Laat u inspireren met print in interieur

Mensen worden gedreven door de behoefte aan een eigen identiteit. We willen duidelijk kunnen definiëren wie we zijn. Mede door de groeiende welvaart is de opkomst van zelfexpressie aangewakkerd en willen consumenten hun eigen identiteit creëren. Terwijl consumenten op zoek zijn naar het gevoel uniek te zijn, zoeken merken naar manieren om hen te blijven inspireren. Interieurontwerpers voorzien in deze behoefte door de mogelijkheid te bieden eigen producten te ontwikkelen. Print voorziet hierin. Met behulp van print kan er naast maatwerk ook goedkoop en snel geproduceerd worden. 

Consumenten willen hun woning persoonlijker maken, of het nu met (zacht) meubilair, behang, glas, keramiek of laminaat is. Print is bij uitstek geschikt voor het huidige consumententijdperk, de wereldwijde markt voor interieurdecoratie zal naar verwachting $ 644 miljard waard zijn in 2020*. De behangsector alleen wordt gewaardeerd op $ 26 miljard. Getuige de opkomst van maatproducten voor woninginrichting en vooraanstaande bedrijven zoals IKEA in Europa, zal de groei van deze markt de komende jaren waarschijnlijk alleen maar toenemen.

 * Allied Market Research (2015) “Home Decor Market - Global Opportunity Analysis and Industry Forecast, 2014-2020”

Trends op het gebied van interieur en interieurdecoratie veranderen voortdurend. Of het nou gaat om interieurs in commerciële ruimtes, zoals kantoren winkels en horecaruimten, of om de inrichting van een woonhuis. Door deze veranderende trends wordt er meer aanpassingsvermogen van leveranciers, personalisering en dynamiek vereist dan ooit tevoren. De belangrijkste reden om gebruik te maken van digitale printtechnieken voor interieurtoepassingen, is volgens het InPrint Décor Survey 2016 dat deze worden geacht een bedrijf efficiënter en competitiever te maken.

Digitaal printen voor interieurtoepassingen biedt meerdere creatieve en commerciële voordelen ten opzichte van oudere productiemethoden waaronder zeefdruk, maar ook op traditionele ambachtelijke gebaseerde processen.

1. Digitaal printen biedt uitstekende afdrukkwaliteit, perfect voor veeleisende klanten. 

2. In vergelijking met b.v. zeefdruk, biedt digitaal een groter kleurbereik. Ontwerpers hoeven in hun creativiteit niet langer rekening te houden met de kleurbeperkingen van het afdrukproces. 

3. Digitale productie biedt ontwerpers meer ontwerpflexibiliteit. Waar men met zeefdruk slechts een effen kleur kan kiezen, kan men met digitale printtechnologieën in full colour denken en in elk ontwerp het volledige kleurbereik benutten. 

4. Digitaal printen is uiterst duurzaam en bestand tegen milieu-invloeden, (bijv. UV-licht, chemische producten en water). Ontwikkelingen in primers en coatings verlengen ook de levensduur. 

5. Digitale printtechnieken geven producenten de mogelijkheid om interieurtoepassingen in kleine oplagen te produceren tegen lage kosten,vergeleken met hoge opstartkosten van analoge processen. 

6. Insteltijden voor digitale printtechnieken zijn minimaal, wat de time to market voor nieuwe ontwerpen en toepassingen verkort. 

7. Digitale technologie maakt het mogelijk on demand enkele stuks of kleine batches te produceren. 

8. De mogelijkheid om on demand te printen biedt mogelijkheden om afval te verminderen. 

9. Digitale on demand productie biedt producenten de mogelijkheid om voorraden te minimaliseren en beter magazijnbeheer toe te passen. 

10. Digitaal printen maakt het mogelijk om unieke producten te maken en jezelf te onderscheiden in de markt. 

11. Digitale printtechnieken hebben de potentie om traditionele bouwmaterialen zoals marmer en hout te repliceren voor een interessante prijs. 

12. Digitaal geprinte materialen kunnen aanzienlijk lichter zijn dan conventionele materialen, wat handling vergemakkelijkt en transportkosten verminderd.

Printoplossingen die ontwikkeld zijn voor de meest veeleisende zakelijke omgevingen

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden van print voor uw organisatie? neem contact op met de experts van Canon

  • Canon
  • ...
  • Innoveren met print