Canon introduceert ’s werelds eerste AF-lens met ingebouwde Macro Lite¹ - de EF-M 28mm f/3.5 Macro IS STM

Amstelveen, 11 mei 2016 – Canon introduceert vandaag de EF-M 28mm f/3.5 Macro IS STM, een nieuwe macrolens voor camera’s in de EOS M-serie. Deze compacte en lichtgewicht lens biedt ongekende macromogelijkheden en is ’s werelds eerste AF-lens met ingebouwde Macro Lite² (led licht) om schaduwen en donkere delen te verwijderen. Met een toonaangevende vergroting in deze klasse, de mogelijkheid om scherp te stellen op onderwerpen die zich op slechts 13 mm afstand bevinden en een gewicht van slechts 130 gram is de EF-M 28mm f/3.5 Macro IS STM ook ’s werelds lichtste macrolens³ voor spiegelloze cameramodellen met verwisselbare lenzen. Ongeacht of je nu je favoriete gerecht fotografeert om op Instagram™ te delen of in de lente de kleurrijke details van een bloem wilt fotograferen, deze lens is ideaal om zelfs de subtielste nuances vast te leggen.


De unieke Macro Lite stelt je in staat de lens net zo dichtbij te brengen als nodig is, zonder dat dit ten koste gaat van de belichting. De Macro Lite wordt bediend met een schakelaar en stelt je in staat de lichtintensiteit en richting aan één of beide zijden van de Macro Lite te wijzigen om kleine onderwerpen van dichtbij te belichten. De lens biedt je fascinerende belichtingsmogelijkheden, terwijl het ontwerp voorkomt dat schaduwpartijen ontstaan door zowel de camera als de lens. Of het nu gaat om de schittering van juwelen weer te geven, de ingewikkelde structuur van stoffen vast te leggen voor een blog over kleding of om een close-up foto, deze lens helpt je foto’s te maken die het waard zijn om te delen.

Vergroot elk detail
Voor unieke opnamen biedt de lens naast een 1,0x ‘life-size’ vergroting ook een 1,2x vergroting in de Super Macro modus. Dit brengt je dichter bij onderwerpen en om je te helpen zelfs het kleinste detail zo nauwkeurig mogelijk vast te leggen, bedraagt de kortste scherpstelafstand van de lens slechts 13 mm. De optical Image Stabilizer van Canon geeft je de flexibiliteit om zonder cameratrilling vanuit de hand te fotograferen. Dit zorgt voor haarscherpe, trillingvrije opnamen. In combinatie met Hybrid IS-technologie worden ook de cameratrillingen gecorrigeerd waarbij kleine hoekverdraaiingen plaatsvinden, iets wat zich vaak voordoet bij macrofotografie.

De EF-M 28mm f/3.5 Macro IS STM is ’s werelds eerste autofocuslens die in staat is scherp te stellen bij zowel oneindig als bij een 1,2x vergroting⁴. De EF-M 28mm f/3.5 Macro IS STM heeft een uit zeven lamellen bestaand diafragma en biedt naast uitzonderlijk goede macroprestaties ook een vloeiende achtergrondonscherpte. Met een brandpuntsbereik van 45mm (35mm equivalent) beschik je over de flexibiliteit om onderweg portret- en groothoekopnamen te maken zonder van lens te wisselen. Fluisterstil scherpstellen door de STM van de lens zorgt voor schitterende movies zonder geluidsinterrupties wanneer je een andere scherpstelling kiest en door de scènes gaat.

EF-M 28mm f/3.5 Macro IS STM – de belangrijkste kenmerken:

  • Superieure macro-opnamen met unieke, ingebouwde Macro Lite
  • Kom dichterbij om nog meer details vast te leggen
  • Haarscherpe beelden met Hybrid IS en een uniek ontwerp
  • Compact, stijlvol design dat perfect past bij de EOS M
  • Gemakkelijk vloeiende videobeelden vastleggen


¹ Onder verwisselbare AF-lenzen voor camera’s (SLR-modellen of camera’s zonder spiegel). Per mei 2016, gebaseerd op Canon-onderzoek.
² Onder verwisselbare AF-lenzen voor camera’s (SLR-modellen of camera’s zonder spiegel). Per mei 2016, gebaseerd op Canon-onderzoek.
³ Onder verwisselbare AF-lenzen voor camera’s (SLR-modellen of camera’s zonder spiegel). Per mei 2016, gebaseerd op Canon-onderzoek.
⁴ Onder verwisselbare AF-lenzen voor camera’s (SLR-modellen of camera’s zonder spiegel). Per mei 2016, gebaseerd op Canon-onderzoek.