Canon presenteert prototype Voyager Inkjet Photo Press op drupa 2016

‘s-Hertogenbosch, 31 mei 2016 – Canon, wereldwijd marktleider in imaging solutions, presenteert Voyager; een nieuw prototype Inkjet Photo Press, op haar stand op drupa 2016 (Messe Düsseldorf, 31 mei – 10 juni 2016).

VOYAGER_left.jpg

Het prototype van de zevenkleuren B2+ duplex pers is gebaseerd op een van de nieuw ontwikkelde inkjettechnologieën van Canon en maakt gebruik van Canon’s diepgaande ervaring op het gebied van imaging. De pers zorgt ervoor dat inkjet op termijn ook beschikbaar zal zijn op het kwaliteitsniveau van ‘Photo printing’.

Live presentaties van Voyager vinden elk uur plaats op de stand van Canon op drupa (hal 8a, stand B50). Er wordt een serie printvoorbeelden getoond om de uitstekende fotografische printkwaliteit aan te tonen op een brede reeks van verschillende substraten, inclusief standaard offsetmedia.

Canon verwacht dat Voyager interessant wordt voor bedrijven die actief zijn in het kwalitatief hoogwaardig segment, zoals de markt voor kunstcatalogi en klantpublicaties voor luxemerken. Met zijn hoogglans output van fotokwaliteit, kan Voyager ook worden gebruikt voor de productie van klassieke fotografische applicaties zoals hoogwaardige fotoboeken, losse foto’s en herinneringsdrukwerk.

"Bezoekers aan de Canon-stand die de printvoorbeelden van Voyager zien, zullen onder de indruk zijn van de kwaliteit van het drukwerk dat door dit prototype Photo-printproductiesysteem wordt behaald", aldus Jeppe Frandsen, Executive Vice President van Canon Europe.

"Wat ze zullen zien, is de technische capaciteit van Canon om de uitzonderlijke drukkwaliteit te leveren die consumenten verwachten van een fotoprint, maar dan op industriële productieniveaus. Dit toont het toekomstige toepassingsgebied voor een keur aan hoogwaardige toepassingen die kunnen worden geproduceerd met inkjettechnologie en die daadwerkelijk de technische grenzen van inkjet verleggen.”

Voyager is een prototype en is niet in de handel verkrijgbaar.

Volgende lezen

Canon lanceert uniek online platform als verlengstuk van Het Perfecte Plaatje

Amstelveen, 31 oktober 2018 – Vanavond start alweer het derde seizoen van Het Perfecte Plaatje. Als hoofdsponsor van het televisieprogramma, biedt Canon een uniek online contentplatform vol inspiratie dat in het verlengde ligt van het televisieprogramma. Laat je als kijker nog verder meenemen in de wereld van fotografie en bekijk de beste tips & tricks voor de wekelijkse thuisopdracht, alle ins & outs over de gebruikte Canon apparatuur tijdens de afleveringen en een nadere toelichting over de winnende foto’s.