JOUW REIS IN FOTOGRAFIE BEGINT HIER
alt text goes here

JOUW REIS IN PORTRETFOTOGRAFIE BEGINT HIER

"Het belangrijkste is dat de scherpte op de ogen ligt"

Maak kennis met William Rutten

Maak kennis met William Rutten

Nederlands meest bekende celebrity-fotograaf

Video bekijken

Maak gebruik van natuurlijk licht

William Rutten wist al van jongs af aan dat hij celebrity-fotograaf wilde worden. Op jonge leeftijd werkte hij bij de Hitkrant en kreeg zowel nationale als internationale sterren voor zijn lens. Momenteel werkt hij nog steeds als freelance concert- en portretfotograaf en krijgt daardoor regelmatig grote sterren voor zijn lens. Zijn motto: elke nieuwe foto is beter dan de vorige.

Maak gebruik van natuurlijk licht

Kies de juiste lens

Bij lenzen voor portretfotografie zit het belangrijkste verschil in de brandpuntsafstand en het grootste diafragma. Met een lens met een groot diafragma, bijvoorbeeld f/1.8, kun je je onderwerp scherpstellen en de achtergrond wazig maken. Fotografen noemen dit "geringe scherptediepte". De brandpuntsafstand is de afstand tussen de lens en je camerasensor als op het onderwerp is scherpgesteld. Deze afstand wordt uitgedrukt in mm. Met een grotere brandpuntsafstand, bijvoorbeeld 135mm, kun je zorgen dat het accent komt te liggen op je onderwerp.

Groothoek, Zoom, Macro
Hoe maak je een oogverblindende portretfoto?

Hoe maak je een oogverblindende portretfoto?

"Als je een portretfoto gaat maken is het fijn om natuurlijk licht te gebruiken."

Video bekijken

Handige accessoires

Het begint allemaal met de juiste apparatuur. Naast een geschikte lens zijn er een aantal accessoires die je goed kunt gebruiken als je je wilt verdiepen in portretfotografie.

Bestel de portretfotografie-kit

De eerste stap wordt makkelijker met een speciaal voor portretfotografie samengestelde kit. Laat je informeren in een winkel van MediaMarkt over andere bijpassende accessoires, zoals een statief of flitserset.

Bestel de portretfotografie-kit

Bekijk ook de andere onderwerpen

Canon ID

Een Canon-account aanmaken

Jouw voordeel bij registratie Canon ID: gratis 15GB opslag voor foto en video op Canon Irista en toegang tot de Canon Store.