CREATIEF PRINTEN EN SCRAPBOOKS MAKEN

Maak je eigen persoonlijke album met gezinsfoto's

Volg de stapsgewijze instructies en stel een fotoalbum vol dierbare herinneringen samen.
Een Canon PIXMA-printer op een tafel met een schaar, zilverkleurig lint en foto's eromheen.

Het onderhouden van relaties was nog nooit zo belangrijk. Nu we momenteel onze familie en vrienden steeds minder zien, is het belangrijk om elk moment met hen te koesteren. Het familiealbum was echt onmisbaar voor elk gezin en het is zeer de moeite waard om dit nieuw leven in te blazen. En waarom zou je er een aanschaffen als je ook de tijd kunt nemen om je eigen persoonlijke verzameling herinneringen vast te leggen? Zo laat je zien hoe jouw gezin echt is.

Scrapbooking is de perfecte creatieve manier voor het maken en aanpassen van fotoalbums met decoratieve visuele elementen. Je kunt je eigen creatieve studio samenstellen dankzij het grote aantal beschikbare sjablonen in de Creative Park-app en op de website, en de slimme technologieën die zijn ingebouwd in Canon's serie draadloze PIXMA-printers en de gebruiksvriendelijke functies van de SELPHY Photo Layout-app. Deze kan gebruikt worden met de SELPHY-serie van Canon.

Bekijk deze tutorials voor stapsgewijze instructies over het maken van je eigen fotoalbum.

Een Canon PIXMA-printer en een SELPHY QX10 op een tafel met geprinte foto's en knutselmaterialen.

Verzamel alles wat je nodig hebt voor deze taak en maak er een leuke gezinsactiviteit van.

1. Kies je decoratieve elementen

Een foto van een meisje en een jongen op het strand met hun grootouders. Daaronder en ernaast bevinden zich verschillende vellen gedessineerd papier en een geknutselde bloem, allemaal in roze tinten.

Kies uit tientallen scrapbookdecoraties op de Creative Park-website of in de app om je album nog specialer te maken.

De Creative Park-website biedt een breed scala aan ontwerpelementen die je voor je scrapbook kunt gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan uitgesneden patronen, scrapbookkits, originele fotolijstjes en meer.

Je kunt de gebruiksvriendelijke Creative Park-app ook downloaden via de App Store of Google Play. Je hebt alleen een Canon ID en een door Canon ondersteunde printer nodig. De beschikbare sjablonen in de app zijn ingedeeld in verschillende categorieën. Dankzij het gebruiksvriendelijke ontwerp van de app kun je snel het gedeelte vinden dat je zoekt.

Voor de binnenzijde van dit album is gedessineerd papier in vier stijlen gebruikt, maar er zijn nog veel meer opties om uit te kiezen in Creative Park. Voeg een 3D-effect toe met bloemen of zoek een andere sticker die past bij het thema van de pagina en print deze met je PIXMA-printer. Canon raadt matglans fotopapier aan voor alle decoratieve elementen van het album.

2. Maak de binnenpagina's

SELPHY Square QX10 print een foto van een gezin op de fiets. Op tafel liggen meerdere kleurrijke vellen gedessineerd papier en foto's van hetzelfde gezin in verschillende formaten.

Laat je fantasie de vrije loop met Creative Park en de SELPHY Photo Layout-app. Kies foto's en ontwerpelementen om je eigen persoonlijke album te maken.

Print foto's in verschillende formaten om je album nog meer variatie te geven. Canon-fotopapier voor PIXMA-printers is verkrijgbaar in allerlei formaten en afwerkingen. Als je wilt printen met je SELPHY-printer, gebruik je de SELPHY Photo Layout-app en maak je collages van foto's met verschillende verhoudingen.

Deze foto's zijn geprint met de Canon SELPHY Square QX10- en SELPHY CP1300-printer. In de SELPHY Photo Layout-app kun je je foto's een creatieve touch geven met bijvoorbeeld stempels, filters, randen, tekst en overlays. Bovendien hebben de prints uit de SELPHY Square QX10 een zelfklevende achterkant, waardoor je ze eenvoudig en zonder rommel in een scrapbook kunt plakken.

Zodra je alles hebt geprint, kun je de verschillende elementen knippen en plakken en ze in laagjes aanbrengen volgens de instructies van het sjabloon of je eigen ontwerp.

3. Stel de albumomslag samen

Roze fotoalbumpagina uit een scrapbook met een groene omslag met foto's en decoraties erop.

Voeg frames en stempels toe in de SELPHY Photo Layout-app en print je foto's met de Canon SELPHY CP1300 of SELPHY Square QX10-printer.

Nu gaan we verder met het DIY-gedeelte van de tutorial: het ontwerpen van de omslag van je handgemaakte album.

Hier is gekozen voor het sjabloon 'Beginnerskit (Familie)' op de Creative Park-website en deze is geprint met een printer uit de Canon PIXMA TS5350a-serie. Er is zowel flexibel karton (bijv. een cornflakesdoos) als stevig karton (bijv. een schoenendoos, pakketverpakking) gebruikt als basismateriaal voor de albumomslag. Verder waren er ook een precisiemes en lijm/plakband nodig.

Je kunt dingen gebruiken die je thuis al hebt liggen, zoals draad en lint of iets dat past bij het thema van het album. Hiervan kun je decoratieve elementen maken. Plak ze in laagjes op het gedessineerde papier om je creatie helemaal af te maken.

4. Stel je persoonlijke fotoalbum samen

Albumpagina's in een roze kleur met een lijmtube erop.

Je kunt een aantal kleinere albums maken, elk met een ander thema.

Je hoeft alleen nog maar al je pagina's samen te voegen in de omslag. Zo ontstaat je eigen handgemaakte album. Eenvoudiger kan niet! Vouw een flap langs elke pagina en plak deze aan de binnenzijde van de rug van je omslag, helemaal vanaf de linkerzijde.

Nu kun je je dierbare herinneringen bekijken of het album aan familie of vrienden geven voor speciale gelegenheden. Een album is het perfecte cadeau voor Moederdag, Nationale Grootouderdag of verjaardagen.

Als je je vaardigheden op het gebied van gezinsfotografie wilt verbeteren, bekijk dan de tips van Canon Ambassador Helen Bartlett.

Ga voor meer inspiratie naar Canon's Pinterest-pagina en deel je creaties met Canon via de hashtag #MadeWithPixma.


Geschreven door Claire Kaleta en Agi Wojcik

Gerelateerde producten

 • Printers voor thuis

  PIXMA TS5350a-serie

  Laat je designstijl zien met de veelzijdigheid van de PIXMA TS5350a-serie, interessante en creatieve apps en probleemloze smartphone-verbindingen
 • Printers voor thuis

  SELPHY SQUARE QX10

  Koester je speciale herinneringen als prachtige prints die je overal wireless kunt maken.
 • Printers voor thuis

  SELPHY CP1500

  Maak in enkele seconden kleurrijke, zeer duurzame prints met deze gebruiksvriendelijke, compacte fotoprinter.
 • Printers voor thuis

  SELPHY CP1300

  Stijlvol en draagbaar voor prachtige wireless fotoprints en pasfoto's vanaf compatibele smartphones, tablets en camera's.
 • Inkjetprinters

  Matte Photo Paper MP-101

  Matte Photo Paper zorgt met een matte afwerking voor hoge kwaliteit prints van foto's, illustraties en tekst. Ook geschikt voor meer creatieve toepassingen, zoals wenskaarten, displays en papierkunst.
 • Gerelateerde artikelen

 • PRINTEN

  De beste printers voor creatieve projecten

  Van familieprojecten tot een professionele afwerking: Canon heeft de perfecte printer voor je.

 • CREATIEF PRINTEN

  Mijn eerste jaar in geprinte vorm

  Portretfotograaf Jemella Ukaegbu deelt haar beste tips om het eerste jaar van je baby vast te leggen en te vereeuwigen.

 • BASICS

  Opnamen maken voor print

  Zeven belangrijke tips voor het vastleggen van herinneringen om als print te bewaren.

 • CREATIEF PRINTEN

  Maak je eigen storybook

  Laat je fantasie de vrije loop in een handgemaakt storybook met de Canon SELPHY CP1500.