Canon EOS M50

Opdracht: Karakteristiek portret Zeven Zonden Selfie Macro natuur Krantenfoto Air to Air

Voor de Air to Air-opdracht hebben de deelnemers gebruik gemaakt van de EOS M50 systeemcamera in combinatie met de EF-M 18-150mm F/3.5-6.3 IS STM lens. Deze camera is zeer geschikt voor straat-, portret-, landschap- en reportagefotografie, zowel binnen als buiten. De EOS M50 beschikt over een variangle touchscreen met onder andere Touch and Drag Autofocus functie om scherp te stellen op wisselende onderwerpen. De EOS M50 beschikt over de nieuwste technologie en is snel en krachtig. De camera start binnen 1 seconde op zodat je direct klaar bent voor een vast te leggen spontaan moment of actie. De camera is licht en compact. Wel zo handig bij het maken van air to air shots in een krappe cockpit. De EOS M50 beschikt verder over 4K-video en maakt continu opnamen met 10 frames per seconde. Zo schiet je altijd raak! Om gemaakte foto’s te delen met anderen, kan de camera snel en eenvoudig aan je smartphone of tablet gekoppeld worden d.m.v. bluetooth, Wi-Fi en NFC. Met de Canon Camera Connect App download je de foto’s van de camera naar je smartphone of tablet en kun je ze direct delen.

Meer informatie

Canon EOS 6D Mark II

Opdracht: Food Naakt met vloeistof Brandweeroefening Fashion on a bull Concertfoto Babyfoto Reportage Actiefoto Portret van een oudere Pura Vida 2-luik Natuur / wildlife

Voor alle drie de finale-opdrachten hebben Patty en Jim gekozen voor de EOS 6D Mark II. Deze full-frame spiegelreflexcamera is voor veel verschillende soorten fotografie geschikt: van portretten en reportages tot natuur-, sport-, en studiofotografie. De camera is een echte allrounder die zich thuis voelt onder verschillende lichtomstandigheden (veel en weinig licht). De EOS 6D Mark II zorgt voor minimale ruis en beschikt over een 26,2 Megapixel sensor die uiterst gedetailleerde beelden produceert. De geavanceerde autofocus van de EOS 6D Mark II gebruikt 45-punts cross type om zeer nauwkeurig en snel scherp te stellen op bewegende onderwerpen. Dankzij het variangle touchscreen is het mogelijk om eenvoudig vanuit moeilijke hoeken opnames te maken en om instellingen snel aan te passen. De EOS 6D Mark II is eenvoudig en snel te verbinden met een smartphone of tablet. Daarbij is het mogelijk om de camera op afstand te bedienen.

Meer informatie

PowerShot G7X Mark II

Opdracht: Honden in het water

Voor de ‘Honden in het water’ opdracht’ is gebruik gemaakt van de Canon PowerShot G7X Mark II. Er is voor deze camera gekozen om de deelnemers maximale flexibiliteit in het water te geven en om ze niet te zwaar uit te rusten. De compacte PowerShot G7X Mark II biedt de creativiteit en mogelijkheden van een spiegelreflexcamera, zowel bij foto’s als bij Full HD-video’s. De handzame camera beschikt over een krachtige optische image stabilizer en een 1.0 inch 20,1 Megapixel CMOS-sensor. Hiermee wordt een hoogwaardige beeldkwaliteit geleverd bij elk soort licht.

De DIGIC 7 processor zorgt verder voor een snelle verwerking waardoor met de 31 autofocus punten snelle actie vastgelegd kan worden met wel 8 fps. Handig en noodzakelijk om (onverwacht) bewegende honden perfect vast te leggen. Op land biedt de PowerShot G7X Mark II nog meer mogelijkheden. Zo kun je daar bijvoorbeeld gebruik maken van het 7,5 cm kantelbare touchscreen. Daarmee kun je bijvoorbeeld handmatig scherpstellen door met je vinger op het beeldscherm het onderwerp te selecteren dat je wilt laten volgen. De camera is verder eenvoudig te verbinden met smartphones en tablets via aanwezige Wi-Fi functies. Zo kun je direct jouw perfecte plaatjes delen met anderen.

Meer informatie

Lenzen

Deze lenzen zijn door de deelnemers gebruikt.

Canon EF-M
15-45 mm

Meer informatie

Canon EF 50 mm
F/1.8 STM

Meer informatie

Canon EF 24-70mm
f/4L IS USM

Meer informatie