Canon cameras

De weg die Canon heeft afgelegd in het vertellen van verhalen.

@Cecilie Harris

Canon helpt al meer dan 80 jaar mensen verhalen te vertellen. Er zijn maar weinig mensen die meer innovaties en ontwikkelingen hebben meegemaakt dan Mike Burnhill, onze productspecialist met meer dan 11 jaar ervaring. We spraken met Mike over het heden, het verleden en de toekomst van Canon.

Vertel eens iets over jezelf, Mike. Wat houdt je rol bij Canon in, en hoe lang doe je dit al?

Ik werk al 11 jaar bij Canon en ben nu productspecialist voor professionele camera's. In die rol ga ik over de EOS 1D-serie, de EOS 5D-serie, lenzen uit de L-serie en nu het nieuwe EOS R System.

Ik ben begonnen als algemeen productspecialist en groeide door naar specialist voor professionele producten voor heel Europa. Ik reis veel en woon grote evenementen bij, waar CPS (Canon Professional Services) aanwezig is. Sowieso alle grote sportevenementen op de wereld. Ik was in Korea bij de Olympische Winterspelen, bij de F1 in Monaco, en enkele weken in Rusland voor de World Cup. Canon biedt support en services aan professionele fotografen, zoals reiniging, controle en reparatie. Mijn rol als productspecialist is dat ik advies en voorlichting geef over nieuwe manieren om camera's en functies te gebruiken. Dan kunnen fotografen zich concentreren op het vastleggen van die fantastische verhalen, zonder zich ongerust te maken dat er iets mis gaat.

@Alessandro Trovati

Je hebt vast veel veranderingen meegemaakt in je tijd bij Canon. Wat zijn de meest belangwekkende?

Twee dingen zijn me bijgebleven. Allereerst de lancering van de Canon EOS 5D Mark II in 2008. Voor het eerst introduceerden we videomogelijkheden in een DSLR-camera. Dit maakte de weg vrij voor vlogging. Vóór de Canon EOS 5D Mark II had je een zeer dure videocamera nodig om dit soort beelden vast te leggen. Daarmee veranderde de sector in één klap. Het was een spannende tijd, al doende leren. Nu is de Canon PowerShot G7 X-serie de populairste vlog-camera in Europa.

De tweede verandering was is 2014, toen Dual Pixel AF werd geïntroduceerd in de Canon EOS 70D. Met deze technologie die alléén Canon biedt, kan de sensor scherpstellen terwijl je foto's maakt. Canon had dit al bedacht in 1981, maar kon het pas introduceren toen de technologie genoeg was ontwikkeld om deze functie te ondersteunen.

Mike, je bent zelf een enthousiaste fotograaf. Welke camera gebruik je tegenwoordig en waarom?

Mijn belangrijkste camera is momenteel de Canon EOS 5D Mark IV. Ik speel ook een beetje met het nieuwe EOS R System dat gezichten volgt met automatische scherpstelling. Dan hoef je zelf niet het focuspunt in de gaten te houden. Het is geweldig, want ik heb een baby. Zo hoef ik niet door de zoeker te kijken. Ik kan uit de losse hand richten en gezichten trekken om de emotie op te roepen die ik wil.

@Mike Burnhill

En wat betreft de uitrusting. Kun je een camera adviseren voor een beginnende fotograaf, en voor een gevorderde?

Voor een beginnende fotograaf zou ik de Canon EOS 200D aanraden. Die is compact en licht en heeft een eenvoudige interface. In het begin kunnen camera's er erg technisch uitzien. Maar de Canon EOS 200D heeft een eenvoudig menusysteem om het gemakkelijk te maken. Veel mensen weten wat ze willen, maar niet hoe ze dat moeten bereiken. De Canon EOS 200D heeft een interface die aangeeft hoe je verschillende resultaten kunt vastleggen. Als je dit begrijpt, kun je het menu doorbladeren in een meer geavanceerde structuur, die vergelijkbaar is met de rest van het EOS System.

De Canon EOS 6D Mark II is een stap naar een nieuw soort fotografie voor de meer gevorderde fotograaf. Dankzij de grotere sensor kun je verhalen vastleggen met een geringe scherptediepte die populair is bij professionele fotografen.

Wat is de volgende stap voor Canon?

Canon heeft net het nieuwe EOS R System gelanceerd, dat compatibel is met alle Canon EF-objectieven vanaf 1987. Samen met Canon-ambassadeurs hebben we zes maanden lang beelden vastgelegd voor de lancering, en de camera in allerlei omgevingen getest. Zo kon Daniel Etter een eerder onhaalbaar project in een steenkoolmijn afmaken. Hij was al begonnen met dit project, maar had niet kunnen vastleggen wat hij wilde. Het was te donker en zijn camera's konden niet scherpstellen. Met het nieuwe EOS R System kon de camera scherpstellen bij alleen de verlichting van de hoofdlampen van de mijnwerkers. We zijn dus heel enthousiast over de introductie van deze nieuwe technologie in de markt.

Verder is er niets waar ik iets over kan vertellen momenteel. Blijf Canon volgen. Er zijn spannende ontwikkelingen.

@Daniel EtterGeschreven door Sasha Newbury