Met de nieuwe PowerShot SX540 HS en PowerShot SX420 IS compact bridgecamera’s kom je dichter bij waar je van houdt

Amstelveen, 5 januari 2016 – Canon voegt vandaag twee nieuwe superzoom compact bridgecamera’s toe aan haar PowerShot-assortiment – de PowerShot SX540 HS en PowerShot SX420 IS. De PowerShot SX540 HS zorgt voor hoge prestaties in omgevingen met weinig licht en biedt volledige creatieve controle om het beste te halen uit de krachtige 50x optische zoom en de ultragroothoeklens. De PowerShot SX420 IS heeft een indrukwekkende 42x zoomlens, een 20 Megapixel CCD-sensor die samenwerkt met een DIGIC 4+ sensor, een reeks automatische en creatieve functies plus Wi-Fi met Dynamic NFC voor gemakkelijk delen van opnamen.

PowerShot SX540 HS

PowerShot SX420 ISSuperzoom vermogen, superieure kwaliteit – PowerShot SX540 HS
De PowerShot SX540 HS beschikt over het vermogen van de DIGIC 6-processor en een 20,3 Megapixel CMOS-sensor om te garanderen dat al je herinneringen onvoorstelbaar helder en scherp worden vastgelegd. De uiterst gevoelige sensor zorgt voor indrukwekkende opnamen in situaties met weinig licht en de 50x optische zoom stelt je in staat om dichter bij de actie te komen en zelfs het kleinste detail vast te leggen. Met ZoomPlus kun je het zoombereik verdubbelen zonder dat dit invloed heeft op de resolutie. Of het nu gaat om gebouwen die zich op grote afstand bevinden of om foto’s vanaf de achterste rij in een stadion, alles komt in beeld.

Om te zorgen dat je ook bij een hoog zoompercentage je onderwerp kunt volgen, schakelt de verbeterde Zoom Framing Assist Lock een stabilisatiemodus in. Je kunt je onderwerp kiezen en de camera zorgt op een intelligente manier dat het gecentreerd en haarscherp in beeld blijft. Bij indrukwekkende stadsgezichten en weidse landschappen helpt de 24mm ultragroothoeklens meer in beeld te krijgen, perfect om je reiservaringen te delen met vrienden en familie.

Voor beginnende filmmakers registreert de PowerShot SX540 HS Full HD-video in MP4 en wordt Dynamic IS over 5-assen gebruikt om het beeldmateriaal stabiel te houden terwijl je loopt en filmt. Voor video’s waar je niet over na hoeft te denken, analyseert Story Highlights op een slimme manier de foto’s en videoclips die op een bepaalde datum of van een geselecteerd persoon zijn gemaakt. Vervolgens worden deze beelden gecombineerd tot een herinneringsvideo die je kunt bekijken en delen.

Fotografisch vermogen dat in je jaszak past – PowerShot SX420 IS
De compact uitgevoerde PowerShot SX420 IS is uitgerust met een 42x optische zoom, ZoomPlus en een ultragroothoeklens en is daarmee de ideale camera om elke gebeurtenis vast te leggen – of het nu om alledaagse opnamen of om adembenemende reisfoto’s gaat. De 20 Megapixel sensor zorgt samen met de DIGIC 4+ sensor voor een schitterende beeldkwaliteit en dankzij Intelligent IS zullen je foto’s en HD-video’s trillingvrij zijn en alle details laten zien. Met een serie creatieve filters, waaronder Miniature Effect en Fish-eye Effect, kun je unieke perspectieven vastleggen. Het 7,5 cm (3,0”) grote lcd-scherm maak het gemakkelijk om je video’s en foto’s te bekijken en de ergonomische grip houdt je handen en onderwerpen stabiel – in elke situatie en elke omgeving.

Creëer en deel
Beide camera’s beschikken over ingebouwd Wi-Fi en met Dynamic NFC maak je gemakkelijk verbinding om foto’s en video’s te delen met compatibele smartphones, tablets of opslagapparaten zoals de Canon CS100. En met Remote Shooting kan de camera zelfs op afstand worden bediend. De speciale Wi-Fi-knop zorgt voor een snelle route naar connectiviteitsfuncties, zodat je de opnamen al tijdens de fotosessie kunt delen. Om zorgeloos te fotograferen en filmen, maakt Image Sync automatisch een back-up van je foto’s en video’s naar clouddiensten zoals Canon’s irista of Google Drive™ zodra daar via internet verbinding mee is.

PowerShot SX540 HS – de belangrijkste kenmerken:

  • Flexibele opnamemogelijkheden voor elk speciaal moment
  • Alles wat je nodig hebt voor schitterende Full HD-video’s
  • Eenvoudig verbinding maken, delen en back-uppen van je creaties
  • Net zo eenvoudig of net geavanceerd als jij wilt
  • Ontworpen voor comfortabel fotograferen en kiezen van beeldcompositie

PowerShot SX420 IS – de belangrijkste kenmerken:

  • Krachtige zoom om de actie dichtbij te brengen
  • Met een druk op de knop indrukwekkende HD-video’s
  • Eenvoudig verbinding maken, delen en fotograferen of filmen op afstand
  • Adembenemende resultaten voor je beste momenten
  • Creatief aan de slag met het gemak van ‘mikken & klikken’