DRAAGBARE CAMERA'S

De ideale partner voor je volgende avontuur: de Canon IVY REC

Compact, licht en draagbaar – lees hoe de Canon IVY REC-outdoorcamera succesvol op de proef werd gesteld tijdens een zware rotsbeklimming.
Klimmer Molly Thompson-Smith op een rots terwijl ze door de zoeker van een Canon IVY REC-outdoorcamera kijkt.

Avontuur is een welkome afwisseling in het alledaagse leven, een kans om de natuur te beleven en te leven in het hier en nu. Of je nu bergen beklimt, door bossen rent of op een rivier kajakt, de superdraagbare en robuuste Canon IVY REC is er klaar voor. De schokbestendige1 en waterdichte2Canon IVY REC clip je aan je rugzak, riem of harnas. Zo kunnen bikers, hikers, klimmers en rafters hun zware camera’s en dure smartphones thuis laten en toch onderweg gewoon opnamen maken.

Canon vertrouwde de Canon IVY REC toe aan de sterke, vaardige handen van Molly Thompson-Smith, een 22-jarige professionele klimster, en vroeg haar om de camera uit te proberen tijdens de beklimming van een van de meest beruchte rotsen in het Engelse Peak District. En zo ging ze te werk.

Clip and go

Klimmer Molly Thompson-Smith wrijft kalk op haar handen voordat ze begint met klimmen.

Klimmer Molly Thompson-Smith neemt een minimale uitrusting mee als ze eropuit trekt.

Klimschoenen, touw en een karabijnhaak op de grond naast een Canon IVY REC-outdoorcamera bevestigd aan een riemlus.

Met de clip van de lichtgewicht Canon IVY REC kun je hem aan een riem of tas bevestigen zodat je geen zakken nodig hebt.

"Ik denk dat compact en draagbaar steeds belangrijker wordt voor mensen die langere tijd buiten willen doorbrengen", zegt Molly. "Wanneer ik ga klimmen, heb ik van alles nodig: schoenen, beschermers, harnassen… er komt zoveel bij kijken.

“Op een klimtocht in Frankrijk moesten we een uur een heuvel op lopen om bij de rots te komen. Op de eerste dag nam ik mijn spiegelreflexcamera mee, maar op de tweede dag dacht ik, ‘het is het gewoon niet waard - het extra gewicht en de ruimte in mijn tas'. Maar het was ook echt zonde want het uitzicht was ongelooflijk."

De Canon IVY REC is gemaakt voor avontuur en ontworpen voor optimale draagbaarheid. De camera is maar 110,5 mm breed en weegt slechts 90 gram en voegde dus nauwelijks extra gewicht toe aan Molly's uitrusting. De clip, die ook kan worden gebruikt als zoeker, zorgde er voor dat ze de camera aan haar riem kon bevestigen. "Ik klim met een klimsetje (quickdraws) op mijn zij", zegt ze, "dus een kleine camera op mijn rug vormde helemaal geen belemmering".

Compact maar sterk

Klimmer Molly Thompson-Smith hangt aan een rots met een Canon IVY REC-outdoorcamera bevestigd aan haar riem.

Molly wilde geen smartphone meenemen op haar klimpartijen omdat ze bang was dat ze hem zou laten vallen, maar ze wilde nog foto's kunnen maken van haar avonturen.

Molly Thompson-Smith beklimt een rots.

Molly wilde een outdoorcamera om haar indrukwekkende prestaties vast te leggen en de Canon IVY REC doorstond de test glansrijk.

Molly wil vaak het moment vastleggen waarop ze de top van haar klimtocht bereikt – vooral als het een grote prestatie is – maar ze was altijd huiverig om haar smartphone mee te nemen. "Het is te stressvol", zegt ze. "Ik ben bang dat hij valt of tegen een rots stoot en kapot gaat".

Gelukkig voor Molly neemt de Canon IVY REC die zorgen weg. De camera heeft sowieso geen scherm dat kan breken, maar hij is ook zo ontworpen dat hij tegen een val van twee meter kan1 en in maximaal twee meter diep zoet water 30 minuten kan doorstaan2. De ideale camera dus om opnames in of op het water te maken, bijvoorbeeld tijdens kanoën of paddleboarden.

“Het was echt een hele geruststelling te weten dat ik de Canon IVY REC aan mijn harnas of pofzak kon clippen en dat hij tegen een stootje kan", zegt Molly. "Het was geweldig om die laatste foto te kunnen maken op de top".

Gebruiksvriendelijk

Molly Thompson-Smith houdt een stone grey Canon IVY REC-outdoorcamera vast.

De clip op de Canon IVY REC kan ook worden gebruikt als zoeker om je foto’s te kaderen. En als hij vuil wordt, dan kun je hem gewoon met water afspoelen en droog wrijven.

Een vrouw met een stone grey Canon IVY REC-outdoorcamera en een smartphone in haar handen.

Met de Wi-Fi- en Bluetooth-functies van de Canon IVY REC kun je je smartphone op afstand gebruiken en je foto's direct delen op social media.

Molly beschrijft zichzelf als een ‘amateur’ op het gebied van de fotografie, maar ze raakte al gauw gewend aan de 13 Megapixel Canon IVY REC, waarmee je naast foto’s ook full HD 1080p-video’s kunt maken tot maar liefst 60fps. “Het gebruik van de camera wijst zich vanzelf en is heel gemakkelijk", zegt ze. "Je clipt hem gewoon vast en je bedient het keuzewiel met één hand. Je kunt de symbolen eenvoudig selecteren en er is geen priegelig touchscreen. Je kunt het gewoon schoonwrijven dus je hoeft niet bang te zijn dat je hem gebruikt met krijt- of modderige handen.

"Mensen bootsen klimfaciliteiten na in de gymzaal als oefening voor het klimmen buiten", geeft Molly vervolgens aan. “Voordat deze camera uitkwam, zat ik vaak op het touw te kijken naar een klimrots buiten en dacht, 'Ik wilde dat ik hiervan een foto kon maken om het na te kunnen bouwen'. Nu kun je echt foto's maken van klimrotsen van meer dan 40 meter hoog en dat is geweldig, vooral als dat juist het belangrijkste punt van de hele klimpartij is. Het is echt een hele nuttige camera".

Voor creatievere opnames en prachtige selfies, heeft de Canon IVY REC Wi-Fi en Bluetooth zodat je hem kunt verbinden met je smartphone en de gratis Canon Mini Cam-app3 kunt gebruiken om hem op afstand te bedienen. Met de app kon Molly ook haar volgers blij maken; ze kon gelijk na de klim haar foto’s en video versturen naar haar smartphone en deze delen op social media.

De betaalbare Canon IVY REC is verkrijgbaar in vier opvallende kleuren, namelijk Dragon Fruit Pink, Avocado Green, Stone Grey en Riptide Blue. Je kunt dus een kleur kiezen die afsteekt bij het door jouw gekozen terrein, of dat nu rotsen, modder, zand of water zijn. "Ik heb het gevoel dat ik hem overal meer naar toe kan nemen", zegt Molly.


Geschreven door Natalie Denton

 1. Schokbestendig tot twee meter. De testmethodes voor de schokbestendigheid zijn uniek voor deze camera en bieden geen garantie tegen beschadiging van of storingen in het product.
 2. Waterdicht tot 30 minuten op 2 meter diepte. Alleen getest in zoet water. Bij blootstelling aan zout water wordt het aanbevolen de camera onmiddellijk met gewoon water te spoelen.
 3. Voor het gebruik van de optionele Canon Mini Cam-app moet een compatibel apparaat zijn verbonden met de Canon IVY REC via Bluetooth® en Wi-Fi®. De Canon Mini Cam-app is gratis te downloaden in de App Store en Google Play. Er kunnen kosten voor dataverkeer in rekening worden gebracht. Compatibel met mobiele apparaten met iOS 11 of nieuwer en Android-apparaten met Android 5.1 of nieuwer.

Gerelateerde artikelen

 • DRAAGBARE CAMERA'S

  Maak kennis met de Canon IVY REC

  Leg onderweg actie vast met de betaalbare, draagbare camera die je met een clip aan je kleding kunt bevestigen

 • Een jong meisje met een wollen muts zit met haar ouders in het bos; alle drie kijken ze naar iets buiten beeld terwijl haar vader een Canon PowerShot ZOOM gebruikt.

  DRAAGBARE CAMERA'S

  Bekijk ook: PowerShot ZOOM

  Ontdek waarom deze compacte camera in zakformaat ideaal is voor familieavonturen.

 • Twee mannen met rugzakken schaatsen over een bevroren meer.

  AVONTUURLIJKE FOTOGRAFIE

  Tips voor avontuurlijke fotografie

  Vijf tips voor het vastleggen van je avonturen in de buitenlucht met de EOS M6 Mark II.

 • OUTDOOR FOTOGRAFIE

  Vijf toptips voor het vastleggen van buitenactiviteiten

  Lees de tips van professionele fotograaf Tom Bing en ontdek hoe je creatievere actiefoto's kunt maken tijdens je alledaagse avonturen.