Photo printing buyer’s guide

PRINTEN

Vijf soorten mensen die echt een printer nodig hebben – ben jij daar een van?

Heb je echt een printer nodig? Eigenlijk kan iedereen wel een printer gebruiken. De printer op het werk of op school is zeker geschikt voor persoonlijke prints, maar het hebben van een eigen printer zou je wel tijd besparen, het leven makkelijker maken, jou of je kinderen creatief stimuleren of helpen bij het uitbreiden van je bedrijf.

Maar je kunt niet zomaar een printer kopen. Welke printer jij nodig hebt, hangt af van wie je bent. Lees verder om te ontdekken welke printer bij jou past.

Jonge ouders

A father helps his daughter make greeting cards out of photographs printed with PIXMA TS 9551C.

Je kind begint creativiteit te ontwikkelen wanneer hij of zij naar school gaat. Als ouder wil je deze creativiteit graag stimuleren en probeer je ze voor te bereiden op nieuwe uitdagingen die ze te wachten staan. Je hebt een printer nodig die makkelijk te gebruiken is voor regelmatig printen, maar ook een breed scala aan creatieve opties biedt.

De Canon PIXMA TS9551C is een compacte, A3-printer met A4-scanner en kopieerapparaat met een groot 10,8 cm touchscreen met een intuïtieve interface waar jonge kinderen zelfs mee uit de voeten kunnen. Ontdek een breed scala aan creatieve printopties en gebruik verschillende media, inclusief Canon's magnetische fotopapier dat je opnieuw ergens op kunt plakken (beschikbaar vanaf december 2018). Met een nieuwe app voor nagelstickers voor iOS en Android (beschikbaar vanaf november 2018) kun je zelfgemaakte nagelstickers printen. De Canon PIXMA TS9551C kan je ook helpen bij het maken van inpakpapier en plakboeken — direct vanaf het touchscreen heb je de keuze uit 45 patronen.

Je kinderen kunnen eindeloos veel plezier maken als ze de perfecte printer combineren met Canon's gratis online service Creative Park. Hier vind je verschillende sjablonen die je kinderen kunnen printen en in elkaar kunnen zetten — van maskers, kaarten en poppetjes tot papieren vliegtuigjes, dinosaurussen en raketten.

De fotografiestudent

The Canon PIXMA TS8250 printing a fine art landscape photograph.

Als een enthousiaste fotograaf of toegewijde fotografiestudent, besteed je het grootste deel van je tijd aan het maken van nog betere foto's. Als je je werk in een tastbaar formaat ziet, helpt dit je het te beoordelen en verbeteren, en je gebruikt regelmatig een online leverancier van prints om je resultaten aan je leraar, vrienden en collega's te laten zien. Maar in plaats van te moeten wachten op de levering van je prints, zou je workflow veel flexibeler zijn als je je eigen printer had.

Het belangrijkste waar je naar moet kijken, is de mogelijkheid om beelden van hoge kwaliteit zonder witrand te produceren tot A4-formaat, zodat je een goed idee krijgt van de ingewikkelde details van elke individuele opname. Het type inkt dat je printer gebruikt, is hierbij cruciaal en de originele Canon-inktcartridges zorgen voor levendige beelden. De stijlvolle en wireless connected Canon PIXMA TS8250-serie maakt gebruik van zes individuele inktcartridges om gedetailleerde, hoogwaardige prints te produceren. Net als alle beste nieuwe modellen op de markt, biedt het naadloze connectiviteit en compatibiliteit met de Canon PRINT-app - evenals AirPrint, Mopria voor Android en Windows 10 Mobile - zo kun je eenvoudig printen vanaf een smartphone of tablet.

De zzp'er

Gerelateerde artikelen
Printer fun for everyone

CREATIEF PRINTEN

Printerplezier voor iedereen

Zes manieren waarop je PIXMA-printer je huis, familieactiviteiten en apparaten een boost kan geven.

A Canon PIXMA printer on a desk in a home office.

TIPS VOOR HET PRINTEN

De beste printer voor het kantoor aan huis

Werk probleemloos vanuit huis met de Canon PIXMA TR4650-printer.

The ink levels showing on a setting bar of a Canon printer.

TIPS VOOR HET PRINTEN

Veelgestelde vragen over printers, inkt en papier

Canon-expert Suhaib Hussain beantwoordt veelgestelde vragen over printertechnologie, inkt en papier.

A female business owner prints with PIXMA TS9550 while drawing and using a ruler at her desk.

Of je nu van maandag tot vrijdag in je kantoor aan huis werkt of je tijd verdeelt tussen thuiswerken en werken op kantoor, je zult snel gefrustreerd raken als je niet beschikt over een printer thuis die de efficiëntie van een standaard kantoorruimte kan evenaren.

Ondanks zijn compacte formaat kan de slanke en stijlvolle Canon PIXMA TS9550-serie grote documenten printen tot A3-formaat - perfect voor het voorbereiden van prints vanuit je kantoor aan huis die aan klanten en collega's kunnen worden getoond. Je kunt ook professioneel ogende boekjes maken vanaf het 10,8-cm touchscreen. De Canon PIXMA TS9550 print scherpe documenten met speciale zwarte pigmentinkt, en met de automatische documentinvoer (ADF) kun je documenten van maximaal 20 pagina's tegelijk kopiëren en scannen (in de maten A4, Letter of Legal), zonder elke pagina afzonderlijk te scannen.

De Canon PIXMA TS9550 kan zelfs worden geïntegreerd in een slimme kantooromgeving. Door de nieuwe compatibiliteit met Amazon Alexa* kun je checklists en andere documenten printen door middel van gesproken opdrachten zoals "Alexa, start Canon Printer" naar een Amazon Echo of een andere apparaat met Alexa. Je kunt ook gesproken opdrachten gebruiken om de resterende inktniveaus van je printer te controleren.

De artistieke influencer

A young woman wearing a yellow jacket takes a selfie with the Canon M50 in a city environment.

Waar je ook bent, je omgeving inspireert je en je herkent altijd als eerste een cool fotomoment, die je daarna snel deelt op sociale media. Maar zelfs als je de meerderheid van je beelden uploadt naar social media-platformen, zou een printer je een veel tastbaardere manier bieden om je ideeën te behouden, lang nadat je beelden onderaan de tijdlijn van de social media van je volgers is beland. Je hebt niet alleen een fotoprinter nodig om foto's te maken om op de muur te hangen, maar ook om meer met je creaties te kunnen doen. Gebruik deze prints om het bereik van je fotografie uit te breiden — wie weet bereik je nog andere genres.

De compacte SELPHY CP1300 past in je tas en zorgt voor snelle, duurzame prints. Je hoeft alleen een foto te maken met je smartphone of Wi-Fi-camera en stuurt het naar je SELPHY, waarmee je direct kunt printen tot 102 x 152 mm (4 x 6 inch). Zo kun je met je beste projecten jezelf en anderen inspireren.

De fine art-fotograaf

A large high-res fine art photograph bring printed from a Canon imagePROGRAF PRO-1000

Je eerste tentoonstelling in de fotografieclub werd al snel gevolgd door een uitnodiging om je foto's in het lokale café op te hangen, en nu willen meerdere partijen je prints kopen. Tot nu toe heb je steeds gebruik gemaakt van een lokale, hoogwaardige printfaciliteit voor je fine art-fotografie, maar je zou graag meer controle hebben over de printprocessen en dat je snel kunt reageren op aanvragen van consumenten. Met een eigen fotoprinter zou het ook gemakkelijker worden om een voorraad van je werk aan te leggen voor eventuele verkoop op lokale markten en kunstbeurzen.

Je printer moet compatibel zijn met gespecialiseerd fine art-papier en -canvas, zodat je je beelden kunt vastleggen op de beste media voor elke foto. Je moet er ook voor zorgen dat de inktcartridges die compatibel zijn met je printer een kleurbereik bieden dat nauwkeurig en natuurgetrouw is. Canon's assortiment professionele printers, de PIXMA PRO-100S, PIXMA PRO-10S en de bekroonde A2-printer, imagePROGRAF Pro-1000, zijn de meest betrouwbare keuze voor iedereen die zijn of haar werk wil tentoonstellen. Deze modellen gebruiken speciale monochrome inktcartridges, wat betekent dat die rijke zwarte kleur met hoge dichtheid geschikt is voor in een galerij. Een bijkomend voordeel van het gebruik van de PRO-10S en Pro-1000-printers is dat ze gebruikmaken van op pigment-gebaseerde inktcartridges die hun kleuren langer behouden, zodat je kunst nog jarenlang bewonderd kan worden.

Printen in professionele kwaliteit is ook niet eng: Canon's Print Studio Pro-plug-in is ontworpen om je eenvoudig in professionele kwaliteit te laten printen.

* Amazon en Alexa zijn handelsmerken van Amazon.com, Inc. of daaraan gelieerde ondernemingen.

Geschreven door Oliver Atwell

Gerelateerde producten

Gerelateerde artikelen

Get Inspired is je belangrijkste bron van nuttige fotografietips, koopgidsen en interessante interviews - alles wat je nodig hebt om de beste camera of de beste printer te vinden, en breng je volgende creatieve idee tot leven.

Terug naar alle tips en technieken