children running through finish line of race

Het fotograferen van sportevenementen met kinderen

Veel liefhebbers van actiefotografie maken graag foto's van hun eigen kinderen tijdens het sporten. We willen allemaal onze sportieve kinderen vastleggen terwijl ze een doelpunt scoren of over de finish rennen. Aan fotografen de taak om dat bepalende moment te vereeuwigen. Hieronder staan de Tips & Tricks van Canon.

Als je kinderen die teamsporten spelen wilt fotograferen, dient je er vooraf voor te zorgen dat iedereen die hierbij betrokken is - leraren, coaches en andere ouders - hiermee akkoord gaan. Vraag toestemming of vraag naar het beleid van de club wat betreft fotografie tijdens een evenement en volg de richtlijnen door bijvoorbeeld geen foto's op social media te plaatsen.

Als je eenmaal groen licht hebt gekregen, wil je je waarschijnlijk onderscheiden van alle andere ouders die bij de finishlijn of achter het doel foto's staan te maken met hun smartphone. Zoek een plek waar je goed kunt werken zonder dat mensen in je shot lopen of je afleiden. Natuurlijk moet je je midden in de actie bevinden, want net zoals bij elke vorm van fotografie draait alles om de juiste positie. Als je een telelens gebruikt, zoals de EF-S 55-250mm f/4-5.6 IS STM of EF 70-300mm f/4-5.6 IS USM, kun je zelfs van een behoorlijke afstand nog mooie close-ups maken.

Het kan knap lastig zijn om rustige achtergronden te vinden tijdens een sportevenement voor kinderen, dus zoek naar plekken met zo weinig mogelijk afleiding. Vermijd voertuigen, reclameborden en alles wat in de weg kan staan. Als je geen rustige achtergrond kunt vinden, kun je de achtergrond misschien als context bij de foto betrekken, zoals juichende mensen.

Wanneer je een evenement in zijn geheel wilt vastleggen, moet je de best mogelijke foto's van het evenement maken en je niet alleen concentreren op je eigen kind. Probeer ook andere fotogenieke deelnemers te fotograferen.

Vind de juiste lens voor je actiefotografie in de Canon Store.