A herd of zebras at a watering hole in Nairobi National Park, Kenya taken by Georgina Goodwin.

WILDLIFEFOTOGRAFIE

Licht reizen: fotografeer de natuur met de compacte PowerShot SX740 HS

Een eekhoorn die langs een tak slingert; een ree dat je vanachter een paar bomen bespiedt; een roodborstje dat van een vetbolletje peuzelt: voor wildlifefotografie zijn snelle reacties vereist en moet je dicht bij de actie kunnen komen zonder je onderwerp op te schrikken. Of je nu aan het wandelen bent, in je tuin zit of op safari bent, de Canon PowerShot SX740 HS in zakformaat met 40x optische zoom en 4K-resolutie brengt je dicht bij de actie en helpt je de perfecte opname vast te leggen.

Hier lees je vijf redenen waarom deze lichte, compacte zoomcamera ideaal is voor op reis.

1. Acties op afstand vastleggen met 40x zoom

Een gnoe op de vlakte van Nairobi National Park, Kenia. © Georgina Goodwin
Dankzij de krachtige 40x optische zoom en ZoomPlus-technologie is deze foto van een gnoe in Kenia superscherp, ondanks het inzoomen. © Georgina Goodwin

Dankzij de krachtige 40x optische zoom van de Canon PowerShot SX740 HS hoef je niet erg dicht bij de dieren te komen, met het risico dat je ze afschrikt. Hiermee heb je een van de belangrijkste obstakels van wildfotografie overwonnen en kun je op afstand opnamen maken. Zoom Framing Assist helpt je om je onderwerp in beeld te krijgen en de ZoomPlus-technologie van de camera levert digitale verdubbeling van de optische zoom tot 80x.

2. Draagbaar zakformaat

Je hoeft geen moment te missen met een compactcamera, omdat je hem overal mee naartoe kunt nemen, van woud tot weide, en van safari tot strand. De lichte Canon PowerShot SX740 HS-camera past met zijn diepte van 4 cm gemakkelijk in je zak. Zo heb je hem altijd binnen handbereik als je hem nodig hebt, bijvoorbeeld voor het vastleggen van een roofvogel die in de lucht zweeft, of een stadsvos die zich in de schaduw verbergt. De mogelijkheden zijn eindeloos met deze compacte metgezel: je kunt overal en altijd wildlifeopnamen in HD maken.

3. Meer hoeken

Met het kantelbare LCD-scherm van de Canon PowerShot SX740 HS kun je de perfecte selfie maken, vooral in combinatie met de zelfportretmodus van de camera. Het 180-graden kantelbare scherm is ongelooflijk veelzijdig, zodat je bijvoorbeeld vanaf heuphoogte kunt fotograferen zonder dat je hoeft te bukken en toch het beeld kunt zien dat je vastlegt.

4. Je foto's delen

Een close-up van een van de 60 neushoorns in Nairobi National Park met twee ossenpikkers op zijn rug. Dit soort foto's zijn perfect om te delen met vrienden op sociale media. © Georgina Goodwin

Als je graag je foto's deelt met vrienden en familie, kun je dankzij de Bluetooth- en Wi-Fi-connectiviteit heel eenvoudig verbinding maken tussen de Canon PowerShot SX740 HS en je smartphone. Gebruik Auto Transfer op de Canon Camera Connect-app en breng binnen enkele ogenblikken je foto's over naar je telefoon of tablet om ze op sociale media te plaatsen of naar familie en vrienden te sturen. Zelfs als je alleen maar fotografeert omdat je dat leuk vindt, is deze functie een fantastische extra, waarmee het verrassend eenvoudig is om een back-up van je nieuwste foto's te maken naar een PC.

De keuze voor een compact model betekent niet dat je concessies hoeft te doen aan de videokwaliteit. De kleine maar krachtige Canon PowerShot SX740 HS maakt verbluffende 4K-video's, waarbij de ruwe haren van een dierenvacht of de ingewikkelde markeringen op de veren van een vogel worden vastgelegd. Dankzij deze hoge resolutie in combinatie met Optical Image Stabilizer kun je zelfs onderweg opnamen maken van deze kwaliteit. Er zijn ook mogelijkheden om later foto's te maken van je opnamen of om opnamen te maken in de modus Time-lapse movie; ideaal voor het vastleggen van een indrukwekkende zonsondergang.

Geschreven door Tamzin Wilks

Gerelateerde artikelen
A man standing among the trees using the PowerShot ZOOM.

WILDLIFEFOTOGRAFIE

Dompel jezelf onder in de natuur

Wildlifefotograaf Tolga Aktas over hoe de PowerShot ZOOM je kan helpen om in het moment te blijven.

A red squirrel looks straight at the camera as it runs across a carpet of dried leaves and fallen petals.

WILDLIFEFOTOGRAFIE

Tips & Tricks voor het fotograferen van dieren in het wild

Tips en technieken om je wildlifefotografie naar een hoger niveau te tillen en alles uit je Canon-camera en -lenzen te halen.

Powerful and fast wildlife photos with the Canon EOS 90D

WILDLIFEFOTOGRAFIE

Krachtige en snelle wildlifefoto's met de Canon EOS 90D

Prachtige wildlifemomenten kunnen in een oogwenk weer voorbij zijn en daarom was fotograaf Markus Varesvuo zo blij met de snelle Canon EOS 90D. Bekijk de uitzonderlijke resultaten van zijn opnamen.

Gerelateerde producten

Gerelateerde artikelen

Get Inspired is je belangrijkste bron van nuttige fotografietips, koopgidsen en interessante interviews - alles wat je nodig hebt om de beste camera of de beste printer te vinden, en breng je volgende creatieve idee tot leven.

Terug naar alle tips en technieken