Het beste van Cinema EOS, betaalbaar, compact en veelzijdig – maak kennis met de Canon ME200S-SH

Amstelveen, 13 april 2016 – Canon introduceert vandaag de ME200S-SH, een compacte en professionele allround videocamera met Canon’s veel geprezen Dual Pixel CMOS AF-systeem. Ook in situaties met weinig licht en onder moeilijke belichtingscondities registreert de ME200S-SH Full HD-beeldmateriaal met een professionele kwaliteit. Daarmee is deze Cinema EOS-camera ideaal voor een breed scala aan toepassingen: van omroep- en filmproducties tot wetenschappelijk onderzoek en natuurdocumentaires. Deze nieuwe aanwinst binnen het Canon-assortiment met professionele camera’s combineert enkele van de beste kenmerken van het gerenommeerde Cinema EOS portfolio met de vormgeving, flexibiliteit en bedieningskenmerken van de uitzonderlijk populaire ME20F-SH.

ME200S-SH met CN-E18-80mm T4.4 L IS KAS S cine-servo objectief


Onbegrensde imaging mogelijkheden
De ME200S-SH heeft een Super 35mm CMOS-sensor met 8,29 Megapixel en levert daarmee indrukwekkende resultaten met de beeldkwaliteit die vanzelfsprekend is voor het Cinema EOS-assortiment. Dankzij de oversampling-technologie van de Canon-sensor zijn gebruikers – van wetenschappelijke onderzoekers tot film- en documentairemakers – in staat uitzonderlijk heldere en scherpe Full HD-opnamen te maken. De mogelijkheid om Full HD-beeldmateriaal vast te leggen met maximaal 50p/59.94p vergroot de inzetbaarheid van deze camera bij sport- en natuuropnamen en ook bij surveillancetaken.

De ME200S-SH ondersteunt Canon Log, een functie die de camera in staat stelt tot 12-stops aan dynamisch bereik vast te leggen en zo te garanderen dat details zichtbaar blijven in zowel de lichtste delen als in schaduwpartijen. Canon Log heeft als bijkomend voordeel dat het voor gebruikers van bestaande modellen, zoals de EOS C100 Mark II of EOS C300 Mark II, gemakkelijker is om het beeldmateriaal tijdens post-production af te stemmen. Net als de andere Canon Cinema EOS-camera’s beschikt ook de ME200S-SH over de Wide DR mode, zodat opnamen met weinig of geen grading direct vanuit de camera zijn te gebruiken en zo de post-production workflow sneller is uit te voeren.

De camera is uitgevoerd met de Canon EF Cinema Lock-lensvatting, zodat het omvangrijke assortiment compatibele Canon EF-, EF-S- en cine-servo objectieven kan worden gebruikt. Dankzij de compacte vormgeving, het geringe gewicht en de mogelijkheid zowel zoom als focus te bedienen via Canon’s RC-V100 afstandsbediening is de eveneens vandaag geïntroduceerde CN-E18-80mm T4.4 L IS KAS S cine-servo objectief de perfecte partner voor de nieuwe ME200S-SH.

Maximale controle
Met Dual Pixel CMOS Autofocus (DAF) – een uiterst efficiënt en door Canon ontwikkeld AF-systeem – garandeert de ME200S-SH een krachtige autofocus voor vloeiend, snel en continu scherpstellen om bewegende onderwerpen bij sportevenementen en in de natuur gemakkelijk vast te leggen. Met de Custom Picture Setting kunnen gebruikers voorkeursinstellingen aangeven en opslaan, zodat de camera direct na het inschakelen begint met beeldregistratie in de gewenste voorkeursstijl.

Superieure beeldregistratie bij dag- en nachtscènes
Met een equivalent ISO-bereik van 320 – 204.800 is de ME200S-SH is een veelzijdige camera voor opnamescenario’s bij weinig licht of onder moeilijke condities, zoals in sportstadions of bij het filmen van nachtdieren. Uitschakeling van het infraroodsperfilter vergroot de mogelijkheden van de camera om de scène bij weinig licht of wanneer het natuurlijke daglicht verdwenen in infrarood te filmen.

Compact en flexibel voor de kleinste werkruimten
De ME200S-SH heeft dezelfde ontwerparchitectuur als de ME20F-SH en biedt geavanceerde imaging-functionaliteit in een compacte body. De geringe afmetingen maken het mogelijk de camera hoog in sportstadions te plaatsen, in voertuigen, op robots of gemakkelijk aan drones te bevestigen. Met deze flexibiliteit opent de ME200S-SH een wereld aan nieuwe opnamemogelijkheden en is de camera perfect voor beperkte werkruimten, vaste locaties en voor opnamen vanuit ongebruikelijke of onopvallende posities. De mogelijkheid de ME200S-SH op afstand te bedienen vergroot de creatieve vrijheid van filmmakers die bij wildlife en natuurhistorische opnamen hun onderwerpen niet willen storen of verontrusten.

Connectiviteitsopties voor individuele workflows
De ME200S-HS biedt de mogelijkheid beelden op te slaan op een breed scala aan apparaten van derden en kan direct worden ingezet binnen bestaande workflows. De HDMI en 3G/HD-SDI uitgangen maken het bijvoorbeeld gemakkelijk om beeldschermen en opslagapparaten aan te sluiten. Er zijn ook diverse aansluitingen voor bediening op afstand en de ME200S-SH is compatibel met Canon’s RC-V100 voor volledige bediening op afstand van alle camerafuncties.

ME200S-SH – de belangrijkste kenmerken

  • Opnamen met Full HD-beeldkwaliteit
  • Hoge prestaties bij weinig omgevingslicht
  • Geavanceerde functies voor AF en beeldinstellingen
  • Eenvoudige installatie en bediening op afstand
  • Flexibele configuratiemogelijkheden