Reis, ontdek, creëer: Canon introduceert nieuwe IXUS-camera’s en compacte SELPHY-fotoprinter

Amstelveen, 5 januari 2016 – Canon breidt haar iconische IXUS-serie ‘mikken & klikken’-camera’s uit met de IXUS 285 HS, IXUS 180 en IXUS 175. Canon’s dunste ‘mikken & klikken’-camera’s zijn ideaal wanneer je onderweg bent en zijn ontworpen voor elke situatie. De camera’s combineren een indrukwekkende beeldkwaliteit met creatieve foto- en videofuncties en hebben een verbeterde connectiviteit om alle fascinerende momenten van het leven direct met anderen te delen. En met de nieuwe SELPHY CP1200 fotoprinter is het gemakkelijker dan ooit om je herinneringen voor altijd vast te leggen. Deze compact en stijlvol uitgevoerde fotoprinter is de ideale partner voor de nieuwe cameramodellen, maar ook voor smartphones, en stelt je moeiteloos in staat overal te printen.

IXUS 285 HS

IXUS 180

IXUS 175

SELPHY CP1200


Zoom in op de actie
Met de IXUS 285 HS , IXUS 175 en IXUS 180 kun je elk onderwerp vastleggen. Deze drie modellen hebben een indrukwekkende groothoeklens en beschikken over 12x, 8x en 10x optische zoom. Met Zoomplus zijn deze vergrotingen te verhogen om met dezelfde beeldkwaliteit nog dichter bij het onderwerp te komen. De functie Auto Zoom stelt je in staat je te concentreren op speciale momenten door slim in of uit te zoomen afhankelijk van het aantal mensen binnen het beeld.

De drie modellen zijn voorzien van een speciale Video Record-knop, zodat je gemakkelijk met een druk op de knop video’s kunt vastleggen. De IXUS 285 HS en IXUS 180 beschikken ook over Intelligent Image Stabilizer-technologie. Deze technologie past de scène continu aan om te zorgen dat je de beste foto’s en video’s krijgt, zelfs wanneer je loopt.

Verken je creativiteit – met een fascinerende kwaliteit
Met Creative Shot in de IXUS 285 HS kun je je creativiteit de ruimte geven – met een activering van de sluiter past de camera automatisch vijf unieke filters toe – perfect om vrienden en familie te verrassen met artistieke resultaten die direct zijn te delen. De IXUS 285 HS maakt ook een einde aan nabewerking van je opnamen: Story Highlights stelt je in staat je herinneringen op het scherm te bekijken door automatisch een video met speciale momenten te maken met behulp van clips van geselecteerde personen of dagen.

Het nieuwe IXUS-assortiment biedt gebruiksvriendelijke functies voor de speciale momenten in het leven. De camera’s zijn uitgerust met het beste van de Canon imaging technologie. IXUS 285 HS heeft een indrukwekkende 20,2 megapixel CMOS-sensor, terwijl de IXUS 180 en IXUS 175 zijn voorzien van een 20 Megapixel sensor. In combinatie met de geavanceerde DIGIC 4+ processor is elke camera ongekend snel en zorgen ze met een superieure beeldkwaliteit voor levensechte herinneringen. Het HS System van de IXUS 285 is ideaal voor opnamen bij weinig omgevingslicht en geeft je het vertrouwen om ook onder de meest uitdagende belichtingscondities foto’s en video’s te maken.

Deel je foto’s en video’s met vrienden
Met de Wi-Fi- en Dynamic NFC-functie maken de nieuwe IXUS-modellen het gemakkelijk om je herinneringen te delen. Met een druk op de knop of door met de camera tegen een compatibele smartphone of opslagapparaat als de Canon CS100 te tikken, maak je direct verbinding. Je kunt je foto’s en video’s direct uploaden naar social media of naar Canon’s irista, een geavanceerd cloud-based platform voor beheer van al je beeldmateriaal.

SELPHY CP1200: draagbaar printgemak
Maak thuis of onderweg heel gemakkelijk blijvende herinneringen met de nieuwe SELPHY CP1200 . De SELPHY CP1200 biedt eenvoudige connectiviteit via ingebouwd Wi-Fi en AirPrint, zodat je vanaf smartphone, tablets en compatibele camera’s kunt printen en binnen een minuut een foto met de kwaliteit van een fotolab in handen hebt. De Dye-sub-technologie biedt keuze uit vier afwerkingen van je print, zodat je geen ander papier hoeft te plaatsen. De herinneringen die nu nog op je camera of smartphone staan, kun je snel op een reeks aan creatieve manieren laten zien – met vierkante, creditcard-formaat en mini prints of stickers. Met de optionele en oplaadbare hoge capaciteit accu kun je ook onderweg of waar je ook bent tot 54 foto’s printen.

IXUS 285 HS – de belangrijkste kenmerken:

 • Gebruiksvriendelijk en slank uitgevoerd - de IXUS om altijd bij je te hebben
 • Met een druk op de knop superieure Full HD-video’s
 • Eenvoudig verbinden, delen en op afstand bedienen
 • Geniet van de kwaliteit die je herinneringen verdienen
 • Speel en experimenteer met je creativiteit

IXUS 180 – de belangrijkste kenmerken:

 • Gebruiksvriendelijk en slank uitgevoerd – de IXUS om altijd bij je te hebben
 • Met een druk op de knop superieure HD-video’s
 • Eenvoudig verbinden, delen en op afstand bedienen
 • Geniet van schitterende resultaten bij al je mooiste momenten
 • Ga creatief aan de slag met het gemak van ‘mikken & klikken’

IXUS 175 – de belangrijkste kenmerken:

 • Gebruiksvriendelijke en slanke uitvoer – de IXUS om altijd bij je te hebben
 • Met een druk op de knop superieure HD video’s
 • Altijd schitterende resultaten van je mooiste momenten
 • Mooie opnamen met het gemak van ‘mikken & klikken’
 • Geniet en experimenteer met je creativiteit

SELPHY CP1200 – de belangrijkste kenmerken:

 • Eenvoudig en snel printen vanaf je mobiele apparaat
 • Blijvende herinneringen dankzij duurzame prints met fotolabkwaliteit
 • Gemakkelijk creatief en met moeiteloze bediening
 • Compacte, stijlvolle en draagbare fotoprinter
 • Keuzemogelijkheden voor afwerking op standaardfotopapier