Canon RF 24-105mm F/4L IS USM

Opdracht: ‘Über mannelijk / vrouwelijk portret’ ‘Louis XIV selfie’

Voor de selfie in Louis XIV-stijl is gebruik gemaakt van de RF 24-105mm F/4L IS USM lens. Deze veelzijdige lichte zoomlens is speciaal voor het nieuw ontwikkelde EOS R-systeem ontwikkeld. De lens is bij uitstek geschikt voor portretten en reportages, maar zeer zeker ook voor landschap- en reisfotografie. Dankzij de 5-stops Image Stabilizer levert de RF 24-105mm lens scherpe, trillingvrije portretten. Daarnaast is de RF 24-105mm lens zeer geschikt voor filmmakers. Met de Nano USM-autofocus is het mogelijk om snel, nauwkeurig en vrijwel geruisloos scherp te stellen op het onderwerp. De 24-105mm F/4L IS USM lens heeft niet voor niets een L in de naam staan: net als alle andere Canon L-serie lenzen is deze lens ook robuust en weerbestendig.

Meer informatie

Canon EF 24-105mm F/4L IS II USM

Opdracht: ‘High Speed’

Om de impact van een projectiel vast te leggen, hebben de deelnemers de EF 24-105mm F/4L IS II USM lens gebruikt in combinatie met de EOS 90D camera. Deze veelzijdige lichte zoomlens is gekozen om te werken vanaf een veilige afstand. Maar ook om vrijheid te behouden m.b.t. de kadrering. De EF 24-105mm F/4L lens is geschikt voor fotografen die een enkele lens willen meenemen op weg of locatie. De lens biedt veel beeldkwaliteit en is licht van gewicht. De EF 24-105mm is daarom geschikt voor verschillende vormen van fotografie zoals landschap-, reportage-. portret- en reisfotografie. Omdat de lens uit de professionele L-serie van Canon komt, is deze bestand tegen een stootje en beschermd tegen vocht en stof. Dankzij de 4-stops Image Stabilizer levert de EF 24-105mm lens scherpe, trillingvrije beelden. Het constante maximale f/4-diafragma maakt het mogelijk om snel een andere brandpuntsafstand in te stellen zonder de belichting te wijzigen. De EF 24-105mm F/4L IS II USM is ook een zeer geschikte lens voor filmmakers. Met de Nano USM-autofocus is het mogelijk om snel, nauwkeurig en vrijwel geruisloos scherp te stellen op het onderwerp.

Meer informatie

Canon EF 50mm F/1.8 STM

Opdracht: ‘Über mannelijk / vrouwelijk portret’

Voor de portretopdracht hebben een aantal deelnemers gekozen voor de EF 50mm F/1.8 STM. Deze lichtsterke lichtgewicht lens met een vast brandpuntsafstand wordt door veel fotografen gebruikt om portretten te maken. De lens is haarscherp en geeft een prachtige scherptediepte. Naast fotografie is de EF 50mm F/1.8 STM zeer geschikt om hoogwaardige video’s te vervaardigen.

Meer informatie

Canon EF 70-200mm F/2.8L IS III USM

Opdracht: ‘Roofvogels’

Voor de moeilijke opdracht om vliegende roofvogels vast te leggen is gekozen voor de EF 70-200mm F/2.8L IS III USM lens. Deze lens is een moderne klassieker en geldt als hèt werkpaard van de meeste professionele fotografen. De EF 70-200mm F/2.8L IS III USM heeft een snel diafragma en werkt zeer goed onder de meest uitdagende omstandigheden waaronder helder licht. Met het maximale diafragma van F/2.8 maak je met deze lens haarscherpe beelden tegen een mooie onscherpe achtergrond. De 3,5-stops Image Stabilizer beschermt verder tegen cameratrilling. Niet alleen handig, maar zelfs essentieel als je foto’s uit de hand maakt van vliegende roofvogels. Deze EF 70-200mm lens is robuust en net als alle andere professionele L-serie lenzen goed beschermd tegen stof en vocht.

Meer informatie

Camera's

Deze camera's zijn door de deelnemers gebruikt.

Canon EOS RP

Meer informatie

Canon EOS 90D

Meer informatie