Video’s van bioscoopkwaliteit maken

Resultaten van bioscoopkwaliteit verkrijgen bij het maken van video's is een kunst op zich. Een soepele scherpstelling, waarmee het onderwerp scherp in beeld gehouden wordt, is een van de manieren om professionele resultaten te verkrijgen.

Echter, deze techniek is zonder praktijkoefening moeilijk onder de knie te krijgen. Als je hiermee wilt beginnen, probeer dan op een stilstaand onderwerp scherp te stellen terwijl je er naartoe loopt en pas je lens aan om het onderwerp voortdurend scherp in beeld te houden.

Om de aandacht van de kijker te laten uitgaan naar het onderwerp, kun je de achtergrond laten vervagen terwijl je het onderwerp haarscherp in beeld houdt, maar je kunt ook voor groothoekopnames kiezen als je alles scherp in beeld wilt houden.

Met de nieuwste Canon-camera's kun je de uitdaging van een soepele scherpstelling bij het maken van video's met gemak aan, dankzij de Hybrid CMOS AF III-scherpsteltechnologie. Die zorgt er namelijk voor dat het onderwerp soepel en automatisch gevolgd wordt, zodat het altijd scherp in beeld blijft, ook als het beweegt. Sommige Canon-camera's hebben ook een touchscreen waarmee je eenvoudig de scherpstelling van het ene onderwerp naar het andere kunt verplaatsen zonder dat je de lens hoeft aan te raken. Je raakt gewoon het onderwerp op het scherm aan om hierop scherp te stellen. Hierdoor worden vloeiende en hoogwaardige videobeelden van bisoscoopkwaliteit verkregen.

Leg bioscoopkwaliteit vast