CREATIEF PRINTEN

Personaliseer je gadgets met geprinte stickers

Laat je creativiteit de vrije loop en pas je smartphone, laptop en meer aan met de draagbare printers van Canon.
Een Canon SELPHY Square QX10, Canon Zoemini 2 en Canon Zoemini S2 liggen plat op wit materiaal, omringd door apparatuur, zoals telefoons, hoofdtelefoons en een laptop, allemaal versierd met fotostickers.

Tegenwoordig hebben we onze apparatuur altijd binnen handbereik. Of we nu op onze smartphone bladeren om de tijd te doden tijdens een busreis, op onze laptop werken in een café, of tijdens een luie ochtend ons favoriete programma streamen op een tablet, onze gadgets zijn een deel van ons geworden, dus is het logisch dat ze onze persoonlijkheid weerspiegelen.

Misschien ben je net gaan studeren en wil je foto's van vrienden van thuis om je heen zien, of wil je je laptop versieren met motiverende berichten die je inspireren als je hem aanzet. In plaats van vast te houden aan een saai grijs apparaat of een alledaagse tablet, of geld uit te geven aan een smartphonehoesje dat niet echt jouw persoonlijkheid weerspiegelt, kan het aanpassen van je apparatuur de perfecte gelegenheid zijn om je individualiteit tot uitdrukking te brengen. Gebruik je favoriete kleuren, reisherinneringen, groepsselfies of inspirerende citaten. Het helpt ook om je eigen apparatuur gemakkelijk te herkennen en kan aanleiding vormen voor een praatje.

Met de compacte printers van Canon kun je snel en eenvoudig rechtstreeks vanaf je smartphone printen. En dankzij de selectie stickerpapier kun je in enkele seconden stickers en gepersonaliseerde labels maken die je rechtstreeks op je apparaten aanbrengt.

Een vrouw in een paarse trui houdt een smartphone vast om een selfie te maken terwijl een vrouw in een donkerblauwe trui naast haar glimlacht.

Inspiratie kent geen tijd en met Canon's serie draagbare printers kun je onderweg een selfie maken, deze personaliseren in een Canon Print-app en binnen enkele minuten op stickerpapier printen voor het direct personaliseren van je apparatuur.

1. Kies je ontwerp

Op een tafel staat een Canon SELPHY Square QX10 waarop een vakantiefoto wordt geprint. Hiernaast een paar handen waarmee een sticker op een laptop glad wordt gemaakt en aan de andere kant een smartphone met de SELPHY Print Layout-app.

Kun je geen mooie cover voor je smartphone of laptop vinden? Ontwerp je eigen look en print deze direct op een draagbare printer van Canon zonder dat je hoeft in te leveren op stijl of op levering hoeft te wachten.

Je ontwerpen kunnen variëren, afhankelijk van wat je wilt personaliseren. Een laptop biedt meer ruimte dan een smartphone. Bedenk dus of je een enkele afbeelding wilt kiezen - een groepsfestivalfoto, een leuke hondenfoto of een prachtig geslaagde selfie - of een verzameling foto's waarvan je een collage kunt maken. De Canon SELPHY Square QX10 produceert vierkante prints met een rand waarop je een bijschrift kwijt kunt en die perfect is voor grotere apparaten, zoals een laptop of tablet. De Canon Zoemini-serie heeft twee soorten stickerpapier: één rechthoekig en een kleinere ronde optie, wat ideaal is voor het personaliseren van hoofdtelefoons en smartphones.

2. Bewerk je afbeeldingen

Een vrouw in een paarse trui gebruikt een Canon-printapp om haar foto's te personaliseren terwijl een Canon Zoemini S2 naast de smartphone op een tafel staat.

Beide series draagbare printers worden geleverd met een bijbehorende app die veel mogelijkheden biedt om creatief aan je ontwerpen te werken, of het nu gaat om collages of tegels, krabbels of het toevoegen van filters en frames. Het is de perfecte manier om die laatste persoonlijke details aan te brengen voordat je print en plakt.

Als je eenmaal je ontwerp in gedachten hebt, kun je dit op veel manieren verder personaliseren. Met de foto- en printapps van Canon kun je verschillende opties op je telefoon proberen voordat je ze print.

De Canon SELPHY Square QX10 en de SELPHY CP1500 zijn compatibel met de Canon SELPHY Photo Layout-app, waarmee je kunt experimenteren met lay-outs en afwerkingen. Je kunt ook de lay-outsjablonen voor meerdere foto's van de app gebruiken om meerdere afbeeldingen op één sticker te plaatsen en deze vervolgens uitsnijden om hier weer kleinere ontwerpen van te maken.

De Canon Zoemini-serie is compatibel met de Canon Mini Print-app, waarmee je creatief kunt zijn met filters, kaders, stickers en krabbels, en met collage- en tegeltools.

De Canon Zoemini S2 is zowel een camera als een instant printer. Dankzij de ingebouwde selfiespiegel en het ringlicht zien je foto's er altijd perfect uit, maar je kunt ze daarna nog verder verfraaien in de Canon Mini Print-app.

3. Kies Canon's zelfklevende fotopapier en print

Een paar handen houdt een klein vel met twee ronde stickers vast en trekt er een los. Hierachter bevindt zich een Canon Zoemini S2 op een tafel, omringd door andere fotoprints.

Je kunt je smartphone via Bluetooth verbinden met een printer uit de Canon Zoemini-serie om direct ontwerpen te printen, zelfs onderweg.

Een paar handen houdt een smartphone vast waarop een foto met een witte rand op het scherm wordt weergegeven, terwijl een Canon SELPHY Square QX10 op een tafel op de achtergrond staat.

De Canon SELPHY Square QX10 maakt verbinding met je telefoon via Wi-Fi en print in slechts 43 seconden, zodat je foto's in een handomdraai van je socialemediaprofiel naar de klep van je laptop overzet.

Vervolgens moet je beslissen welk type papier of stickers je wilt gebruiken en dat in je draagbare printer plaatsen. De Canon Zoemini-serie maakt gebruik van Canon ZINK™-fotopapier, voor prints zonder witrand en met een plaklaag, die water- en scheurbestendig zijn en in elke gewenste vorm of grootte kunnen worden geknipt. En probeer vooral ook eens de voorgesneden ronde stickers. Deze bieden een eenvoudige manier om ministickers te printen, zodat je een selfie kunt maken met je beste vriend en binnen enkele seconden de bijbehorende herinnering op je smartphone kunt plakken.

De Canon SELPHY Square QX10 maakt gebruik van stickerpapier met een brede rand waarop je een datum, naam of inspirerend citaat kunt toevoegen. Voor nog meer keuze kan de grotere Canon SELPHY CP1500-printer printen in verschillende formaten, waaronder ministickers en stickers van creditcardformaat. De SELPHY CP1500 kan ook via USB worden aangesloten als je vanaf een ander apparaat wilt printen. Plaats papier en je hebt de print binnen enkele seconden in je handen.

Bovendien kunnen het ZINK™-fotopapier en het assortiment SELPHY-stickerpapier weer worden verwijderd zonder sporen achter te laten, dus als je genoeg hebt van je ontwerpen, kun je ze gewoon verwijderen en opnieuw beginnen.

4. Plak je ontwerp en geniet

Een vrouw met zwart krullend haar glimlacht terwijl ze op een Canon SELPHY Square QX10 geprinte foto's op de klep van haar laptop plakt.

Door je laptop te personaliseren met een foto heb je je favoriete momenten altijd bij je, of het nu gaat om een triomfantelijk kiekje vanaf een bergtop, een chaotische universiteitsreünie of een selfie met een geliefde. Met foto's dichtbij die je laten glimlachen, heb je een geweldige manier om de herinnering vers te houden.

Een vrouw in een paarse trui glimlacht terwijl ze haar handen op een hoofdtelefoon op haar hoofd plaatst, met ronde fotostickers die de oorschelpen opfleuren.

Je aangepaste apparaten kunnen je stijl of zelfs een favoriete outfit weerspiegelen. Je laat hiermee zien wie je bent en val je op.

Nu is het tijd om het achtervel van de print te verwijderen en de sticker op je apparaat aan te brengen. Het is verstandig om het oppervlak eerst te reinigen, zodat het glad en schoon is. Verwijder voorzichtig de achterkant en breng de print langzaam en in één vloeiende beweging aan. Een liniaal kan hier van pas komen om gestaag in een rechte lijn over de sticker te trekken en te plakken.

Als je gadgets er eenmaal goed uitzien, merk je waarschijnlijk andere dingen op die je ook kunt personaliseren. Nu je je smartphone een frisse, eigen look hebt gegeven, moet je er natuurlijk voor zorgen dat je hoofdtelefoon hier goed bij past. Je kunt je apparaten zelfs speciaal personaliseren voor een feestje of evenement, zoals een verjaardag of festival. Spreek iets moois af met vrienden of doe je eigen ding. Het proces is snel en eenvoudig en de mogelijkheden zijn eindeloos.

Geschreven door Kat Halstead en Angela Nicholson

Gerelateerde producten

Gerelateerde artikelen