Leg nu elk moment vast met Canon’s nieuwe LEGRIA HF G40 en LEGRIA HF R-serie

Amstelveen, 5 januari 2016 – Canon versterkt vandaag haar assortiment videocamera’s voor consumenten en enthousiaste videografen met vier nieuwe modellen in de LEGRIA HF G en LEGRIA HF R-serie. De nieuwe LEGRIA HF G40 heeft een krachtige 1/2.84 type HD CMOS Pro-sensor, hoge geluidskwaliteit, volledig handmatige bediening en Wi-Fi – allemaal in een compacte body – en is daarmee de ideale camcorder voor zowel professionals als studenten. De LEGRIA HF R-serie wordt aangevuld met drie nieuwe camcorders – de LEGRIA HF R706, LEGRIA HF R76 en LEGRIA HF R78. De combinatie van een Full HD CMOS-sensor met een 57x Advanced Zoom maakt het voor iedereen gemakkelijk de nieuwe modellen te gebruiken om speciale familiemomenten vast te leggen en te delen – van de eerste stappen van een baby tot de dag van de diploma-uitreiking. En dat allemaal in schitterende HD-kwaliteit.

LEGRIA HF G40

LEGRIA HF R706

LEGRIA HF R76

LEGRIA HF R78


Maximale creatieve controle voor enthousiaste videografen – LEGRIA HF G40
Superieure imaging-prestaties in combinatie met geavanceerde opnamefuncties maken de LEGRIA HF G40 perfect voor studenten Journalistiek die een hogere kwaliteit willen of voor professionele videografen die op zoek zijn naar een tweede handheld camera. De 1/2.84 type HD CMOS Pro-sensor en DIGIC DV4-processor stellen je zelfs onder de meest uitdagende belichtingscondities in staat heldere en levensechte video-opnamen te maken. De LEGRIA HF G40 heeft een groothoeklens met 20x zoom en een brandpuntbereik van 26.8-576mm. Deze hoogwaardige optica maakt van de LEGRA HF G40 een veelzijdige camcorder die geschikt is voor een breed scala aan onderwerpen en opnamesituaties – van het vastleggen van huwelijken tot afstudeerprojecten. De cirkelvormige lensopening wordt bereikt met 8 lamellen en zorgt voor een verbeterd ‘bokeh’, zodat bij opnamen met een korte scherptediepte een fraaie achtergrondonscherpte ontstaat.

Ontworpen voor creatieve en professionele toepassingen
De LEGRIA HF G40 biedt flexibele opnamemogelijkheden voor een reeks aan professionele toepassingen. Je kunt schitterende high bitrate AVCHD 1080p videobeelden vastleggen met variabele frame rates en tegelijkertijd zowel AVCHD als MP4 beeldmateriaal opslaan op twee SD-kaarten¹. Het is ook gemakkelijk om speciale effecten te bereiken met slow en fast motion en time-lapse beeldregistratie². Het touchscreen LCD-scherm biedt volledig handmatige bediening van de programmaknop, het diafragma, de sluitertijd, gain en de belichting. Een schakelbare zoom- en focusring aan de voorzijde van de lens plus een irisregeling garanderen dat je bij elk creatief opnamescenario de hoogste resultaten krijgt.

De kwaliteit die je herinneringen verdienen – LEGRIA HF R-serie
De LEGRIA HF R706 , LEGRIA HF R76 en LEGRIA HF R78 zijn ideaal om onvergetelijke gezinsmomenten in Full HD vast te leggen. Met deze camcorders kan elk gezinslid leuke en creatieve video’s maken. Door Canon’s DIGIC DV4-processor te combineren met een Full HD CMOS-sensor garanderen de nieuwe modellen hoogwaardige videoprestaties en kun je elk detail haarscherp vastleggen. De optical Image Stabilizer met Dynamic Mode reduceert zichtbare cameratrillingen en houdt handheld opnamen stabiel en kristalhelder, zelfs tijdens het lopen.

Met Automatic Zoom Framing Assist raak je nooit meer je onderwerp kwijt. De camera detecteert snel of je onderwerp zichtbaar in beeld is en zo niet, dan zoomt de camera automatisch uit om het onderwerp weer te kunnen volgen en wordt opnieuw ingezoomd voor een perfecte beeldcompositie. Of je nu tijdens vakanties landschappen vastlegt of tijdens een huwelijk een groot aantal gasten filmt, je krijgt alles in beeld; de LEGRIA HF R78 heeft een Wide Attachment lens die snel op de camera is te plaatsen om de brandpuntsafstand terug te brengen tot 26.9mm³ en zo de beeldhoek van de camcorder te vergroten⁴.

Creativiteit voor het gezin
Een reeks aan gebruiksvriendelijke opnameprogramma’s stelt elk lid van je gezin in staat te genieten van het vastleggen van speciale momenten. Met de cinema look-filters en ‘touch decoration’ kun je het beeldmateriaal achteraf voorzien van animaties en diverse lijsten of aanpassen met diverse kleurfilters zoals sepia en oude films. De Baby-modus maakt het gemakkelijk om kostbare familieherinneringen vast te leggen en te bewaren: de videobeelden worden automatisch opgeslagen in persoonlijke albums, zodat ouders eenvoudig de wereld van hun opgroeiende kinderen kunnen vastleggen.

Connect met je herinneringen binnen het LEGRIA-assortiment
De LEGRIA HF G40, LEGRIA HF R76 en LEGRIA HF R78 zijn uitgerust met Wi-Fi-functionaliteit en bieden je de vrijheid om op afstand met smartphones of tablets opnamen te maken. Je kunt favoriete momenten ook met een druk op de knop met anderen delen. De LEGRIA HF R706 is FlashAir compatibel en kan ook via Wi-Fi communiceren.

LEGRIA HF G40 – de belangrijkste kenmerken:

  • Geef je creativiteit de ruimte met video van professionele kwaliteit
  • Maximale flexibiliteit in een handheld ontwerp
  • Ontworpen voor geavanceerde opnamefuncties en connectiviteit
  • Geniet van aangepaste bediening met snelle toegang tot functies
  • Alle actie snel vastleggen in creatief beeldmateriaal

LEGRIA HF R-serie – de belangrijkste kenmerken:

  • Moeiteloos kostbare momenten vastleggen en delen
  • Krachtige technologie voor video van superieure kwaliteit
  • Gemakkelijk creatieve opnamen maken
  • Schitterende geluidskwaliteit, passend bij de scène


¹ De LEGRIA HF G40 kan AVCHD tot max. 28 Mbps en MP4 tot max. 35 Mbps afzonderlijk vastleggen. Bij gelijktijdige registratie van AVCHD kan op elke kaart tot max. 24 Mbps worden vastgelegd of tot max. 24 Mbps voor AVCHD en max. 4 Mbps voor MP4 tegelijkertijd. Zowel SDHC als SDXC worden ondersteund.
² In MP4-format
³ Bij ingeschakelde Advance Zoom
⁴ 35mm equivalent