Veelgestelde vragen (FAQ's) over PosterArtist

Op deze pagina vindt u een gedetailleerde lijst met vragen en antwoorden over de Poster Artist Lite-software.

Is er een handleiding voor PosterArtist?

Canon PosterArtist bevat een handleiding met tips & tricks en informatie over algemene en geavanceerde PosterArtist-bewerkingen. De handleiding bevat ook handige functies en veelgestelde vragen online. U opent de handleiding door in het bovenste menu in PosterArtist Help > Handleiding te selecteren. U kunt de handleiding ook openen door op de knop PosterArtist-handleiding linksonder in het scherm te klikken.

Hoe kan ik controleren welke versie van PosterArtist ik heb?

Start de versie van PosterArtist die u hebt en selecteer in het menu Help > Over PosterArtist om het versienummer te zien.

Wat is de PosterArtist Quick Guide en hoe kan ik deze bekijken?

De PosterArtist Quick Guide bestaat uit een kleine verzameling instructies over hoe u PosterArtist in een PDF-bestand gebruikt. U opent de Quick Guide door in de Windows-taakbalk Start >Programs (Alle programma's) > Canon PosterArtist > Quick Guide te selecteren.

Wat is de PosterArtist-sjabloongids en hoe kan ik deze bekijken?

In de PosterArtist-sjabloongids vindt u alle meegeleverde sjablonen, foto's, clipart, fotokaders, afbeeldingen met tekst en achtergronden in één PDF. U opent de sjabloongids door in de Windows-taakbalk Start > Programs (Alle programma's) > Canon PosterArtist > Template Guide (Sjabloongids) te selecteren.

Welke printers kan ik gebruiken met PosterArtist?

PosterArtist ondersteunt onder andere de volgende Canon imagePROGRAF-modellen: Canon iPF-serie, W8400, W6400.

Welke besturingssystemen ondersteunen PosterArtist?

De volgende besturingssystemen ondersteunen PosterArtist:


Microsoft Windows XP 32-bits, Vista, 7, 8, 8.1,10 32-bits en 64-bits
Microsoft Windows 7 (32-bits/64-bits)
Microsoft Windows Vista (32-bits/64-bits)
Microsoft Windows XP Professional/Home Edition (32-bits)

Heb ik nog andere hardware nodig om PosterArtist te kunnen uitvoeren?

Aanbevolen gebruiksomgeving:


Processor: minimaal Intel Core2Duo of een gelijkwaardige processor.
Geheugen: minimaal 2 GB (minimaal 1 GB voor Windows XP).
Vrije ruimte op harde schijf: 1,5 GB (installatie), minimaal 20 GB (toepassing).
Beeldschermresolutie: minimaal 1024 x 768 pixels, videokaart minimaal 24-bits kleur

Ik heb een fout gemaakt op mijn poster. Hoe kan ik dit ongedaan maken?

U kunt uw laatste handeling ongedaan maken door op de knop Undo (Ongedaan maken) op de taakbalk te klikken. U kunt meerdere handelingen ongedaan maken. Daarnaast kunt u handelingen die u eerder ongedaan hebt gemaakt, opnieuw uitvoeren. Hiervoor klikt u op de knop Redo (Ongedaan gemaakte actie opnieuw) op de taakbalk. Hierdoor wordt de laatste handeling die u ongedaan hebt gemaakt, geannuleerd.

Hoe kan ik zonder witranden printen?

Wilt u zonder witranden printen, moet u in de taak Paper Options (Papieropties) het selectievakje voor Borderless Printing (Printen zonder witrand) inschakelen. Als het rolpapier een andere breedte heeft dan de poster, selecteert u Fit Long Side to Roll Width (Lange zijde aanpassen aan rolbreedte) of Fit Short Side to Roll Width (Korte zijde aanpassen aan rolbreedte). Printen zonder witranden is beschikbaar voor opgegeven rolbreedten en is niet beschikbaar voor losse bladen.

Hoe geef ik het papierformaat van mijn keuze op?

U kunt het papierformaat opgeven in Set Custom Size (Aangepast formaat instellen) in het instellingenpaneel Paper Options (Papieropties).

Hoe gebruik ik de Variable Printing-functie?

Als u de Variable Printing-functie wilt gebruiken, bereidt u de gegevens voor in een Excel-indeling (.xls) of CSV-indeling (.csv).


U voert de gemaakte gegevens in door in stap 3: Bewerken in het paneel Variabele gegevens de optie Verbinding maken met... te selecteren en het juiste document te kiezen.

Wat is de omgevingslichtinstelling?

De kleur en helderheid van omgevingslicht kunnen variëren als gevolg van omgevingsfactoren, zoals locatie (binnen of buiten) en verlichting (fluorescerend licht of dat van een gloeilamp). Daardoor kan een poster er anders uitzien als deze ergens anders wordt opgehangen.


Met de functies voor omgevingslichtinstelling kunt u de kleuren automatisch aan de omgeving aanpassen, zodat de kleur van de poster past bij de belichting van de locatie waar deze komt te hangen.

Wat is PosterArtist QuickCopy?

PosterArtist QuickCopy is een toepassing waarmee u vergrote exemplaren van foto's en documenten kunt printen die u van een Canon-scanner hebt gescand. Klik op de knop Kopiëren in PosterArtist QuickCopy om een poster te maken van een vergroot exemplaar van het origineel dat u hebt gescand. Het is net zo eenvoudig als kopiëren. U kunt de gekopieerde afbeelding ook bewerken in PosterArtist en in uw huidige poster of latere posters gebruiken.

Welke scanners ondersteunen PosterArtist QuickCopy?

Voor PosterArtist QuickCopy hebt u CanoScan- of PIXMA MP-serieapparatuur nodig.


Neem voor meer informatie over modelnamen of scanners die PosterArtist QuickCopy ondersteunen, contact op met uw dealer of Canon's klantenservice.

Moet ik mijn licentie opnieuw verifiëren als ik mijn computer of vaste schijf vervang?

Als u uw computer of vaste schijf vervangt, moet u de licentie opnieuw verifiëren.


U moet uw licentie op uw oude computer of vaste schijf retourneren voordat u de licentie op een nieuw apparaat verifieert.

Hoe retourneer ik mijn PosterArtist-licentie?

Selecteer in de Windows-taakbalk Start > Alle programma's > Canon LMS > License Information Management. Selecteer de knop Retourneren.

Stel dat de vaste schijf van mijn PC het niet meer doet, hoe kan ik dan mijn PosterArtist-licentie retourneren en het programma op mijn nieuwe PC installeren?

Als u de originele licentiecode nog hebt die bij de CD zat en u uw gegevens kunt verifiëren, dan kunt u contact opnemen met uw Canon-leverancier en de licentie naar u laten retourneren, zodat u het programma op uw nieuwe PC kunt installeren.

Hoe verwijder ik PosterArtist?

Selecteer in de Windows-taakbalk Start > Alle programma's > Canon PosterArtist > Uninstall PosterArtist (PosterArtist verwijderen). Volg de instructies van het verwijderprogramma.