ruined-grandeur-decayed-industry-exploring-the-worlds-ruined-spectacles

Urbex-fotografie met Andy Kay

Fotografie wordt gedreven door de wens naar avontuur en verkenning. Deze wens uit zich de laatste tijd in een toegenomen interesse voor het verkennen van stedelijke landschappen en urbex-fotografie. Andy Kay is nu al drie jaar op verkenning. Hij maakt gedetailleerde verslagen met beelden van verlaten attractieparken, villa's in verval en oude fabrieken, en vertelt zo hun unieke verhalen.

Andy is lid van een divers gezelschap verkenners die wordt verbonden door een gemeenschappelijke interesse in architectuur, fotografie en een allesoverheersende liefde voor avontuur. Hij beschrijft zijn stijl van urbex-fotografie als ergens tussen artistiek en documentaire en hij creëert de context voor liefhebbers van zijn foto's voor een meer complete ervaring.

Hij legt uit:
“Als je plaatsen bezoekt die zijn verlaten en nog exact zo zijn als op de dag dat ze werden gesloten, krijg je echt inzicht in de levens die daar werden geleid of het werk dat daar werd gedaan. Iedereen kan naar een museum gaan om het verleden te zien, maar het is een heel andere, echt pure beleving als je er helemaal in op kunt gaan."

Lees hier meer over het verhaal van Andy