Cat and koala printed on PIXMA TS5350 printer

Printen en knutselen

Knutselwerk, creaties en kunst met @paperboyo

Rich McCor, beter bekend van zijn Instagram-account Paperboyo, is gek op papier.

En bijna een half miljoen mensen volgen hem om te zien wat hij ermee doet.

De opdracht was simpel: wees creatief, leef je uit en doe wat je wilt.

"Ik was erg enthousiast toen ik door Canon werd gevraagd om aan de slag te gaan met de PIXMA TS5350-printer en het PIXMA-papierassortiment. Door de opdracht ging er een hele wereld voor me open. Ik vind wat ik doe met sjablonen echt geweldig, maar ik wil nog veel meer ontdekken. De uitdaging van Canon bood me een leuke afwisseling van wat ik nu al een tijdje doe.

"Wat ik zo geweldig vond aan de opdracht, was dat ik creatief kon zijn met papier en mijn stijl en gevoel voor humor kon behouden, terwijl ik ook mijn grenzen kon verleggen en buiten mijn comfortzone aan de slag kon."

Picture of hashtag #liveandcreate printed on PIXMA TS5350 printer.

Wat @paperboyo het eerst opmerkte, was de kwaliteit van de foto's uit de PIXMA TS5350-printer.

"Ik was vergeten hoe fantastisch een print uit een goede printer kon zijn. Toen ik wat testfoto's op het glanzende fotopapier printte, was ik echt onder de indruk van de kwaliteit. Als je denkt aan prints van foto's, denk je vaak het eerst aan glanzend fotopapier. Ik verwachtte niet dat het dubbelzijdig matte papier van dezelfde kwaliteit zou zijn, maar dat was wel zo. Heel retro en heel cool!"

Het verbaasde hem ook hoeveel spontane ideeën de verschillende types papier hem gaven.

"Sommige van mijn concepten werkten en andere niet, maar het was leuk om nieuwe dingen te bedenken om te doen. Een paar van de ideeën kwamen uit een folder op mijn desktop met de naam 'ideeën om ooit te proberen'! Het was verfrissend om mijn oude en nieuwe ideeën te combineren.

Een videoverhaal dat ik op mijn Instagram-pagina postte, had bijvoorbeeld 5 minuten lang kunnen zijn als ik alle ideeën erin had verwerkt. Uiteindelijk heb ik voorwerpen zoals potloden en letters uit het papier laten springen. Dat was veel effectiever dan ik dacht dat het zou zijn. Vooral omdat de prints zoveel details bevatten dat de 2D-beelden een echte levensechte 3D-kwaliteit hadden. Dat had ik nog nooit gezien."

"Het idee kwam voort uit mijn liefde voor tovertrucs, optische illusies en zogenaamde 'false perspective fotografie'. De basis van mijn Paperboyo-kunst is deze liefde voor magie en illusie. Met het fotopapier had ik de mogelijkheid om me weer te verdiepen in een oude hobby waar ik al jaren niets mee had gedaan.

@paperboyo liep ook al een tijdje rond met de gedachte om zijn kenmerkende Paperboyo-sjablonen te printen op T-shirts met zakken.

 GIF of cat printed in pocket of T-Shirt using Fabric Iron-On Transfers.

"Ik heb in het verleden met verschillende aanbieders van geprinte T-shirts gesproken. Ze zeiden allemaal dat het werken met zakken gewoon te ingewikkeld en duur was en waren er niet in geïnteresseerd. Dus dat is eigenlijk nooit gelukt."

De strijkapplicaties voor stof boden hem de mogelijkheid om te experimenteren met een idee dat hij al had weggestopt. Dit is nu tot leven gebracht.

GIF of Koala printed in pocket of T-Shirt using Fabric Iron-On Transfers.

"Ze zijn veel beter gelukt dan ik van tevoren dacht. De ontwerpen zien er solide en professioneel uit en konden eenvoudig worden geproduceerd. Dat wist ik eigenlijk al wel, maar het verbaasde me toch."

@paperboyo is erg blij met de reacties die hij heeft gekregen.

"Ik heb genoten van het werken met de PIXMA TS5350-printer en de authentieke Canon-media. Aan de content en het fantastische commentaar dat ik heb gekregen valt te zien hoeveel plezier het printen van je kunstwerken kan brengen.

"Ik blijf in de toekomst zeker experimenteren met origami, stop-frame-animatie en vooral de T-shirts."

Laat je dus inspireren en zet net als @paperboyo je knutsels en ideeën om in kunst en deel die met Canon via de hashtag #LiveAndCreate.

Gerelateerde artikelen
Printer fun for everyone

CREATIEF PRINTEN

Printerplezier voor iedereen

Zes manieren waarop je PIXMA-printer je huis, familieactiviteiten en apparaten een boost kan geven.

A lemon hovers in the air above an illustrated print of a tennis player about to serve. The effect makes it look as if the player is about to hit the lemon.

CREATIEF PRINTEN

Speelse prints met Paperboyo

Speel, print en post: Instagram-ster Paperboyo experimenteert met de Canon SELPHY Square QX10.

Create a papercraft safari

CREATIEF PRINTEN

Knutsel je eigen safari van papier

Print je eigen gezinsactiviteit met dierenthema met Canon's Creative Park en raak geïnspireerd door de natuur.

Gerelateerde producten

Gerelateerde artikelen

Get Inspired is je belangrijkste bron van nuttige fotografietips, koopgidsen en interessante interviews - alles wat je nodig hebt om de beste camera of de beste printer te vinden, en breng je volgende creatieve idee tot leven.

Terug naar alle verhalen