Canon breidt assortiment toepassingen imagePRESS C10000VP & C8000VP kleurenproductieprinters uit met high productivity bannerfeeder van BDT Print Media

‘s-Hertogenbosch, 31 mei 2016 - Canon Europe, wereldwijd marktleider in imaging solutions, is een samenwerking aangegaan met BDT Print Media GmbH, de Duitse specialist in mediaverwerking, om een geïntegreerde oplossing te ontwikkelen waarmee gebruikers van Canon’s kleurenproductieprinters imagePRESS C10000VP en C8000VP in hoog volume toepassingen op bannerformaat kunnen produceren.

Door de feeder uit de VX-reeks van BDT te integreren in de uiterst snelle imagePRESS productiesystemen, kan Canon haar klanten een oplossing met hoge capaciteit voor bannerinvoer bieden. Dit betekent een uitbreiding van het assortiment toepassingen die op de persen kunnen worden geproduceerd, zoals omslagen voor boeken, A4-folders van 6 pagina's, liggende A4-brochures, kalenders en posters.

De integratie van de Canon imagePRESS C10000VP met de feeder uit de VX-reeks van BDT wordt voor het eerst gedemonstreerd in de Publishing zone van de Canon-stand op drupa 2016 (hal 8a, stand B50), van 31 mei tot en met 10 juni 2016 in Düsseldorf. Op de stand wordt een reeks aan bannertoepassingen en boekomslagen geproduceerd.

De bannerfeeder uit de VX-reeks van BDT kan overweg met stapels tot 500 mm en werkt met media van 60 tot 350 g/m² en papier met een maximale lengte van 762 mm. De feeder bevat de door BDT gepatenteerde Tornado 'whirlwind'-technologie voor het scheiden, tillen en vervoeren van media. Daarbij wordt gezorgd voor een voorzichtige en betrouwbare behandeling van een volledig assortiment media, zoals gestreken en ongestreken papier, karton, gestructureerd papier en synthetische stoffen. De invoerparameters voor media voor herhaalde taken kunnen in het geheugen van het systeem worden opgeslagen. Zo kan een taak automatisch worden ingesteld, zijn er minder taakwisselingen nodig en wordt de productiviteit geoptimaliseerd.

Mark Lawn, Director Professional Print Solutions bij Canon Europe: "Sinds de imagePRESS C10000VP in de herfst van 2015 op de markt kwam, is de printer bij meer dan 120 Print Service Providers over heel Europa geïnstalleerd. De uitzonderlijke printkwaliteit en hoge productiviteit werpen nu al hun vruchten af. Uit gesprekken met klanten en vanuit onze eigen kennis van de markt, merken we de groeiende vraag naar toepassingen waar een langer vel voor nodig is. Op basis daarvan zochten we naar de juiste technologiepartner om ons te helpen bij deze toekomstige mogelijkheid voor onze klanten. Met hun beproefde expertise in dit domein was BDT een vanzelfsprekende keuze. Het is een mooi voorbeeld van hoe we de veranderende behoefte van de klanten volgen en proactief werken om intelligente oplossingen te ontwikkelen die hen aan nieuwe inkomsten helpen."

Ralf Hipp, CEO van BDT Print Media: "Het is ons een groot genoegen om met Canon te werken om de op Tornado-technologie van BDT gebaseerde bannerinvoeroplossing te integreren in de imagePRESS C10000VP en C8000VP persen van Canon. Samen kunnen we een uitstekend antwoord bieden op de wens van de klant naar flexibiliteit, productiviteit en printkwaliteit voor een ruimer assortiment media en formaten."