surfer riding the waves

Wat zijn de beste instellingen voor het vastleggen van watersporten?

Als je graag sportfoto's wilt maken en toegankelijke onderwerpen zoekt die gegarandeerd voor mooie foto's zorgen, dan zijn watersporten heel geschikt.

Of je nu aan de kust of landinwaarts woont: er is vast een watersportcentrum in de buurt waar je je kennis en apparatuur op de proef kunt stellen. Vraag bij het sportcentrum eerst of je foto's mag maken en of er misschien wedstrijden zijn waar je foto's van kunt maken. Door het centrum een aantal foto's aan te bieden, mag je de volgende keer misschien terugkomen!

Windsurfen, wakeboarden, waterskiën, kitesurfen, jetskiën, wildwaterkajakken, surfen, zeilen, waterfietsen. Welke watersport je ook kiest, ze hebben allemaal één ding gemeen: water. Het is belangrijk om het water precies goed vast te leggen voor de juiste watersportfoto's. Watersporten worden vaak gefotografeerd met een korte sluitertijd, waarbij de waterdruppels worden bevroren op de foto. Zet je sluitertijd op 1/1000s en korter om het water te 'bevriezen'.

Wanneer je foto's over het water maakt, heb je vaak veel licht omdat het wordt weerkaatst door het wateroppervlak. Hierdoor kun je een korte sluitertijd gebruiken met een lage ISO.

Zoek naar posities waar de sporter net een bocht of een sprong maakt. Bij beide acties vliegen de waterdruppels van het oppervlak zodat de kijker een goede indruk krijgt van de richting, snelheid en aard van de beweging, waardoor de foto tot leven komt.


Vergelijk Canon's assortiment telelenzen in de Canon Store.