Maak kennis met de Canon PowerShot G7 X Mark II met DIGIC 7-processor – een nieuwe krachtige combinatie

Amstelveen, 18 februari 2016 – Canon introduceert vandaag de PowerShot G7 X Mark II, een topmodel compactcamera met ongekende bedieningsmogelijkheden en bij elke opname een onvoorstelbaar hoge beeldkwaliteit. De PowerShot G7 X Mark II is gebaseerd op de veelgeprezen PowerShot G7 X en is de eerste camera met Canon’s nieuwe DIGIC 7-processor. De camera heeft een 1.0-type 20,1 Megapixel CMOS-sensor en een 4.2x optische zoomlens. Daarmee is dit model perfect voor het vastleggen van zowel foto’s als video’s die het waard zijn om zonder filters of uitgebreide beeldbewerking te delen, te printen en te tonen.

PowerShot G7 X Mark II


De compacte body van de PowerShot G7 X Mark II herbergt indrukwekkende cameraprestaties en het ergonomische ontwerp sluit aan bij de esthetiek van de PowerShot G-serie. De camera kent een intuïtieve bediening en geeft directe toegang tot de bedieningsknoppen die je het vaakst nodig hebt. Met de hoogwaardige Canon-optica, de razendsnelle werking en verbeterde connectiviteit is de PowerShot G7 X Mark II is een stijlvolle camera voor iedereen die controle over het resultaat wil houden en op zijn of haar eigen manier wil fotograferen.

Puur vermogen met DIGIC 7
Canon’s DIGIC 7 is de ‘next generation’ beeldprocessor die de PowerShot G7 X Mark II aantoonbaar meer verwerkingsvermogen geeft. Deze processor maakt hoge AF-snelheden en 8 fps RAW-reeksopnamen mogelijk, verminderd ruis en helpt je de meest vluchtige momenten vast te leggen. De verbeterde onderwerpdetectie zorgt dat de camera ook vergrendelt op onderwerpen wanneer de verzadiging en het contrast gering zijn. Door een natuurlijke correctie uit te voeren, zorgt de EOS-achtige Auto Lighting Optimizer bovendien voor verbetering van het contrast terwijl het evenwicht tussen licht en donker gehandhaafd blijft.

Of het nu gaat om het fotograferen van landschappen tijdens zonsopkomst of het vastleggen van een skyline aan het begin van de avond, de camera biedt verbeterde prestaties in omgevingen met weinig licht. De combinatie van de heldere f/1.8-2.8 lens, de 1.0-type CMOS-sensor en de nieuwe imaging-mogelijkheden van DIGIC 7 biedt meer flexibiliteit om zelfs bij maximale zoom onder de moeilijkste condities te fotograferen.

Wanneer je onderweg fotografeert en geen tijd hebt om te stoppen, dan zorgt de verbeterde optical Image Stabilizer met Dual Sensing IS-technologie voor vermindering van cameratrillingen en helpt het de invloed van bewegingen van hand of lichaam tegen te gaan en zo haarscherpe opnamen vanuit de hand te maken.

Maximale controle en creatieve mogelijkheden
De Lens Control Ring van de PowerShot G7 X Mark II biedt je instelbare toegang tot de belangrijkste instellingen met een dubbele functie om snel te schakelen tussen stapsgewijze en vloeiende actie. Ideaal voor instellingen met stapsgewijze aanpassingen, zoals diafragma, sluitertijd en ISO-waarde, en de meer lineaire wijzigingen als focus. Voor nauwkeurige scherpstelling laat MF Peaking op het kantelbare touchscreen direct zien wat scherp in beeld is.

Met 14-bits RAW kun je elke nuance in kleur vastleggen en portretten al tijdens het fotograferen een stijlvolle uitstraling geven. Pictures Style biedt voorgeprogrammeerde kleuren die bij jouw stijl passen of bij de scène die je vastlegt. De Picture Styles-profielen kunnen worden aangepast en zijn te gebruiken binnen het EOS DSLR-assortiment, zodat elke opname dezelfde uitstraling heeft, ongeacht wat je fotografeert.

Perfect voor video’s
Beginnende filmregisseurs kunnen erop vertrouwen dat de PowerShot G7 X Mark II Full HD-video’s maakt die ongekend helder zijn. De volledig handmatige bediening geeft je toegang tot elke belichtingsinstelling en laat je exact de juiste compositie en uitstraling kiezen die bij jouw stijl past. Details vastleggen in video’s is nu nog eenvoudiger: DIGIC 7 stelt je in staat onderwerpen beter te volgen, zodat je alles kunt registreren – van wisselende gelaatsuitdrukkingen tot onverwachte bewegingen. Canon’s Dynamic Image Stabilisation werkt in combinatie met Auto Level om cameratrillingen automatisch over vijf assen te corrigeren, zodat scènes altijd trillingvrij en horizonnen altijd recht zijn, zelfs wanneer tijdens het lopen of onder ongebruikelijke hoeken wordt gefilmd. Om gedurende een bepaalde periode snelle actiemomenten vast te leggen, is de camera uitgevoerd met de Time-Lapse Movie-modus en zijn unieke video-overzichten te maken.

Vastleggen, delen en verbonden blijven
De vele connectiviteitsfuncties van de camera zijn direct toegankelijk via de Wi-Fi-knop. Dynamic NFC stelt je in staat met een tik verbinding te maken met slimme apparaten, zoals het Canon Connect Station CS100. Delen en back-ups maken in de cloud was nog nooit zo eenvoudig: zodra je online bent, maakt Image Sync automatisch een reservekopie van je bestanden. Je opnamen kunnen ook worden gedeeld naar irista van Canon, waar je meer ruimte hebt om hoge resolutie foto’s op te slaan en waar je fotogalerijen kunt aanmaken die je wereldwijd met vrienden kunt delen. Zodra je klaar bent om je foto’s te delen, stelt in-camera RAW-beeldbewerking je in staat om het bestandstype te kiezen en aanpassingen aan te geven, terwijl je ook blijft beschikken over de originele opname met de maximale resolutie.

PowerShot G7 X Mark II – de belangrijkste kenmerken:

  • Topmodel in zakformaat, superieure beeldkwaliteit bij elk licht
  • Perfecte Full HD-video’s én foto’s
  • Deel je mooiste opnamen met de wereld
  • Eenvoudig volledige controle
  • Gemaakt voor creatieve uitdagingen