Canon EF-M 15-45mm F/3.5-6.3 IS STM

Opdrachten: Zomer in Nederland

De Canon EF-M 15-45mm lens is een kleine en lichte allround lens die geschikt is voor het maken van foto’s en video’s. Van portretten en reportages tot landschappen en snelle actie. De EF-M 15-45mm lens is speciaal gemaakt voor de EOS M-serie systeemcamera’s en levert haarscherpe foto’s dankzij de Optical Image Stabilizer (IS). Kijk hier voor meer informatie over het EF-M lens assortiment voor onder andere de EOS M50 systeemcamera.

Meer informatie

Canon RF 24-105mm F/4L IS USM

Opdrachten: 'Lelijk' portretNaakt met paspop

Voor de opdracht om een naaktmodel met een of meerdere paspoppen vast te leggen, is door zeven van de acht deelnemers (behalve Christina die voor de EF 50mm f/1.8 STM heeft gekozen), gebruik gemaakt van de Canon RF 24-105mm F/4L IS USM lens. Deze veelzijdige lichte zoomlens is speciaal voor het nieuw ontwikkelde EOS R-systeem ontwikkeld. De lens is bij uitstek geschikt voor portretten en reportages, maar zeer zeker ook voor landschaps- en reisfotografie. Dankzij de 5-stops Image Stabilizer levert de RF 24-105mm lens scherpe, trillingvrije portretten. Daarnaast is de RF 24-105mm lens zeer geschikt voor filmmakers. Met de Nano USM-autofocus is het mogelijk om snel, nauwkeurig en vrijwel geruisloos scherp te stellen op het onderwerp. De 24-105mm F/4L IS USM lens heeft niet voor niets een L in de naam staan: net als alle andere Canon L-serie lenzen is deze lens ook robuust en weerbestendig.

Meer informatie

Canon EF 24-70mm F/2.8L II USM

Opdrachten: Toppers in concert

Voor het vastleggen van het kleurrijke en creatief uitgedoste ‘Topperspubliek’ hebben Johnny, Jamie en Froukje gekozen voor de Canon EF 24-70mm F/2.8L II USM lens. Deze lichtsterke zoomlens uit de professionele Canon L-serie is multi-inzetbaar en is voor veel fotografen de standaardlens. Met deze lens hoef je niet bovenop het onderwerp te staan en kun je variëren in je afstand. Wel zo makkelijk als je flexibel wilt zijn. Daarnaast is de Canon EF 24-70mm F/2.8L II USM lens zeer geschikt om te gebruiken bij omstandigheden waar weinig en/of slecht licht is. Als L-serie lens kan deze lens tegen een stootje en is weerbestendig.

Meer informatie

Canon EF 50mm F/1.8 STM

Opdrachten: Toppers in concertNaakt met paspop

Voor de opdracht om een naaktmodel met een of meerdere paspoppen vast te leggen is door Christina de Canon EF 50mm F/1.8 STM gebruikt. Deze lichtsterke lichtgewicht lens met een vast brandpuntsafstand wordt door veel fotografen gebruikt om portretten te maken. De lens is haarscherp en geeft een prachtige scherptediepte. Naast fotografie is de EF 50mm F/1.8 STM zeer geschikt om hoogwaardige video’s te vervaardigen.

Meer informatie

Canon EF 16-35mm F/2.8L III USM

Opdrachten: Toppers in concert

Om het enthousiaste en creatieve ‘Topperspubliek’ vast te leggen is door Kees, Steven en Christina gebruik gemaakt van de Canon EF 16-35mm F/2.8L III USM lens. Met deze ultragroothoeklens uit de professionele Canon L-serie kun je naast je onderwerp ook een groot deel van de setting/ omgeving vastleggen bij weinig licht. Wel zo handig en belangrijk als de sfeer en entourage medebepalend zijn voor het beeld dat je wilt maken. Dit geldt in het bijzonder voor concertfotografie. De Canon EF 16-35mm F/2.8L lens is lichtsterk en zeer geschikt voor verschillende soorten fotografie. Van concertfotografie tot landschap- en interieurfotografie en alles daartussen.

Meer informatie

Camera's

Deze camera's zijn door de deelnemers gebruikt.

Canon EOS M50

Meer informatie

Canon EOS 6D Mark II

Meer informatie

Canon EOS RP

Meer informatie