JOUW REIS IN FOTOGRAFIE BEGINT HIER
Gemaakt met EF-S 10-18mm f/4.5-5.6 IS STM
  • f/11
  • 0.8
  • 100
alt text goes here

JOUW REIS IN LANDSCHAPSFOTOGRAFIE BEGINT HIER

"Iedereen kan het, het is een kwestie van er zijn"

Maak kennis met Bas Meelker

Maak kennis met Bas Meelker

Een toonaangevende Nederlandse landschapsfotograaf

Video bekijken

Prachtige landschappen

Bas Meelker is een toonaangevende Nederlandse fotograaf die zijn passie voor natuur en landschap uit in zijn fotografie. Rustige, ruimtelijke beelden waarin de tijd even stil lijkt te staan, zijn kenmerkend voor de stijl van Bas, evenals het prettige zachte licht dat bijdraagt aan de serene uitstraling van zijn werk.

Prachtige landschappen

Kies de juiste lens

Er zijn een aantal factoren van invloed op het type lens dat je kiest. De meeste landschapsfotografen geven bijvoorbeeld voorkeur aan zoomlenzen, die je iets meer flexibiliteit geven dan lenzen met een vaste brandspuntsafstand. Om zoveel als mogelijk in beeld te krijgen kies je een lens met een kortere brandpuntsafstand (bijvoorbeeld 10mm). Om het beeld te vullen, zonder dichtbij het onderwerp te komen kies je een lens met een langere brandpunstafstand (bijvoorbeeld 300mm).

Groothoek, Zoom, Macro
Hoe maak je prachtige landschapsfoto's?

Hoe maak je prachtige landschapsfoto's?

"Het maken van mooie landschapsfoto's kun je zien als een soort stappenplan"

Video bekijken

Handige accessoires

Het begint allemaal met de juiste apparatuur. Naast een geschikte lens zijn er een aantal accessoires die je goed kunt gebruiken als je je wilt verdiepen in landschapsfotografie.

Bestel de landschapsfotografie-kit

De eerste stap wordt makkelijker met een speciaal voor landschapsfotografie samengestelde kit. Laat je informeren in een winkel van MediaMarkt over andere bijpassende accessoires, zoals een statief of filterset.

kit render of the landscape kit

Bekijk ook de andere thema's

Bring your Images together, effortlessly

Manage, share and print your collection of photos and videos with online cloud photo storage, without compromising on quality.

Start with 15GB Free