get-inspired-spring-hero-tinted-max-sjsjak-7hkh-3jj3j

PRINTEN EN KNUTSELEN

Breng het plezier van het voorjaar in huis met Creative Park

Papierkunst heeft niet alleen een therapeutisch effect, maar zet ook aan tot fantasierijk spelen. Het is een geweldige manier om jonge (en oude) geesten te stimuleren, te vermaken en te onderwijzen. Het is niet alleen leuk, maar ook creatief. Bij Creative Park, de online service van Canon, kun je gratis allerlei geweldige papiermodellen downloaden om met het hele gezin papierkunst te maken. Het enige wat je nodig hebt is een Canon-printer, wat papier en de basisknutselbenodigdheden die hieronder worden vermeld. 


Waar wacht je nog op? Laten we beginnen met deze voorjaarsideeën.

Je hebt het volgende nodig: 

  • Een printer – ontdek welke Canon-printer bij jou past
  • Papier
  • Schaar / stanleymes
  • Plakstift en houtlijm
  • Liniaal of geodriehoek
  • Potlood
  • Object met scherpe punt
  • Tandenstoker
  • Pincet

1. Je huis opfleuren met bloemen

Create delicate hand-crafted flowers for a fun, interactive way to get the whole family involved in brightening up your home.
Fleur het huis op met zelfgemaakte, sierlijke bloemen. Het hele gezin kan meehelpen op een leuke, interactieve manier.

Bloemen kunnen je zelfs opvrolijken op je slechtste dagen. Een geplukte bloem fleurt je huis een paar dagen op, maar een geprinte bloem gaat veel langer mee! In het gedeelte Planten van Creative Park vind je een papierkunstproject voor een eenvoudige, kleurrijke Gerbera, en nog veel meer bloemen en planten, zoals kerststerren, rozen, cactussen en bonsaibomen.Planten

Knutseltip: gebruik mat fotopapier van Canon voor bloemblaadjes met een levensechte textuur.

2. Een papieren kinderboerderij maken

A papercraft bunny rabbit.
Maak iets heel bijzonders door creatief aan de slag te gaan met een breed scala aan dieren: van huisdieren tot wilde dieren.

Aangezien er meer dan 180 papiermodellen voor dieren zijn, weet je misschien niet waarmee je moet beginnen. Er is echter maar één dier dat het voorjaar echt inluidt: een schattig, nieuwsgierig konijntje. Dit komt uit de Beginnersserie van de collectie en is een goede optie voor kinderen die voor het eerst met papierkunst aan de slag gaan. Hiermee kunnen ze immers de basisbeginselen van het vouwen en knippen onder de knie krijgen.

Knutseltip: plak de oren op in elke gewenste houding. Een schattig konijntje heeft de oren naar voren staan en een alert konijntje vouwt ze naar achteren.

3. Spelen in een lentebriesje

A colourful papercraft merry-go-round.
Als je op zoek bent naar meer uitdaging, probeer dan iets te maken met bewegende delen, zoals een draaimolen, een reuzenrad of zelfs een achtbaan.

Haal al het plezier van de kermis in huis met deze beweegbare speelgoeddraaimolen met zes felgekleurde dieren, waaronder een olifant, panda en leeuw. Zet de ramen en deuren open, laat een zacht lentebriesje je huis opfrissen en ontdek hoe dit handgemaakte speelgoed tot leven komt. Met dit exemplaar vier je de seizoenswisseling, net als met de tientallen andere educatieve papermodellen die meebewegen op de wind. Je vindt deze in het gedeelte Spelen van Creative Park.

Knutseltip: zorg ervoor dat de kleuren van je draaimolen goed opvallen aan alle kanten met Canon's dubbelzijdig mat papier.

4. De natuur naar binnen halen

A wall decorated with blue butterflies.
Wanddecoraties als deze vliegende vlinders vrolijken je huis op en zijn eenvoudiger te maken dan je denkt.

Naarmate de natuur weer tot leven komt, kun je dankzij 3D-muurstickers thuis ook genieten van al die levendige kleuren. Die vrolijke vlinders die rond de lentebloemen fladderen, kun je ook bewonderen op je muren dankzij deze vlinderprints die meedeinen op de wind en bewegen als je langsloopt.

Knutseltip: begin met een paar kleinere vlinders bij de vloer en voeg steeds meer en grotere vlinders toe naarmate je verder omhoog gaat, zodat je het effect krijgt van een vliegende caleidoscoop (de officiële naam voor een groep vlinders).

5. Je favoriete foto's inlijsten

A pale pink papercraft photo frame.
Breng herinneringen tot leven met een breed scala aan ontwerpen. Kies het perfecte fotolijstje voor elk kostbaar moment.

Foto's ophangen is een leuke manier om jezelf en je dierbaren te herinneren aan vrolijke momenten. Je foto's bieden ook inspiratie voor de dingen waar je naar uitkijkt, zoals verjaardagen en vakanties. Creative Park biedt verschillende ontwerpen voor papieren fotolijstjes, waaronder dit mooie, roze, vignet in Japanse stijl, perfect voor de lente en de zomer of als moederdagcadeau.

Knutseltip: als je helemaal geen lijstje wilt, kun je de foto's ook direct afdrukken op magnetisch fotopapier van Canon en ze vervolgens op de koelkastdeur drukken zodat iedereen ze kan zien.

Naast magnetisch papier kun je ook herplakbaar papier gebruiken voor het versieren van plakboeken of slaapkamermuren met je favoriete foto's. Verder kun je een heel scala aan ontwerpen voor strijkapplicaties gebruiken om je kleding te personaliseren. Download de Creative Park-app voor iOS en Android en ontdek nog meer manieren om je huis op te vrolijken met Creative Park dit voorjaar.

Geschreven door Natalie Denton

Gerelateerde artikelen
Craft butterflies

CREATIEF PRINTEN

Wanddecoratie met vlinders om te printen en te knutselen

Papierkunstenaar Aimee Graham laat zien hoe je op maat gemaakte decoraties maakt met je printer.

Create a papercraft safari

CREATIEF PRINTEN

Knutsel je eigen safari van papier

Print je eigen gezinsactiviteit met dierenthema met Canon's Creative Park en raak geïnspireerd door de natuur.

Paper cutting craft

CREATIEF PRINTEN

Creëer fantasierijke papierkunst

Ontdek de handleiding van een expert voor het maken van decoratieve afbeeldingen door papier te snijden.

Gerelateerde producten

Gerelateerde artikelen

Get Inspired is je belangrijkste bron van nuttige fotografietips, aankoopgidsen en leerrijke interviews - alles wat je nodig hebt om de beste camera of de beste printer te vinden, en breng je volgende creatieve idee tot leven.

Terug naar alle tips en technieken