Inspiratiesessie - Visueel samenwerken

Inspiratiesessie Visueel Samenwerken tijdens ISE 2018

Op donderdag 8 februari 2018 vond de Inspiratiesessie Visueel Samenwerken plaats tijdens ‘s werelds grootste beurs op het gebied van AV-systeemintegratie: de ISE 2018 in de RAI in Amsterdam. Tijdens deze sessie stond het thema ‘slimmer samenwerken in de Bouw’ centraal.

Canon inspiratiesessie Visueel Samenwerken

Interactieve overlegsessies dankzij 360 graden projectie

Op de stand van Canon werden bezoekers meegenomen in de veelzijdige mogelijkheden van projectie, zoals 360 graden projectie. Deze aansprekende technologie kan worden toegepast in een zogenaamde ‘cave’: een kamer van projectiewanden, waarbij op de wanden virtual reality beelden worden geprojecteerd. Deze vorm van projectie is bij uitstek geschikt om in te zetten voor zowel commerciële als technische toepassingen in een bouwproject. Op deze manier kunnen bewoners hun toekomstige, nog niet gebouwde nieuwe woning levensecht bewonderen en kunnen potentiële knelpunten in een bouwproject worden gevisualiseerd en voorkomen, wat tijd en geld bespaart. Tijdens overlegsessies blijft er – door het ontbreken van een gesloten VR-bril – voortdurend contact mogelijk met anderen in dezelfde ruimte, zodat het mogelijk is om effectief met elkaar te blijven communiceren.

Meer informatie aanvragen

Slimmer brainstormen met Nureva 

Op de stand van Nureva werd volop aandacht geschonken aan het thema: “Hoe kunnen teams in het bedrijfsleven beter samenwerken in projecten?”. Traditioneel worden vaak flipovers, whiteboards, post-its en prints gebruikt tijdens brainstormsessies en vergaderingen. Door echter gebruik te maken van slimme technologie kan veel efficiënter worden samengewerkt. Bezoekers hebben tijdens de rondleiding bij Nureva SPAN persoonlijk kunnen ervaren dat de effectiviteit van sessies aanmerkelijk wordt verhoogd dankzij het innovatieve, interactieve canvas.

Bekijk de video

Canon Inspiratiesessie - Nureva

Blik in de toekomst door SMART en Unica

SMART Technologies gaf tijdens de middag een blik in de toekomst van visuele communicatie. Slimmer vergaderen en samenwerken, effectiever BIMmen en sneller ontwerpbesluiten nemen in bouwprojecten waren de sleutelwoorden. Unica inspireerde de bezoekers met diverse praktijkvoorbeelden van het gebruik van SMART-producten, met als belangrijke doelstellingen het verhogen van efficiëntie en het besparen van kosten.

We kijken terug op een inspirerende middag met vele enthousiaste deelnemers. Bent u benieuwd wat Canon nog meer kan betekenen voor de Bouw? Kijk op www.canon.nl/beterbouwen.