VLOGGEN

Wat is de beste Canon-kit voor het creëren van content?

Goede camera-apparatuur is essentieel om op te vallen als online creator. Ontdek wat Canon's Crew Create-kunstenaars gebruiken en hoe ze hun content hiermee uniek kunnen maken.
Canon Camera

Als je een bekende influencer bent of gewoon meer tijd in je berichten op social media steekt, gebruik je waarschijnlijk niet meer alleen je smartphone. Het is van cruciaal belang om camera-apparatuur te kiezen die je creativiteit kan bijhouden. Het verhogen van de kwaliteit van je content met geweldige Canon-apparatuur is een fantastische manier om je content te laten opvallen. En omdat online platforms vol staan met creators in alle soorten en maten, is het nog nooit zo belangrijk geweest om gezien te worden.

Canon's Crew Create-campagne heeft vier innovatieve online kunstenaars samengebracht. Ze werken allemaal met Canon-apparatuur en werken samen om anderen te inspireren om hun creativiteit de vrije loop te laten. Hier onthullen ze de vlogging- en fotografieapparatuur die elke kunstenaar gebruikt, vertellen ze waarom ze er dol op zijn en hoe ze hun werk zo onderscheidend kunnen maken.

Bewegen met de EOS M50 Mark II

Een zelfportretfoto van een vrouw met een roze trui en blauw haar, bekeken op het touchscreen van een Canon EOS M50 Mark II.

"Ik wil dat mijn camera gemakkelijk te begrijpen en te gebruiken is, maar er moet ook nog genoeg ruimte zijn om er meer over te weten te komen en nieuwe trucs te leren", zegt Nifè, die de Canon EOS M50 Mark II gebruikt en fan is van het variangle touchscreen.

Omdat Nifè vaak vanuit de hand opnamen maakt of onderweg aan het vloggen is, heeft ze iets nodig dat licht genoeg is voor zowel thuis als op straat. Haar content moet fris en uniek blijven, wat met een smartphone niet voldoende lukt. Haar apparatuur moet hoogwaardige kwaliteit en uitstekende creatieve controle bieden.

"Ik gebruik de Canon EOS M50 Mark II. Die is mooi licht; ik kan hem gewoon in mijn tas stoppen", zegt Nifè. "Kwaliteit wordt steeds belangrijker. Iedereen houdt van organische telefoonvideo's, maar als je de kwaliteit van beweging combineert met hoogwaardige video's trek je de aandacht van mensen."

"Als ik een hogere kwaliteit en heldere beelden wil, gebruik ik mijn camera. Dan kan ik verschillende lenzen uitproberen om de look te veranderen. Als ik bijvoorbeeld een wazige achtergrond wil, kan ik een specifieke lens gebruiken. Als ik meer mensen in de opname wil, tijdens het vloggen bijvoorbeeld, is een lens met een grotere hoek perfect."

Een vrouw met blauwe vlechten en gekleed in een roze trui houdt een Canon-camera vast bij het statief.

Nifè

Afrobeatdanseres en vlogger uit Londen.

Social: 1,5 miljoen volgers op TikTok @itsjustnifee
Favoriete uitrusting:
Canon EOS M50 Mark II
Canon-statiefgrip HG-100TBR
Canon EF-M 11-22mm f/4-5.6 IS STM
Canon EF-M 15-45mm f/3.5-6.3 IS STM

Hoewel de 24,1 Megapixel sensor van haar camera verbluffende resultaten geeft, is scherp beeldmateriaal niet de enige kwaliteit waar Nifè naar op zoek is. Scherpe video's vallen niet op als ze bewogen zijn. "Ik heb niet de meest vaste hand," geeft ze toe. "Als ik aan het vloggen of dansen ben of iemand aan het filmen ben, is het geweldig dat mijn lenzen interne stabilisatie hebben. Ik hoef me geen zorgen te maken of het wel perfect is."

Nifè gebruikt de Canon-statiefgreep HG-100TBR, die werkt als een stevig statief of als vloghandgreep en is voorzien van een afneembare Bluetooth-afstandsbediening. In combinatie met het variangle touchscreen van haar camera biedt deze statiefgreep haar ultieme flexibiliteit.

"Ik kan de camera instellen, de afstandsbediening eraf halen en beginnen met opnemen, waar ik ook sta. Het is erg handig omdat ik verschillende soorten content creëer", zegt ze. "Omdat ik veel werk met muziek en ik dans, is het fijn om een zelfontspanner te hebben. Dan kan ik van de camera weg om in positie te komen en weet ik hoe ik eruitzie voordat ik in beweging kom."

Creatief met de EOS RP

Een man met een donkere top die voor een bureau in een opnamestudio thuis zit en een Canon EOS RP-camera tegen zijn oog houdt.

"Ik ben absoluut geen professionele fotograaf. Ik gebruik de Canon EOS RP en ik ontdekte meteen dat dit gewoon een fantastische camera is om mee te fotograferen", zegt Jack Garratt. Hij vindt het mooi dat zijn camera hem stimuleert om zijn creativiteit te vergroten en tegelijkertijd intuïtief en gebruiksvriendelijk is.

Om jezelf als creator te onderscheiden, moet je je grenzen verleggen. Als een muzikant die altijd zijn eigen creativiteit wil overtreffen, heeft Jack Garratt zijn uitrusting – zowel zijn instrument als de camera – nodig om elke artistieke uitdaging aan te kunnen. De Canon EOS RP voldoet aan zijn verwachtingen en is eenvoudig genoeg om zijn creativiteit de ruimte te geven dankzij de intuïtieve lay-out en wireless functionaliteit.

"Hij is echt instinctief", zegt Jack. “Ik ontdekte heel snel dat mijn foto's er precies uitzagen zoals ik voor ogen had. Dat is geweldig. De camera geeft me meer zelfvertrouwen en moedigt me aan om hem beter te leren kennen." Het intuïtieve karakter van de camera zorgt ervoor dat Jack dieper in de instellingen kan duiken en zijn camera als een creatief instrument kan gebruiken.

Download de Canon Photo Companion-app voor meer informatie over je camera.

Een blik van achteren op een man met bruin, krullend haar die naar links door de zoeker van een Canon EOS RP kijkt.

Jack Garratt

Met Brit Award bekroonde muzikant en producent.

Social: 90.900 volgers op Instagram @jackgarratt
Canon-apparatuur:
Canon EOS RP
Canon RF 35mm F1.8 MACRO IS STM
Canon RF 50mm F1.8 STM
Canon RF 85mm F2 MACRO IS STM
Canon RF 24-105mm F4-7.1 IS STM

"Snelheid is echt belangrijk omdat een idee alleen fris is zolang je het hebt. Als ik een foto kan maken, deze direct naar mijn telefoon kan verzenden en vanaf daar kan delen, blijft alles levendig en blijft het moment langer bestaan."

Je kunt foto's op je smartphone delen met de Canon Camera Connect-app en je kunt je foto's opslaan met image.canon, Canon's systeem voor het overzetten van media en voor opslag in de cloud. Dit haalt foto's van je camera en maakt deze toegankelijk op je apparaten en op cloud-platforms.

Door de beste camera voor een combinatie van vloggen en fotografie te kiezen, kun je de standaard van al je content maximaliseren. Met de Canon EOS RP boordevol functies en zijn grote full-frame sensor voel je je nooit beperkt. "Omdat ik weet dat hij de mogelijkheid heeft om 4K-opnamen te maken, voel ik me niet begrensd", zegt Jack.

"Als ik aan het streamen ben, loop ik veel rond", zegt hij. "Dankzij de AF-tracking voor gezicht en ogen kan ik de content maken die ik wil maken."

Sport op hoge snelheid met de EOS R6

"Ik vind het geweldig om de Canon EOS R6 te gebruiken omdat hij zo veelzijdig is", zegt hij. "Ik heb de Canon RF 24-240mm F4-6.3 IS USM-lens, die kan inzoomen tot 240 mm. Dat is gewoon waanzinnig. Ik kan hem op de middenlijn zetten en toch inzoomen op het doel. Ik kan opnamen maken van heel ver of van heel dichtbij."

"De beeldkwaliteit is fantastisch. 4K bij 60 fps is prachtig: naadloos en vloeiend. En 120 fps voor super slow-motion is ook prachtig", vervolgt hij. "De tracking van de automatische scherpstelling is geweldig. Met voetbal beweeg ik zo snel dat ik veel risico loop om de focus te verliezen. Maar de autofocus is zo snel en kan mijn ogen, voeten of benen volgen, wat ik ook wil."

Ewan Baggott

Football freestyler, presentator en producent.

Social: 107.000 volgers op Instagram @eabskills
Canon-apparatuur:
Canon EOS R6
Canon RF 35mm F1.8 MACRO IS STM
Canon RF 50mm F1.8 STM
Canon RF 85mm F2 MACRO IS STM
Canon RF 24-240mm F4-6.3 IS USM

Maar het zijn niet alleen de beeldspecificaties waardoor de Canon EOS R6 perfect is voor Ewan. Bij het creëren van content zijn bruikbaarheid en bediening ook erg belangrijk. En ook op deze gebieden scoort de camera punten.

"Ik kan het scherm omdraaien om te zien wat ik doe", zegt Ewan. "Als je iets probeert te oefenen, wil je het meteen zien."

"Wat ik van Canon geweldig vind, is dat je elke camera kunt kiezen en dat het menu altijd vergelijkbaar is. Daar houd ik echt van, die flexibiliteit dat je een andere camera kunt pakken en de interface herkent. Je bent er direct vertrouwd mee en je kunt gewoon foto's maken."

Moeiteloze kunst met de PowerShot G7 X Mark III

Een man die achter zijn Canon PowerShot G7 X Mark III hurkt voor een muur met graffiti.

Voor straatkunstenaar Fat Cap Sprays moet de camera het gemakkelijker maken om de adembenemende content te creëren die hij online deelt. "Ik wil me alleen richten op het produceren van mijn kunst", zegt hij. "Met de Canon PowerShot G7 X Mark III hoef ik me als artiest geen zorgen te maken. Ik weet dat de camera geweldige content gaat vastleggen, dus ik kan me concentreren op het spuiten."

Voor creators zoals Fat Cap Sprays, die voortdurend onderweg zijn om kunst en video's te produceren, is de fysieke vorm van de apparatuur een belangrijk kenmerk ervan. Zonder iets draagbaars en lichts zoals de Canon PowerShot G7X Mark III kan het lastig zijn om ongelooflijke content onderweg te leveren.

"Ik heb veel materialen bij me om mijn kunst te produceren en ik wil nooit een kleur achterlaten. Het is dus belangrijk dat mijn camera compact genoeg is om met al mijn materialen in mijn tas te passen", zegt hij.

Een Canon-camera op een statief dat wijst naar een straatkunstenaar in donkere kleding, die met een set spuitflessen voor een graffitiwand gehurkt zit.

Fat Cap Sprays

De straatkunstenaar uit Oost-Londen staat bekend om zijn gloeiende neondesigns.

Social: 5,3 miljoen volgers op TikTok @fatcapsprays
Canon-apparatuur:
Canon PowerShot G7 X Mark III
Canon-statiefgrip HG-100TBR
Canon DM-E100-stereomicrofoon

"Ik gebruik de Canon-statiefgreep HG-100TBR om met één hand close-ups te maken terwijl ik met de andere hand aan het spuiten ben. Het formaat is erg compact en hij is mooi licht. Omdat ik een spuitbus in mijn andere hand heb, kan ik niet iets te zwaars vasthouden dat me uit evenwicht brengt."

Natuurlijk bestaan er heel veel uiterst draagbare apparaten die video opnemen, maar Fat Cap Sprays heeft ook zijn camera nodig om die video vloeiend en, belangrijker nog, met perfect levensechte kleuren weer te geven.

"De interne stabilisatie in de Canon PowerShot G7 X Mark III is geweldig, omdat de opnamen bij het maken van procesvideo's supervloeiend moeten zijn", zegt hij. "Ik vind de beeldkwaliteit ook erg goed. Ik werk met veel felle kleuren en de camera legt ze vast zoals ik wil dat ze worden gezien. Het is belangrijk om een waarheidsgetrouwe weergave van mijn kunst te weerspiegelen, want ik maak straatkunst – mensen zien het in levenden lijve."


Geschreven door Peter Wolinski

Gerelateerde producten

Gerelateerde artikelen

 • Een blik over de schouder van een fotograaf op het LCD-scherm van een Canon EOS R10, waarop twee flamencodansers te zien zijn die worden gefilmd.

  TECHNOLOGIE

  Spiegelreflexcamera versus systeemcamera

  Denk je erover om over te stappen op een systeemcamera? Hier worden de verschillen tussen beide camera's uitgelegd om je te helpen de juiste keuze te maken.

 • VLOGGEN

  Verbeter je online content

  Zes tips en technieken van experts om je social media content te laten opvallen.

 • Een persoon die vlogt met een Canon EOS R10. Op de achtergrond staat een sinaasappelboom vol fruit.

  VLOGGEN

  De beste Canon-camera's om mee te vloggen

  Met deze geweldige vlogcamera's van Canon breng je je vlog gemakkelijk tot leven, met veel controle en verbluffende videokwaliteit.

 • VLOGGEN

  Reisvloggen met een ultragroothoeklens

  Reisvlogger Chloe Gunning filmt een dagtocht in een stad met de Canon RF 16mm F2.8 STM.