A green cutting mat with printed stickers resting on top, with a smartphone and tablet.

TIPS VOOR HET PRINTEN

Geef met prints een metamorfose aan je mobiele apparaten

We houden allemaal van onze smartphones, tablets en laptops, maar rechtstreeks uit de doos zien ze er zo anoniem uit. Gelukkig kun je dat met je favoriete foto's, ontwerpen of patronen snel veranderen met Canon RP-101 herplakbaar fotopapier en een Canon PIXMA-printer. En omdat het herplakbare fotopapier zijn naam eer aandoet, kun je de look zo vaak als je wilt variëren en zelfs aanpassen aan je outfit!

Als je telefoon, tablet en laptop er eenmaal goed uitzien, zul je waarschijnlijk andere dingen in huis opmerken die wel wat aanpassingen kunnen gebruiken. Je koelkast zou bijvoorbeeld getransformeerd kunnen worden met je favoriete foto's die op herplakbaar fotopapier geprint worden, of je zou zelfs MG-101 magnetisch fotopapier kunnen proberen, dat voor veel metalen voorwerpen perfect is.

Wat heb je nodig.

Prints maken

Canon's magnetisch fotopapier en het herplakbare fotopapier zijn 4 x 6 inch groot, wat perfect is voor het printen van foto's, maar je kunt ze ook knippen om kleinere stickers en magneten in andere vormen te maken. En als je de lay-out een beetje handig indeelt, kun je met één vel papier meer dan één sticker of magneet maken.

Dit is wat je moet doen:

1. Kies je ontwerp

A smartphone showing Creative Park, a tablet with printed stickers on it and a green cutting mat.
Of je nu je eigen foto's wilt printen of een afbeelding uit Creative Park om je mobiele apparaten te versieren, de mogelijkheden zijn eindeloos.

Gezinsfoto's leveren mooie stickers op, maar je kunt ook foto's maken van bijvoorbeeld de tekeningen van je kinderen, een handgeschreven notitie of voorwerpen zoals bladeren of bloemen. Als je geen normale foto-look wilt, kun je proberen op je telefoon of computer een filter over je foto te zetten.

Je kunt ook leuke ontwerpen downloaden van Creative Park. Daar vind je een hele reeks mooie motieven en patronen samen met een aantal generieke sjablonen voor smartphonehoesjes die door zorgvuldig uitknippen en uitlijnen de achterkant van je telefoon of een bestaande hoes kunnen bedekken.

2. Laad de printer

Gerelateerde artikelen
A tablet displays the Easy-PhotoPrint App while a printer rests on a table in the background.

TIPS VOOR HET PRINTEN

Easy-PhotoPrint Editor-app

Leer hoe je de leuke en intuïtieve Canon Easy-PhotoPrint Editor-app gebruikt.

A woman wears a cotton tote bag, adorned with an iron-on transfer of a panda.

CREATIEF PRINTEN

Vernieuw je garderobe

T-shirts met een leuke tekst, gepersonaliseerde boodschappentassen… een eenvoudige handleiding voor printen op textiel.

A printout on a printer tray of an iron-on transfer of a polar bear, and different print applications: smartphone, cloth bag, T-shirt, party glasses

CREATIEF PRINTEN

Laat je creativiteit de vrije loop met print

Ontdek hoe je papier, apps en een printer van Canon kunt gebruiken om je huis een andere uitstraling te geven en van alles te personaliseren, van je telefoon tot je koelkast.

A woman loading photo paper into a white Canon PIXMA printer.
Voordat je de printer laadt, moet je je media kiezen: of je je foto's als magneten op de koelkast wilt plakken of als sticker op je laptop.

Vervolgens moet je beslissen welke media je wilt gebruiken en die in je PIXMA-printer plaatsen. Het herplakbare fotopapier is een uitstekende keuze voor een groot aantal oppervlakken, waaronder gevoelige elektronische objecten, terwijl het magnetische fotopapier van Canon goed werkt met veel metalen voorwerpen. Controleer voordat je je ontwerp op het magnetisch fotopapier print of datgene wat je wilt versieren geschikt is voor magneten.

3. Print je ontwerp

A woman holding a printed photo of a flamingo graphic next to a Canon printer.
Met de Wi-Fi-functie van de Canon PIXMA-serie kun je je ontwerp rechtstreeks vanaf je smartphone printen.

Dankzij de Canon PRINT-app kun je je ontwerp rechtstreeks vanaf je smartphone printen op compatibele PIXMA-printers – of, als je dat liever doet, vanaf een computer printen. Als je printer compatibel is met Canon's PIXMA Cloud Link, kun je via de Canon PRINT-app rechtstreeks printen vanaf je social media-accounts, waaronder Instagram en Facebook.

4. Knip het ontwerp uit

A printed graphic of a flamingo being cut out on a green cutting mat.
Zorg dat je je print zodanig bijsnijdt dat deze past bij het formaat van je smartphone. Als je een groter apparaat zoals een laptop of tablet versiert, hoef je misschien niets bij te snijden en kun je direct doorgaan met versieren.

Als je een foto op het volledige vel papier hebt geprint, kun je direct naar de volgende stap gaan, maar als je ontwerp kleiner is, moet je de sticker op maat maken. Een scherpe schaar is ideaal voor het knippen van het herplakbare fotopapier, maar neem de tijd en knip langzaam rond het ontwerp om een nette rand te maken. Als je een smartphonehoes uitknipt, vergeet dan niet de positie en uitlijning van de camera te controleren en dienovereenkomstig te knippen. Het zou een goed idee kunnen zijn om eerst een sjabloon te maken van gewoon papier of karton. Vervolgens kun je met potlood een lijn langs de rand van de sjabloon trekken voordat je de print uitknipt.

Een hobbymes is misschien een betere keuze voor het uitsnijden van het Canon magnetisch fotopapier, maar gebruik dan wel een snijmat, een schone snijplank of een dikke krant om het werkoppervlak eronder te beschermen. Wanneer je rechte stukken snijdt, is een metalen liniaal of iets dergelijks een handige geleider, en probeer met een vloeiende, stabiele beweging te snijden.

5. Lostrekken en opplakken

A person peeling a printed sticker off the backing paper.
Trek je sticker voorzichtig van het achtervel en plak deze op je mobiele apparaat. Als je het magnetische papier gebruikt, hoef je niets te verwijderen – plak het gewoon op een geschikt oppervlak.

Nu is het tijd om het achtervel van het herplakbare fotopapier te verwijderen en het papier op je smartphone of andere apparaat aan te brengen. Begin bij een hoek of rand van de sticker, trek het achtervel voorzichtig los en breng de sticker in één langzame beweging aan. Een liniaal kan hier van pas komen om gestaag in een rechte lijn over de sticker te trekken en te plakken.

Het magnetisch fotopapier heeft geen achtervel en kan direct worden bevestigd zodra je klaar bent met het uitsnijden.

6. Herpositioneren

A woman applying a cut-out printed sticker to the back of her smartphone.
Beide media zijn herplakbaar en laten geen reststoffen achter, zodat je die magneten van de koelkast naar de verwarming kunt verplaatsen, en je je nieuwe smartphonesticker kunt verwisselen wanneer je maar wilt.

Een van de geweldige aspecten van het gebruik van Canon RP-101 herplakbaar fotopapier en MG-101 magnetisch fotopapier is dat je de prints kunt verplaatsen om ervoor te zorgen dat je apparaten er fris en nieuw uitzien zonder dat er kleverige resten achterblijven. Zo kun je elke dag van de week een andere look hebben!

Geschreven door Angela Nicholson

*Compatibiliteit van herplakbaar fotopapier RP-101: TS/TR/G-serie, MG7700, MG7500, MG7100, MG6800, MG6600, MG6400, MG5700, MG5600, MG5500, MG3600, MG3500, MG3000, MG2900, MG2500, MG2400-serie, MX530, MX490, MX470-serie, iP2800-serie, iP110
Compatibiliteit van magnetisch fotopapier MG-101: TS/TR/G-serie, MG7700, MG7500, MG7100, MG6800, MG6600, MG6400, MG5700, MG5600, MG5500, MG3600, MG3500, MG3000, MG2900, MG2500, MG2400-serie, MX530, MX490, MX470-serie, iP8700-serie, iP2800, iP110, iX6800-serie

Gerelateerde producten

Gerelateerde producten

Gerelateerde producten

Aanbevolen apps

Gerelateerde artikelen

Get Inspired is je belangrijkste bron van nuttige fotografietips, koopgidsen en interessante interviews - alles wat je nodig hebt om de beste camera of de beste printer te vinden, en breng je volgende creatieve idee tot leven.

Terug naar alle tips en technieken