Leg het moment vast

Het maken van de perfecte foto bij actiefotografie is net zo afhankelijk van de voorbereiding als van het moment zelf. Bij sportfotografie moet je bekend zijn met jouw omgeving, zodat je op het juiste moment op de juiste plek kunt zijn en met de juiste apparatuur om het moment vast te leggen. Probeer de locatie voorafgaand aan het evenement te bezoeken om na te gaan waar en hoe je de beste foto's kunt maken.

Je dient ook over kennis te beschikken over de sport die je fotografeert. Als je bijvoorbeeld bij een voetbalwedstrijd foto's maakt, probeer dan bewegingspatronen te ontdekken. Het is veel makkelijker een goede foto te maken als je bij voorbaat al een beetje kunt voorspellen dat er iets gaat gebeuren.

Soms gebeuren dingen zo snel dat je geen tijd hebt om te reageren. Schakel de modus Continu-opnemen in combinatie met de AI Servo continu-autofocus in. Richt vervolgens de camera op je onderwerp en druk de sluiter half in om de tracking-functie te starten. Als je de sluiter helemaal indrukt, wordt er een reeks foto's vastgelegd waardoor je meer kans hebt dat de perfecte foto ertussen zit.

De snelheid varieert per cameramodel. De EOS 7D Mark II beschikt bijvoorbeeld over een sluitereenheid en spiegelsysteem op maat, evenals de Canon DIGIC-beeldprocessor waarmee je kunt fotograferen met een onvoorstelbare tien frames per seconde.

Actiefotografie - Leg het moment vast