A person printing on a Canon PIXMA printer from a tablet using the Canon Easy-PhotoPrint Editor App.

TIPS VOOR HET PRINTEN

Laat je creativiteit de vrije loop met de Easy-PhotoPrint Editor-app van Canon

Technologie maakt het maar al te makkelijk om in de loop der jaren duizenden digitale foto's te maken zonder er veel mee te doen. Maar wat als je van al die foto's in de 'echte' wereld zou kunnen genieten? De Canon Easy-PhotoPrint Editor-app is een eenvoudige manier om je favoriete foto's op een creatieve en persoonlijke manier om te toveren in stijlvolle prints of unieke cadeaus. Het maakt printen niet alleen eenvoudig, maar ook leuk!

De app is compatibel met veel Canon-printers, waaronder printers uit de PIXMA-serie. Ook kan de app worden gebruikt op verschillende apparaten, waaronder smartphones en tablets (iOS en Android) en is er een desktopversie beschikbaar voor pc- en Mac-gebruikers. Als je je printer snel wilt verbinden met de app, klik je op het printerpictogram in de bovenhoek van het beginscherm en selecteer je je Canon-printer in de lijst 'Beschikbare printers'.

A flat lay image of a hand holding a smartphone, an envelope, calendar, note paper and printed pictures.
Maak gepersonaliseerde prints, kaarten en posters voor school of als cadeau voor familieleden. Je kunt de app ook gebruiken om je foto's te bewerken voordat je ze uploadt naar social media.

Je foto's selecteren

A person uses the Canon Easy-PhotoPrint Editor App.
Je kunt foto's selecteren op je eigen opslagplatforms, waaronder social media, of vanaf de albums op je smartphone.

De Canon Easy-PhotoPrint Editor-app is uitgerust met een groot aantal opties om de foto's te selecteren waarmee je wilt werken. Je kunt foto's en documenten rechtstreeks vanaf je apparaat kiezen (klik op 'Bladeren') of uit een reeks populaire externe cloudservices en social-mediaplatforms, waaronder image.canon, Dropbox, Facebook, Google Drive, Instagram en OneDrive. Dankzij deze handige installatie bespaar je veel tijd als je meerdere foto's op verschillende platforms hebt opgeslagen.

Als je aan een template bent begonnen en op een later tijdstip wilt terugkeren, druk je op 'Opslaan'. De template wordt opgeslagen onder het tabblad 'Je items' op het beginscherm. Voor snelle en eenvoudige toegang kun je ook je favoriete templates toevoegen aan het menu 'Favorieten' door op het sterretje te klikken. De filtertool voor templates(beschikbaar onder elke hoofdmenu-instelling) is ook een geweldige tijdbesparende functie waarmee je templates kunt selecteren op basis van verschillende categorieën, waaronder papierformaat en aantal foto's.

Je foto's aanpassen

De Canon Easy-PhotoPrint Editor is een intuïtieve en eenvoudig te gebruiken app en zal iedereen die van creativiteit houdt, jong en oud, aanspreken. Er zijn verschillende opties voor het printen en aanpassen van je foto's, die je allemaal kan selecteren in het beginscherm.

Selecteer 'Foto's' om snel en eenvoudig individuele foto's te printen. Hiermee kun je je afbeelding bijsnijden of een stijlvol filtereffect toevoegen. Als je je foto's verder wilt aanpassen, kun je 'Fotolay-out' selecteren, omdat je dan speciale effecten kunt toevoegen, zoals het veranderen van de achtergrondkleur, inclusief tekst, het toevoegen van een fotokader en het gebruik van de creatieve tool 'Stempels' (deze opties zijn ook beschikbaar voor veel andere template-ontwerpen). De tool 'Stempels' bevat verschillende grafische pictogrammen zoals pijlen, tekstballonnen, dieren, getallen en symbolen, zodat je unieke en artistieke ontwerpen aan elk van je fotomontages kunt toevoegen.

Collages maken

De Canon Easy-PhotoPrint Editor-app is ontworpen voor het hele gezin. Met de optie Scrapbook kun je je herinneringen van een speciale gebeurtenis verzamelen in een uniek scrapbook voor je eigen plezier of om cadeau te geven.

Je kunt printbare ontwerpen voor inpakpapier selecteren die kunnen worden aangepast met decoratieve stempels, tekst en foto's voor een afwerking op maat. Als je een ontwerp met meerdere stickertemplates gebruikt, moet je het vinkje bij 'Dezelfde afbeelding aan alle frames toevoegen' weghalen als je verschillende foto's wilt. Je kunt stickers ook aanpassen met kaders, stempels, tekst en achtergrondkleuren voor je eigen unieke afwerking.

Zakelijke en persoonlijke administratie

A fridge with pictures, posters, notes and magnets stuck to it.
Je kunt posters maken en printen van je favoriete foto's en je kunt kiezen uit een groot aantal ontwerpen die passen bij je evenement of bedrijf.

De Canon Easy-PhotoPrint Editor is niet alleen geschikt voor familiefoto's en leuke fotoprojecten, maar kan ook worden gebruikt voor zakelijke en persoonlijke administratie. Er zijn bijvoorbeeld sjablonen voor posters, inclusief verkoop- en veiligheidsontwerpen die je kunt aanpassen aan je bedrijf. Er zijn ook opties om pasfoto's te printen, je eigen visitekaartjes te ontwerpen of een kalender te maken met templates voor één, zes of twaalf maanden.

Dankzij smartphonetechnologie en inventieve apps zoals de Canon Easy-PhotoPrint Editor, kan het printen van je foto's een leuk en creatief proces zijn. Het is een geweldige tool om binnen handbereik te hebben, zowel voor zakelijk als persoonlijk gebruik. Met een Canon PIXMA-printer bespaar je met deze manier van printen niet alleen tijd, maar kun je ook die speciale digitale momenten omzetten in waardevolle producten waar jij en anderen van kunnen genieten.

Geschreven door Claire Gillo

Gerelateerde artikelen
The ink levels showing on a setting bar of a Canon printer.

TIPS VOOR HET PRINTEN

Veelgestelde vragen over printers, inkt en papier

Canon-expert Suhaib Hussain beantwoordt veelgestelde vragen over printertechnologie, inkt en papier.

Printer fun for everyone

CREATIEF PRINTEN

Maak een fotokalender

Maak je eigen fotokalender en vul deze met dierbare herinneringen.

Gerelateerde producten

Gerelateerde producten

Gerelateerde producten

Gerelateerde artikelen

Get Inspired is je belangrijkste bron van nuttige fotografietips, koopgidsen en interessante interviews - alles wat je nodig hebt om de beste camera of de beste printer te vinden, en breng je volgende creatieve idee tot leven.

Terug naar alle tips en technieken