit
 • Canon PRINT-app, Mopria (Android) en Apple AirPrint ondersteuning
 • Google Cloud Print
 • Access Point Mode (Wi-Fi) – direct verbonden zonder netwerk
 • DRHD-pigmentinkten: vier Single inktcartridges
 • Volledig geïntegreerde ADF voor 50 vel
 • Automatisch dubbelzijdig printen en kopiëren
 • XL-cartridges verkrijgbaar met capaciteit voor 1.200 zwart-wit pagina’s
 • Gepland Aan/Uit-instelling schakelt printer buiten kantooruren uit
 • Monitoring van printergebruik en instellen van gebruiksbeperkingen
 • Met MAXIFY Cloud Link voor printen vanuit en scannen naar cloud services
MAXIFY MB2750-serie (step-up functies t.o.v. MB2150)
 • First-Page-Out-Time van zes seconden in zwart-wit en ISO A4-printsnelheid van 24 ipm in zwart-wit/15,5 ipm in kleur
 • Wi-Fi- & Ethernetconnectiviteit
 • Twee papierlades (totale capaciteit van 500 vel)
 • Snel reagerend 3” kleurentouchscreen
MAXIFY MB5150-serie
 • First-Page-Out-Time van zes seconden in zwart-wit en ISO A4-printsnelheid van 24 ipm in zwart-wit/15,5 ipm in kleur
 • Wi-Fi- & Ethernetconnectiviteit
 • Canon PRINT-app, Mopria (Android) en Apple AirPrint ondersteuning
 • Google Cloud Print
 • Access Point Mode (Wi-Fi) – direct verbonden zonder netwerk
 • DRHD-pigmentinkten: vier Single inktcartridges
 • Volledig geïntegreerde ‘single pass’ D-ADF voor 50 vel
 • Automatisch dubbelzijdig printen en kopiëren
 • XL-cartridges verkrijgbaar met capaciteit voor 2.500 zwart-wit pagina’s
 • Gepland Aan/Uit-instelling schakelt printer buiten kantooruren uit
 • Monitoring van printergebruik en instellen van gebruiksbeperkingen
 • Met MAXIFY Cloud Link voor printen vanuit en scannen naar cloud services
 • Snel reagerend 3,5”kleurtouchscreen
MAXIFY MB5450-serie (step-up functies t.a.v. MB5150)
 • Twee papierlades (totale capaciteit van 500 vel)
MAXIFY iB4150
 • First-Page-Out-Time van zes seconden in zwart-wit en ISO A4-printsnelheid van 24 ipm in zwart-wit/15,5 ipm in kleur
 • Wi-Fi- & Ethernetconnectiviteit
 • Canon PRINT-app, Mopria (Android) en Apple AirPrint ondersteuning
 • Google Cloud Print
 • Access Point Mode (Wi-Fi) – direct verbonden zonder netwerk
 • DRHD-pigmentinkten en vier Single inktcartridges
 • Automatisch dubbelzijdig printen
 • XL-cartridges optioneel verkrijgbaar met capaciteit voor 2.500 zwart-wit pagina’s
 • Gepland Aan/Uit-instelling schakelt printer buiten kantooruren uit
 • Monitoring van printergebruik en instellen van gebruiksbeperkingen
 • Met MAXIFY Cloud Link voor printen vanuit cloud services