PRINTEN EN KNUTSELEN

Uitdaging 3: Een verjaardag in de herfst

In het derde deel van Canon's serie papierkunstuitdagingen zie je hoe ontwerper Pippa Hiscock vrolijke verjaardagsversieringen maakte.
Een grote taart en kleinere cupcakes zijn versierd met papieren decoraties en op een koffietafel gezet naast fotorekwisieten, met een papieren banner op de achtergrond.
Een verzameling papieren verjaardagsversieringen, waaronder een banner en talloze fotorekwisieten op een tafel naast een schaar, een snijplank en een pak Canon-papier.

Van banners tot fotorekwisieten: Pippa heeft een aantal sjablonen gedownload als onderdeel van de papierkunst-uitdaging. Ze geeft de voorkeur aan recyclebare papieren decoraties in plaats van het kopen van plastic versieringen voor eenmalig gebruik.

Een verjaardagsfeestje is altijd leuk, hoe jong je ook wordt. De seizoenen spelen een belangrijke rol in de planning van een feestje. Een verjaardag in de zomer kan het beste in een tuin of park worden doorgebracht, terwijl je in de herfst beter binnenshuis een feestje kunt organiseren, omdat het dan al frisjes is buiten. Verjaardagsfeestjes voor volwassenen hoeven niet saai te zijn. Ook als het buiten regent, kun je een feestje bouwen met je geliefden. Laat het kind in je los en speel met de creatieve ontwerpen van Canon Creative Park.

Er zijn wel honderden sjablonen, zoals caketoppers, vlaggetjes en leuke spelletjes. Je kunt zelf het thema bepalen, zolang je innerlijke kind het sjabloon mag kiezen. Het maken van je eigen versieringen is een betaalbare manier om je feestje je eigen, unieke draai te geven. Daarna kun je de papieren sjablonen recyclen of bewaren voor andere feestjes.

Canon Creative Park heeft veel leuke sjablonen voor elke mijlpaal, of het nu een feestje voor een 5e, 25e of 60e verjaardag is. "Het was heel makkelijk om projecten voor verjaardagsfeestjes te vinden," zegt Pippa. "Er staat bij elk sjabloon hoe moeilijk het is en hoelang het duurt om het te maken, zodat je weet wat je kunt verwachten.

"Ik vind het belangrijk om geen plastic te gebruiken, vooral bij gelegenheden zoals feestjes. Op deze manier heb je een leuke dag, zonder dat je plastic verspilt. Ik heb zelfs een aantal creaties weggegeven die het feest hadden overleefd, zodat ze een tweede kans kregen voordat ze werden gerecycled."

Pippa ontwerpt papieren collages en het is altijd al een passie van haar geweest om dingen met haar handen te maken. "Als kind was ik altijd wel met karton bezig," zegt ze. "Het zorgt ervoor dat ik me kan concentreren en ontspannen. Bovendien is het erg bevredigend om aan het eind van het proces een fysiek resultaat vast te kunnen houden.

"Ik vond het leuk om deel te nemen aan deze uitdaging omdat hierbij mijn grootste hobby's werden gecombineerd: ontwerpen, organiseren, speciale momenten vormgeven, en taart. En dat allemaal zonder plastic."

Volg hoe Pippa de uitdaging aanging terwijl ze haar beste tips deelt voor het maken van je eigen verjaardagsversieringen.

Ontwerper Pippa Hiscock knipt glimlachend een papieren sjabloon uit dat is geprint met een Canon PIXMA-printer via de Canon Creative Park-app.

Maak kennis met de knutselaar

Wie: Pippa Hiscock

Wat: Ontwerper en maker van woonartikelen en geschenken

Met een bijrol voor: Rothko de hond

Kies je sjablonen

Een hand houdt een smartphone vast met op het scherm een sjabloon van Creative Park, met een Canon PIXMA-printer op een tafel.

Je kunt Canon Creative Park gebruiken op je smartphone, tablet of laptop. Kies uit honderden sjablonen zodat je feestjes altijd levendig en leuk zijn. Laat je inspireren en gebruik trefwoorden om snel te vinden wat je zoekt.

Pippa besloot om voor haar verjaardagsfeestje op Canon Creative Park te zoeken op de trefwoorden "verjaardag" en "feestje". Zo vond ze een uitgebreide selectie opvallende sjablonen. "Ik wilde een grote decoratie voor aan de muur, zodat we een mooie achtergrond hadden voor de leukste foto's. Daarom waren de slinger met 'Happy Birthday' en de fotorekwisieten een goede keuze," zegt Pippa.

Toen de grotere elementen eenmaal waren geregeld, was het tijd voor de details. En wat is een verjaardag zonder taart? "Natuurlijk moest er ook taart zijn, dus de taartversiering in de vorm van kleine vlaggetjes was perfect," voegt ze eraan toe. "Deze hoefde ik alleen uit te knippen, te vouwen en aan een touwtje te lijmen. Daarna kon ik de slinger aan de muur hangen of aan houten prikkers in de taart bevestigen."

Pippa heeft tips voor creatievelingen die dit voor het eerst willen doen. Zo kunnen ze het beste beginnen met mooie maar eenvoudige decoraties, zoals een slinger of een naambanner, zodat je de moeilijkheidsgraad van elk sjabloon kunt proberen. "Ontwerpen zoals verjaardagsvlaggetjes maken een grote indruk op je feestje en zijn heel eenvoudig te maken," zegt ze.

Je sjablonen printen

Een print van een Canon Creative Park-sjabloon glijdt uit een Canon PIXMA-printer.

Hoewel Pippa verschillende sjablonen had gebruikt om de kamer te versieren en fotorekwisieten te maken voor het feest, wilde ze het liefst ook iets groots dat meteen indruk zou maken. Deze banner met "happy birthday" was eenvoudig uit te knippen en vast te maken met een touwtje.

Twee handen snijden een Canon Creative Park-sjabloon voor zodat die mooi gevouwen kan worden.

Sommige sjablonen zijn ingewikkelder dan andere. Als je met het hele gezin papieren kunstwerkjes wilt maken, zijn er genoeg eenvoudige sjablonen die kunnen worden uitgeknipt door de ouders maar door de kinderen kunnen worden gemaakt. De oudere kinderen en volwassen kunnen zich wagen aan de lastigere ontwerpen.

"Sommige sjablonen waren eenvoudig en snel te maken, terwijl andere een grotere uitdaging vormden die meer tijd en concentratie vergden, maar ik vond ze allemaal leuk om te maken," zegt Pippa. "Het was heel leuk om creatief bezig te zijn onder het genot van een kopje thee, en uiteindelijk had ik een paar kleurrijke decoraties voor het feestje."

Pippa heeft haar Canon PIXMA-printer aangesloten op haar Wi-Fi-thuisnetwerk en vervolgens gekoppeld aan haar smartphone en de Canon Creative Park-app. Op deze manier kon ze de sjablonen die ze wilde selecteren in een handomdraai printen.

Zodra ze haar gekozen sjablonen had geprint, knipte Pippa alle modellen uit. Hierna was het tijd voor een cruciale fase waarbij ze de papieren sjablonen moest voorsnijden voor ze ze kon vouwen. Dit zorgt ervoor dat het eindproduct sterk en stevig blijft. Nadat je je sjablonen hebt voorgesneden en gevouwen, plak je de resterende delen aan elkaar volgens de meegeleverde instructies. Vergeet niet je papieren ontwerpen eerst goed te laten drogen voordat je ze gebruikt op je feestje.

Je versiering samenstellen

Een foto over de schouder van Pippa die een foto van haar gezicht uitsnijdt die is geprint op glanzend fotopapier van Canon.

Pippa heeft foto's van zichzelf en haar hond Rothko uitgeknipt om aan tandenstokers te bevestigen. Je kunt ook Creative Park-sjablonen gebruiken om een leuke picknick aan te kleden, of om de tafelsetting te ontwerpen en je etentje een persoonlijk tintje te geven.

Een hand prikt een satéprikker met een afbeelding van Pippa's gezicht van bovenaf in een cupcake.

Pippa woont in Bristol in het Verenigd Koninkrijk. Ze werkt voornamelijk vanuit huis met Rothko als haar metgezel. Ze heeft een foto van Rothko en haar eigen gezicht op Canon Plus Glossy II Photo Paper geprint en met biologisch afbreekbare tape aan tandenstokers bevestigd, en die vervolgens in cupcakes geprikt.

Pippa gebruikte foto's om leuke, persoonlijke vlaggetjes te maken die in cupcakes konden worden geprikt. Dit is een geweldige manier om je feest een unieke draai te geven. Je kunt dit ook gebruiken op een verlovingsfeestje met foto's van het stel, maar je kunt ook je favoriete vakantiefoto's gebruiken, of portretten van huisdieren. "Ik heb eerder cupcaketoppers gemaakt, maar nooit foto's gebruikt," zegt ze. "Het was heel leuk om foto's van gasten te selecteren en te printen." Ze suggereert ook om de toppers op de avond zelf met vrienden te maken, zodat iedereen zijn of haar eigen foto kan kiezen.

Pippa heeft haar favoriete foto's met haar PIXMA-printer geprint op Canon Plus Glossy II Photo Paper, vervolgens de figuren uitgeknipt en de foto's hierna met biologisch afbreekbare tape aan de tandenstokers bevestigd. Je kunt ze dubbelzijdig maken door twee exemplaren van de foto's te printen of door een leuk bericht of een naam op de achterkant te schrijven.

Vergeet niet dat je de bestaande sjablonen in de Canon Creative Park-app in een handomdraai een persoonlijke stijl kunt geven met tekeningen of een lintje: alles waar je creatieve hart sneller van gaat kloppen. "De verjaardagsvlaggetjes waren eenvoudig te personaliseren door ze aan een mooi, felgekleurd neon koord te bevestigen," zegt Pippa.

Je kunt ook afspreken met vrienden en samen cadeaus maken. En als je nog een stapje verder wilt gaan, kun je ook meer ingewikkelde modellen voor papieren kunstwerken maken.

Het feest kan beginnen!

Vier mensen poseren lachend met papieren rekwisieten die zijn gemaakt met Canon Creative Park en een PIXMA-printer.

Pippa en haar vrienden gebruikten papieren verjaardagsrekwisieten, maar je kunt ook kiezen voor fotorekwisieten van Canon Creative Park met een sport- of festivalthema.

Pippa en haar vrienden hebben genoten van het verjaardagsfeest. "Het was ontzettend gezellig. We hebben leuke foto's gemaakt met alle papieren rekwisieten en maskers, alsof we in een fotohokje zaten," zegt ze.

Iedereen was ook dol op de gepersonaliseerde vlaggetjes op de tandenstokers. Ze zijn ideaal als kleine, unieke feestgeschenken die je ook nog voor toekomstige feestjes kunt bewaren. "Iedereen was weg van de fotoprikkers op de cupcakes, en ik kon alle gasten na afloop ook nog taart mee naar huis geven," zegt ze.

Pippa zegt dat ze vaker gebruik zal maken van Canon Creative Park-sjablonen. "Het waren leuke, creatieve projecten voor bijzondere, persoonlijke versieringen die ook nog eens goedkoper waren dan wanneer ik ze kant en klaar in de winkel had gekocht," aldus Pippa. "Het feit dat alle versieringen kunnen worden gerecycled, maakt het helemaal af!"

Met Creative Park kan het plannen en organiseren van een verjaardagsfeestje een leuke en creatieve activiteit zijn die je kunt delen met familie en vrienden, ongeacht jullie leeftijden. We zijn immers zo oud als we ons voelen, dus neem een kijkje bij Creative Park en laat je innerlijke kind kiezen.

Als je graag creatief bezig wilt zijn zonder plastic te gebruiken, vergeet dan niet mee te doen met onze laatste uitdaging. Het thema is winterwonderland, dus laat iedereen zien wat jij dit jaar gaat maken met Creative Park-sjablonen. Bekijk onze Pinterest-pagina voor inspiratie en vergeet niet je creaties te delen met de hashtag #MadeWithPixma!

Een foto van boven van een Canon-camera die op een Canon PIXMA-printer ligt, met een collage van foto's op de achtergrond.

CANON CLUB

Een exclusieve community voor creatievelingen zoals jij. Jaag je passie na met support, inspiratie, voordelen en veel meer. Lid worden is eenvoudig. Koop een product. Registreer je product. Sluit je aan bij de Canon Club.
Tamzin Wilks

Gerelateerde producten

Gerelateerde artikelen