Succesvolle 3D-printing seminars bij Canon Nederland N.V.

Canon Nederland N.V. is per 1 september jl. gestart met de verkoop van 3D-printers van 3D Systems. Op twee momenten in november waren zo’n honderd geïnteresseerden naar de showroom van Canon in ’s-Hertogenbosch afgereisd om een 3D-printing seminar bij te wonen.

Een gemêleerd gezelschap, onder wie grafische printbedrijven, overheidsinstellingen, architecten, onderwijsinstellingen en de maakindustrie, werden op 4 en 24 november jl. welkom geheten door Wilco Verheij, Channel Director Wide Format bij Canon, die de meerwaarde van Canon als partner voor 3D-printoplossingen presenteerde. Stijn Brilman, 3D-applicatiespecialist van Canon, gaf vervolgens in zijn presentatie antwoord op de vraag wat 3D-printen precies is, wat de voordelen zijn en vertelde over de rol die 3D-printen speelt in het produceren van objecten. Simon van de Crommert, partneraccountmanager van 3D Systems, gaf een overzicht van alle 3D-printoplossingen van 3D Systems en toonde diverse klantvoorbeelden met applicaties om bezoekers te inspireren.

Het 3D-seminar was ook de officiële opening van het Canon 3D-printlab. In de Canon Nederland showroom is een speciaal lab ingericht waarin 2 3D-printoplossingen zijn geplaatst, de ProJet 3500HD Max en ProJet 660 Pro, met een aparte ruimte voor het aansturen van de printers en het nabewerken van de prints. Bezoekers kregen als onderdeel van het programma een rondleiding door het 3D-printlab en lieten zich inspireren door de brede range aan mogelijkheden.

De belangstelling voor 3D-printen en de 3D-printseminars bij Canon zijn groot. Daarom zal Canon Nederland ook in 2016 een aantal 3D-printseminars organiseren, gericht op speciale doelgroepen zoals de maakindustrie, het onderwijs en speciale vraagstukken die spelen bij klanten.


Meer informatie 3D-printing en 3D-printing seminars
Wij staan u graag te woord bij eventuele vragen en/of interesse in onze oplossingen. U kunt ons bereiken via telefoonnummer 073 681 5486 of via e-mailadres: 3d-printing@canon.nl.

Canon 3D seminar
  • Canon
  • ...
  • Innoveren met print