Canon EOS M50

Opdracht: Zomer in Nederland

Voor de ‘Zomer in Nederland’ opdracht is door de deelnemers gebruik gemaakt van de Canon EOS M50 systeemcamera in combinatie met de EF-M 15-45mm F/3.5-6.3 IS STM lens. Deze camera met een 24,1 Megapixel CMOS-sensor is een echte allround-camera en daarom zeer geschikt voor straat- portret-, landschap- en reportagefotografie. Zowel binnen als buiten. De EOS M50 is licht en compact en daarom niet zo intimiderend. Wel zo handig als je een of meerdere personen in het openbaar op het strand wilt vastleggen! De EOS M50 beschikt over de nieuwste technologie en is snel en krachtig. De camera beschikt over een variangle touchscreen met onder andere een Touch and Drag Autofocus functie om scherp te stellen op wisselende onderwerpen. De camera start binnen 1 seconde op zodat je direct klaar bent voor een vast te leggen spontaan moment of actie. De EOS M50 beschikt verder over 4K-video en maakt continu opnamen met 10 frames per seconde. Zo schiet je altijd raak! Fotografen met EF of EF-S lenzen kunnen deze met een speciale adapter ook gebruiken op de EOS M50. Om gemaakte foto’s te delen met anderen, kan de camera snel en eenvoudig aan je smartphone of tablet gekoppeld worden d.m.v. bluetooth, Wi-Fi en NFC. Met de Canon Camera Connect App download je eenvoudig de foto’s van de camera naar je smartphone of tablet en kun je ze direct delen.

Meer informatie

Canon EOS RP

Opdracht: 'Lelijk' portretNaakt met paspop

Voor de ‘Naakt met paspop’ opdracht hebben de deelnemers de Canon EOS RP systeemcamera gebruikt. Deze full-frame camera uit het EOS R-systeem is zeer geschikt voor portretfotografie, zowel binnen als buiten. De EOS RP biedt zeer veel detail en scherpte en stelt nog scherp in de donkerste omstandigheden. De camera beschikt over een gezichts- en oogdetectie functionaliteit waardoor een geportretteerde altijd scherpe ogen heeft. De EOS RP beschikt verder over een variangle touchscreen dat naar boven en opzij uitgeklapt kan worden. Zeer handig bij het maken van foto’s en portretten vanuit moeilijke hoeken of het maken van een video. Ook voor de fotografen die over EF of EF-S lenzen beschikken is de EOS RP een prima keuze. Met de speciale adapter kunnen alle EF en EF-S lenzen zonder kwaliteitsverlies op de EOS RP gebruikt worden. Om gemaakte foto’s te delen met anderen, kan de camera eenvoudig aan je smartphone of tablet gekoppeld worden d.m.v. Bluetooth en Wi-Fi. Met de Canon Camera Connect App download je de foto’s van de camera naar je smartphone of tablet en kun je ze direct delen.

Meer informatie

Canon EOS 6D Mark II

Opdracht: Toppers in concert

Voor deze concertopdracht is het publiek van ‘De Toppers’ vastgelegd met de EOS 6D Mark II. Omdat de deelnemers het publiek en concert vanuit verschillende locaties en posities moesten vastleggen (vanuit de zaal in De Arena en buiten de arena) is gebruik gemaakt van verschillende lichtsterke lenzen zoals de EF 16-35mm F/2.8L II USM, de EF 24-70mm F/2.8L II USM en de EF 50mm F/1.8 STM. De full-frame EOS 6D Mark II is voor veel verschillende soorten fotografie geschikt; van reportages tot landschap-, sport-, portret- en natuurlijk concertfotografie. De camera is een echte allrounder die zich thuis voelt onder verschillende lichtomstandigheden (veel en weinig licht). De geavanceerde autofocus van de EOS 6D Mark II gebruikt 45-punts cross type om zeer nauwkeurig en snel scherp te stellen op bewegende onderwerpen.

Dankzij het variangle touchscreen is het mogelijk om eenvoudig vanuit moeilijke hoeken opnames te maken en om instellingen snel aan te passen. De EOS 6D Mark II is Canon’s kleinste en tevens lichtste full frame DSLR. Met de 26,2 Megapixel CMOS-sensor en DIGIC 7-beeldprocessor staat de EOS 6D Mark II garant voor professionele resultaten. De EOS 6D Mark II is verder eenvoudig en snel te verbinden met een smartphone of tablet. Daarbij is het tevens mogelijk om de camera op afstand te bedienen via een smartphone of tablet d.m.v. de speciale Canon Camera Connect App.

Meer informatie

Lenzen

Deze lenzen zijn door de deelnemers gebruikt.

Canon EF-M 15-45mm
F/3.5-6.3 IS STM

Meer informatie

Canon RF 24-105mm
F/4L IS USM

Meer informatie

Canon EF 50 mm
F/1.8 STM

Meer informatie

Canon EF 24-70mm
F/2.8L II USM

Meer informatie

Canon EF 16-35mm
F/2.8L III USM

Meer informatie