Canon EF-M 15-45mm

Opdrachten: Karakteristiek portret Zeven Zonden Selfie Krantenfoto

Voor de Zeven Zonden Selfie selfie-opdracht is gebruikt gemaakt van de allround EF-M 15-45mm f/3.5-6.3 IS STM lens. Deze kleine en veelzijdige lens is geschikt voor het maken van foto’s en video’s. Van portretten en landschappen tot snelle actie. Lees meer over het Canon lensassortiment voor de EOS M50 of de andere EOS M systeemcamera’s.

Meer informatie

Canon EF 50mm
F/1.8 STM

Opdracht: Food Concertfoto Reportage

Marlijn heeft voor de concertfoto-opdracht gebruik gemaakt van de 50mm F/1.8 STM lens. Deze lichtsterke lens met een vaste brandpuntsafstand wordt door veel fotografen gebruikt om portretten te maken. En dat is exact wat Marlijn heeft gedaan: omdat haar positie dichtbij Waylon was, heeft ze een portret van hem gemaakt met een kleine scherpte-diepte.

Meer informatie

Canon EF 24-70mm
F/4L IS USM

Opdrachten: Naakt met vloeistof Brandweeroefening Fashion on a bull Concertfoto Babyfoto Reportage Portret van een oudere Pura Vida 2-luik

Voor de opdracht om een portret te maken van een oudere Costa Ricaan en voor de ‘Pura Vida’ (vrij vertaald: zorgeloos en genieten van het leven) opdracht is door Jim en Patty gebruik gemaakt van de EF 24-70mm F/4L IS USM lens. Deze veelzijdige zoomlens met geavanceerde beeldstabilisatie is bij uitstek geschikt voor reportages en portretten. Maar de 24-70mm F/4L IS USM lens kan ook goed gebruikt worden voor landschap- en studiofotografie. Deze 24-70mm lens uit de professionele Canon L-serie beschikt over een cirkelvormig diafragma met negen lamellen. Hiermee creëer je een vloeiend, onscherp bokeh waardoor de onderwerpen op de voorgrond duidelijker naar voren komen. Verder is deze L-serie lens beschermd tegen vocht en stof; wel zo belangrijk in wisselende omstandigheden.

Meer informatie

Canon EF 100mm
F/2.8L IS USM

Opdracht: Macro natuur

Voor de macro natuurfoto-opdracht is gebruikt gemaakt van de EF 100mm F/2.8L IS USM macrolens. Met behulp van de speciale EF mountadapter is het mogelijk om deze specifieke EF macrolens (en andere EF-lenzen) te gebruiken op de EOS M50 systeemcamera. De EF 100mm F/2.8L macrolens heeft een macrovergroting van 1:1 wat inhoudt dat je onderwerp op camera even groot is als in het echt. Met deze lens is het mogelijk om van iets meer afstand bewegende onderwerpen vast te leggen. Wel zo handig bij insecten zoals wespen en bijen waar je niet altijd heel dichtbij kunt komen. Deze 100mm macrolens biedt verder een hele mooie kleine scherpte-diepte met prachtig bokeh. Het gefotografeerde onderwerp steekt zo haarscherp af tegen een mooie vage achtergrond. De EF 100mm macrolens is tevens geschikt voor portretfotografie en film. Meer informatie over de EF 100mm F/2.8 IS USM macrolens.

Meer informatie

Canon EF 16-35mm
F/2.8L II USM

Opdracht: Actiefoto

Voor de opdracht om een actiefoto van een freerunner te maken hebben Jim, Patty en Ryanne de EF 16-35mm F/2.8L II USM lens gebruikt. Met deze ultragroothoeklens uit de professionele Canon L-serie kun je naast je onderwerp ook een groot deel van de setting / omgeving vastleggen. Voor deze opdracht zeer belangrijk omdat actie in een urban omgeving te zien moet zijn. De 16-35mm F/2.8L lens is lichtsterk en zeer geschikt voor verschillende soorten fotografie. Van actiefotografie tot landschap- en interieurfotografie en alles daartussen.

Meer informatie

Canon EF 35mm
F/1.4L II USM

Opdracht: Concertfoto Reportage

Voor de vrije opdracht voor een reportage heeft Ryanne als enige gekozen voor de 35mm F/4L II USM lens. Deze groothoeklens is door zijn klassieke 35mm- brandpuntsafstand geliefd onder documentairefotografen. Met deze lens kan het onderwerp in zijn omgeving vastgelegd worden zonder het perspectief te vervormen. Het grote diafragma van F/1.4 laat in twee stops meer licht door dan een F/2.8 zoomobjectief waardoor deze lens ideaal is voor fotografie uit de hand bij weinig licht. Dit kwam goed uit bij de omstandigheden waar Ryanne mee te maken had.

Meer informatie

Canon EF 70-200mm
F/2.8L III USM

Opdracht: Pura Vida 2-luik

Voor haar concertfoto-opdracht heeft Ryanne de nieuwste 70-200mm lens van Canon gebruikt: de lichtsterke 70-200mm F/2.8L III USM. Voor veel concertfotografen is dit de standaardlens omdat deze telezoomlens de mogelijkheid geeft om van zowel grotere afstand als van dichtbij perfecte scherpe foto’s te maken. Met deze lens ben je dus heel flexibel.

Meer informatie

Canon EF 70-200mm
F/4L IS II USM

Opdracht: Pura Vida 2-luik

Voor haar 2e Pura Vida foto heeft Patty Canon’s nieuwste EF 70-200mm F/4L IS II USM lens gebruikt. Deze lichtgewicht telelens geeft je door het zoombereik van 70-200 mm heel veel flexibiliteit. Zowel van grote afstand als van dichtbij kun je zo perfect scherpe foto’s maken. Deze lens uit de professionele Canon L-serie is verder stof- en vochtbestendig.

Meer informatie

Canon EF M 18-150mm
F/3.5-6.3 IS STM

Opdracht: Air to Air

Voor de Air to Air-opdracht is gebruik gemaakt van de EF M 18-150mm F/3.5-6.3 IS STM lens. Deze lens is de ideale ‘alles in één’ lens voor gebruikers van EOS M systeemcamera’s. Zowel dichtbij als verafgelegen onderwerpen leg je perfect en snel vast met deze compacte lichtgewicht lens. Wel zo handig in een kleine cockpit waar de deelnemers vliegtuigen op verschillende afstanden vastleggen. De Dynamic Image Stabilizer van de lens helpt verder om cameratrilling en beweging te compenseren zodat tijdens het vliegen de perfecte air to air-foto’s gemaakt kunnen worden.

Meer informatie

Canon EF 100-400mm
F/4.5-5.6L IS II USM

Opdracht: Natuur / wildlife

Voor de natuur-/wildlife-opdracht hebben Jim en Patty de EF 100-400mm F/4.5-5.6L IS II USM lens gebruikt. Deze supertelezoomlens is ideaal voor fotografen die licht gepakt op pad gaan en aan één telefoto-lens genoeg willen hebben. Deze lens is daarom perfect voor sport en wildlife-fotografie. Met het zoombereik van 100-400 mm kom je dichter bij onderwerpen en kun je snel reageren op veranderende situaties. Deze 100-400 mm lens uit de Canon L-serie is zeer licht van gewicht (weegt maar 1640 gram inclusief de statiefbevestiging) en bevat een Image Stabilizer met drie modi tegen onscherpte door camerabewegingen. Hierdoor is het mogelijk om zonder statief te fotograferen met sluitertijden die tot wel 4 stops langer zijn dan normaal. Deze L-serie lens is verder bestand tegen stof en vocht zodat je ook foto’s kunt maken in slechte omstandigheden. Wel zo handig in een vochtig klimaat zoals dat van Costa Rica.

Meer informatie

Camera's

Deze camera's zijn door de deelnemers gebruikt.

Canon EOS M50

Meer informatie

Canon EOS 6D Mark II

Meer informatie

PowerShot G7X Mark II

Meer informatie