Canon EOS M50

Opdracht: Zomer in NederlandGeloof

Voor de opdracht om ‘geloof’ vast te leggen is door de deelnemers de Canon EOS M50 gebruikt. Deze systeemcamera is licht van gewicht, compact en daardoor niet intimiderend. Dat maakt de camera zeer geschikt om redelijk onopvallend spontane en intieme momenten op straat of in religieuze gebouwen vast te leggen. De EOS M50 systeemcamera is zeer geschikt voor straat- portret-, landschap- en reportagefotografie, zowel binnen als buiten. De EOS M50 beschikt over een variangle touchscreen met onder andere Touch and Drag Autofocus functie om scherp te stellen op wisselende onderwerpen. De EOS M50 beschikt over de nieuwste technologie en is snel en krachtig. De camera start binnen 1 seconde op zodat je direct klaar bent voor een vast te leggen spontaan moment of actie. De EOS M50 beschikt verder over 4K-video en maakt continu opnamen met 10 frames per seconde. Zo schiet je altijd raak! Om gemaakte foto’s te delen met anderen, kan de camera snel en eenvoudig aan je smartphone of tablet gekoppeld worden d.m.v. bluetooth, Wi-Fi en NFC. Met de Canon Camera Connect App download je de foto’s van de camera naar je smartphone of tablet en kun je ze direct delen.

Meer informatie

Canon EOS RP

Opdracht: 'Lelijk' portretNaakt met paspopRembrandt selfieLandschapReflectieNightshiftRoadtrip woestijn

Voor zijn prachtige woestijnfoto uit de roadtrip-serie heeft Kees de EOS RP gebruikt. Deze lichte full-frame systeemcamera is perfect geschikt voor deze opdracht vanwege de veranderende lichtomstandigheden. Voor deze opdracht hoefde er geen gebruik van gemaakt te worden, maar de EOS RP stelt zelfs nog scherp tot waarden van -5 EV (bijna geheel donker). Het Dual Pixel CMOS AF van de EOS RP biedt verder een uitgebreid autofocus-gebied van 4.779 selecteerbare AF-posities en een AF-snelheid van slechts 0,05 seconden. Een zeer handige en bruikbare functie van de EOS RP is verder de EYE AF dat ervoor zorgt dat de ogen van een onderwerp altijd scherp zijn. De EOS RP beschikt verder over een variangle touchscreen dat naar boven en opzij uitgeklapt kan worden. Zeer handig bij het maken van beelden vanuit moeilijke hoeken of het maken van een video. Ook voor de fotografen die over EF of EF-S lenzen beschikken is de EOS RP een prima keuze. Met de speciale adapter kunnen alle EF en EF-S lenzen zonder kwaliteitsverlies op de EOS RP gebruikt worden. En daar heeft Kees dan ook dankbaar gebruik van gemaakt door de EF 70-200mm F/2.8L IS III USM er op te zetten. Om gemaakte foto’s te delen met anderen, kan de camera eenvoudig aan je smartphone of tablet gekoppeld worden d.m.v. Bluetooth en Wi-Fi. Met de Canon Camera Connect App download je de foto’s van de camera naar je smartphone of tablet en kun je ze direct delen.

Meer informatie

Canon EOS 6D Mark II

Opdracht: Toppers in concertDier op glasplaatBoat-to-BoatFashionObservatieTrash The DressGastvrijheidGeitenmarktRoadtrip woestijn

Voor alle drie de finale-opdrachten hebben Jamie en Kees gekozen voor de EOS 6D Mark II. Alleen Kees heeft voor zijn prachtige woestijnfoto gebruikt gemaakt van de EOS RP. De EOS 6D Mark II is een lichte full-frame spiegelreflexcamera en is voor veel verschillende soorten fotografie geschikt: van portretten en reportages tot natuur-, sport-, en studiofotografie. De camera is een echte allrounder die zich thuis voelt onder verschillende lichtomstandigheden (veel en weinig licht). De EOS 6D Mark II zorgt voor minimale ruis en beschikt over een 26,2 Megapixel sensor die uiterst gedetailleerde beelden produceert. De geavanceerde autofocus van de EOS 6D Mark II gebruikt 45-punts cross type om zeer nauwkeurig en snel scherp te stellen op bewegende onderwerpen. Dankzij het variangle touchscreen is het mogelijk om eenvoudig vanuit moeilijke hoeken opnames te maken en om instellingen snel aan te passen. De EOS 6D Mark II is eenvoudig en snel te verbinden met een smartphone of tablet. Daarbij is het mogelijk om de camera op afstand te bedienen.

Meer informatie

Lenzen

Deze lenzen zijn door de deelnemers gebruikt.

Canon RF 35mm F/1.8 IS STM

Meer informatie

Canon EF-M 15-45mm
F/3.5-6.3 IS STM

Meer informatie

Canon RF 24-105mm
F/4L IS USM

Meer informatie

Canon EF 50 mm
F/1.8 STM

Meer informatie

Canon EF 24-70mm
F/2.8L II USM

Meer informatie

Canon EF 16-35mm
F/2.8L III USM

Meer informatie

Canon EF 24-105mm F/4L IS II USM

Meer informatie