Artist Hattie Newman looks at the Canon EOS 4000D to configure some settings

SETONTWERPSTER HATTIE NEWMAN

Zo breng ik met de Canon EOS 4000D mijn ideeën tot leven

Hattie Newman
Hattie Newman

Modelmaker en setontwerpster


Hattie maakt modellen en sets die een vleugje humor combineren met een vrijmoedige, kleurrijke stijl. En alles is maar van één materiaal gemaakt: papier.

Het was een passie die op de kunstacademie begon toen ze papier als haar medium koos, omdat "het goedkoop en gemakkelijk te verkrijgen was". Sindsdien kijkt ze alleen nog vooruit; vandaag de dag sieren haar creaties overal ter wereld galerieën, tijdschriften, boeken, advertenties en websites.

Hattie legt uit dat de inspiratie voor deze projecten overal vandaan kan komen: "galerieën, tuinen, gebouwen… of zoiets simpels als een kleur, patroon of textuur". Daarom is fotografie een essentieel deel van haar proces geworden.

"Ik ben altijd op zoek naar nieuwe ideeën, dus als ik iets zie wat me inspireert, stop ik en maak ik een foto. Op die manier heb ik het beeld vastgelegd en kan ik er later naar kijken."

Gerelateerde artikelen
canon-get-inspired-christmas-craft-related-article-1-185

PRINTERS

Welke printer past bij jou?

Of je nu een ouder, een zzp'er of een fine art-fotograaf bent — er is een printer die precies bij jou past. Ontdek welke

A table filled with Christmas-themed paper crafted decorations and gifts.

KNUTSELEN MET JE PRINTER

Dit is hét seizoen om creatief te zijn - zes dingen die je deze kerst zelf kunt maken met je printer

Word creatief en maak je eigen kerstcadeaus, -decoratie en -spelletjes deze kerst. Alle sjablonen zijn gratis te downloaden en te printen.

Two people skateboard down a city street at night, colourful lights from buildings reflecting in the wet road surface.

VERREKIJKERS

11 fotografietips voor stedentrips

Met deze eenvoudige tips en tricks leer je hoe je tijdens een stedentrip alles uit je camera haalt om de sfeer van de urban jungle vast te kunnen leggen.

Artist Hattie Newman photographing botanics as inspiration for her work

Voor Hattie zijn foto's ook een essentiële manier om haar ideeën en haar werk-in-uitvoering te delen met haar klanten, haar studioassistenten en haar online volgers. Ze documenteert niet alleen haar voltooide werk: "Ik vind het leuk om vast te leggen wat er achter de schermen gebeurt, dus heb ik altijd een camera bij me. Ik zet die foto's op mijn blog of op sociale media, en soms print ik ze voor mijn portfolio."

"Het is echt belangrijk dat ik nauwkeurige opnamen kan maken van het model waaraan ik werk, zodat de klant kan zien hoe het gaat worden," vertelt Hattie. Beeldkwaliteit is even belangrijk als het gaat om foto's van haar voltooide werk. "Ik heb uitstekende foto's nodig van mijn vorige projecten, want als ik iets vergelijkbaars moet maken, kan ik de foto bekijken, waarna ik weer weet hoe ik het model heb gemaakt."

In the studio sharing images of the creative process

In het verleden gebruikte Hattie haar telefoon om foto's te maken, maar ze liep al gauw tegen de beperkingen aan.

"Hoewel telefooncamera's handig zijn, kon ik nooit goede opnamen maken bij weinig licht en waren de foto's voor het beoogde doel niet scherp genoeg."

Zodra Hattie de EOS 4000D ging gebruiken, merkte ze grote verbeteringen. "Het opvallendste verschil was dat de foto's veel gedetailleerder zijn. De kleur was accurater en de camera werkte beter bij weinig licht." Van haar werk foto's met hoge resolutie maken had ook nog andere voordelen. "Nu kan ik mijn foto's printen en weet ik zeker dat mijn werk er goed uitziet. En omdat de kwaliteit zo goed is, kan ik wegknippen wat ik wil en de foto's later bewerken - om bijvoorbeeld een detail te laten uitkomen."

Shooting with background blur

Hattie had nooit eerder met een DSLR gewerkt, maar was onder de indruk van hoe eenvoudig de EOS 4000D is in gebruik. "Toen ik de camera kreeg, begon ik veel meer foto's te maken van mijn modellen, want het was zo gemakkelijk om ze er prachtig uit te laten zien." De Wi-Fi-connectiviteit van de camera vond ze al even intuïtief. "Het is reuze eenvoudig om de foto's van de camera naar mijn telefoon te sturen, dus wanneer ik onderweg ben, kan ik ze delen met mijn klanten of met het creatieve team in de studio."

A leafy morning at the Barbican Conservatory provides inspiration for the next paper set

Hattie neemt nu met haar EOS 4000D kwaliteitsfoto's die ze graag deelt - niet alleen omdat ze er professioneel uitzien, maar omdat ze daadwerkelijk haar artistieke visie weerspiegelen. Dit komt voornamelijk door de nieuwe creatieve mogelijkheden die de camera biedt. "Het is geweldig, want ik kan verschillende lenzen gebruiken; een macrolens bijvoorbeeld, als ik een close-up wil van het model waaraan ik werk. En ik ben gek op de geringe scherptediepte - de onscherpe achtergrond zorgt ervoor dat mijn werk duidelijk opvalt."

Hattie concludeert: "Het voordeel van de EOS 4000D is dat ik veel meer controle heb over de foto's die ik maak. Zelfs als ik haast heb, weet ik dat ik geweldige foto's krijg die recht doen aan mijn werk."

Gerelateerde artikelenGet Inspired is je belangrijkste bron van nuttige fotografietips, aankoopgidsen en leerrijke interviews - alles wat je nodig hebt om de beste camera of de beste printer te vinden, en breng je volgende creatieve idee tot leven.

Terug naar alle tips en technieken

Geïnteresseerd in de EOS 4000D?

Maak gemakkelijk en intuïtief opnamen vol kleur, details en prachtige achtergrondvervaging, en deel jouw verhalen op een unieke manier.

Meer informatie

image of the Canon EOS 4000D at a slight angle