kayak on lake

Je foto's delen op sociale media

Het delen van je foto's op social media is een geweldige manier om feedback te krijgen op je opnamen. Of je nu gewoon foto's wilt delen met vrienden en familie of ze op een aantal fotografiewebsites plaatst: je wilt er zeker van zijn dat het de best mogelijke voorbeelden zijn van je werk.

Allereerst moet je zorgen dat de rechten in orde zijn. Je bezit waarschijnlijk het copyright op je eigen afbeeldingen, maar dat is afhankelijk van het onderwerp of evenement. Het is meestal genoeg om toestemming te vragen om de foto's te gebruiken.

Plaats alleen de beste foto's door je lievelingsfoto uit elke reeks te kiezen. Als je een matige foto naast een geweldige plaatst, wordt de aandacht van je beste werk afgeleid. Kijkers tonen meer belangstelling als je alleen foto's van hoge kwaliteit plaatst in plaats van galerijen met talloze foto´s.

Controleer of elke foto die je plaatst is bewerkt. Je wilt dat je foto's opvallen tussen de rest, dus snij je foto's bij en zorg voor levendige en pakkende kleuren. Zet je foto's om in zwart-wit voor een goed contrast.

Reageer op eventuele opmerkingen en op mensen die je foto's delen en 'liken'. Door feedback te geven of je waardering te laten merken, moedig je anderen aan om meer interesse te tonen in je werk. Gebruik hashtags en trefwoorden om je werk te categoriseren, zodat anderen je gemakkelijker terug kunnen vinden op social media. Word lid van groepen om je werk te presenteren aan een community met dezelfde interesses. Je krijgt eerder feedback van mensen die vergelijkbare foto's maken.