Canon EF-M 15-45 mm

Opdrachten: Karakteristiek portret Zeven Zonden Selfie Krantenfoto

Voor de Zeven Zonden Selfie selfie-opdracht is gebruikt gemaakt van de allround EF-M 15-45 mm f/3.5-6.3 IS STM lens. Deze kleine en veelzijdige lens is geschikt voor het maken van foto’s en video’s. Van portretten en landschappen tot snelle actie. Lees meer over het Canon lensassortiment voor de EOS M50 of de andere EOS M systeemcamera’s.

Meer informatie

Canon EF 50 mm
F/1.8 STM

Opdracht: Food Concertfoto

Marlijn heeft voor de concertfoto-opdracht gebruik gemaakt van de 50mm F/1.8 STM lens. Deze lichtsterke lens met een vaste brandpuntsafstand wordt door veel fotografen gebruikt om portretten te maken. En dat is exact wat Marlijn heeft gedaan: omdat haar positie dichtbij Waylon was, heeft ze een portret van hem gemaakt met een kleine scherpte-diepte.

Meer informatie

Canon EF 24-70mm
F/4L IS USM

Opdrachten: Naakt met vloeistof Brandweeroefening Fashion on a bull Concertfoto Babyfoto

Voor de creatieve babyfoto-opdracht is de EF 24-70mm F/4L IS USM lens gebruik. Deze veelzijdige zoomlens met geavanceerde beeldstabilisatie is geschikt voor portret-, landschap- en documentairefotografie. Maar vooral ook voor studiofotografie. Deze 24-70mm lens uit de professionele Canon L-serie beschikt over een geavanceerde snelle en geruisloze autofocus. Hoewel baby’s niet enorm snel en veel bewegen helpt dit wel bij het maken van een perfecte babyfoto.

Meer informatie

Canon EF 100mm
F/2.8L IS USM

Opdracht: Macro natuur

Voor de macro natuurfoto-opdracht is gebruikt gemaakt van de EF 100mm F/2.8L IS USM macrolens. Met behulp van de speciale EF mountadapter is het mogelijk om deze specifieke EF macrolens (en andere EF-lenzen) te gebruiken op de EOS M50 systeemcamera. De EF 100mm F/2.8L macrolens heeft een macrovergroting van 1:1 wat inhoudt dat je onderwerp op camera even groot is als in het echt. Met deze lens is het mogelijk om van iets meer afstand bewegende onderwerpen vast te leggen. Wel zo handig bij insecten zoals wespen en bijen waar je niet altijd heel dichtbij kunt komen. Deze 100mm macrolens biedt verder een hele mooie kleine scherpte-diepte met prachtig bokeh. Het gefotografeerde onderwerp steekt zo haarscherp af tegen een mooie vage achtergrond. De EF 100mm macrolens is tevens geschikt voor portretfotografie en film. Meer informatie over de EF 100mm F/2.8 IS USM macrolens.

Meer informatie

Canon EF 16-35mm
F/2.8L II USM

Opdracht: Concertfoto

Jim heeft voor zijn concertfoto gebruik gemaakt van de 16-35mm F/2.8L II USM ultragroothoek. Door deze lens te gebruiken kun je naast je onderwerp ook een groot deel van de setting (publiek in de zaal en/of het podium) vastleggen. De 16-35mm F/2.8 II USM lens is lichtsterk en zeer geschikt voor veel verschillende soorten fotografie. Van landschap- tot interieurfotografie en alles daartussen.

Meer informatie

Canon EF 70-200mm
F/2.8L III USM

Opdracht: Concertfoto

Voor haar concertfoto-opdracht heeft Ryanne de nieuwste 70-200mm lens van Canon gebruikt: de lichtsterke 70-200mm F/2.8L III USM. Voor veel concertfotografen is dit de standaardlens omdat deze telezoomlens de mogelijkheid geeft om van zowel grotere afstand als van dichtbij perfecte scherpe foto’s te maken. Met deze lens ben je dus heel flexibel.

Meer informatie

Canon EF M 18-150mm
F/3.5-6.3 IS STM lens

Opdracht: Air to Air

Voor de Air to Air-opdracht is gebruik gemaakt van de EF M 18-150mm F/3.5-6.3 IS STM lens. Deze lens is de ideale ‘alles in één’ lens voor gebruikers van EOS M systeemcamera’s. Zowel dichtbij als verafgelegen onderwerpen leg je perfect en snel vast met deze compacte lichtgewicht lens. Wel zo handig in een kleine cockpit waar de deelnemers vliegtuigen op verschillende afstanden vastleggen. De Dynamic Image Stabilizer van de lens helpt verder om cameratrilling en beweging te compenseren zodat tijdens het vliegen de perfecte air to air-foto’s gemaakt kunnen worden.

Meer informatie

Camera's

Deze camera's zijn door de deelnemers gebruikt.

Canon EOS M50

Meer informatie

Canon EOS 6D Mark II

Meer informatie

PowerShot G7X Mark II

Meer informatie