Your photos, our favourites: Urban and street

Jouw foto's, Canon's favorieten: Urban en straat

Jouw foto's, Canon's favorieten: Urban- en straatfotografie

Ga mee op reis van Polen naar India tot Kroatië en ontdek Canon's favoriete foto's in de galerij van de recente foto-uitdaging. Elk beeld legt een moment in de tijd vast binnen een urban omgeving en geeft een gezicht aan het interessante verhaal dat erbij hoort.

Outburst of Joy door Michal Patron

"Ik nam deze foto bij de opening van een streetart-evenement in de Poolse stad Lublin. Ik wist niet wat er ging gebeuren, dus ik wachtte rustig af in de menigte. Plotseling creëerde een rookmachine enorme wolken, waar een groepje kinderen verderop heel vrolijk van werd. Ik zag mijn kans.

Ondanks de rook die het zicht wat belemmerde, koos ik voor een zo breed mogelijke hoek, met de kinderen op de voorgrond en spookachtige silhouetten op de achtergrond. Ik had slechts een paar seconden – toen liepen de kinderen weg en begon de parade.

Met de foto won ik een eerste prijs in Grand Press Photo 2015 – de meest prestigieuze wedstrijd voor fotojournalistiek in Polen."

Free door Susana Hinojo

"Ik heb het Ajmer fort beklommen in Jaipur. Toevallig vond daar op dat moment een speciaal festival plaats. De mensen waren bijeengekomen om te protesteren tegen de eeuwenoude genderongelijkheid in India.

Het was magisch om te zien. Opeens was daar, recht voor mijn neus, het perfecte fotomoment. Een natuurlijk gebaar van liefde en geluk tussen een moeder en haar dochter.

Op dat moment voelde mijn hart precies zoals hetgeen ik met mijn ogen zag."

Façade med Patina door Frederik Frydendal

"Ik zat in een riksja te genieten van een rondje door het Kroatische Split, toen ik langs dit kleine raam kwam. Het trok direct mijn aandacht. Zo erg, dat ik later wel terug móest gaan om een foto te nemen.

Mijn gevoel klopte. De rustgevende sfeer, het natuurlijke roest en de ingewikkelde textuur; deze foto betekende voor mij 'oost west, thuis best'.

Voor mijn reis-en straatfoto's fotografeer ik altijd in RAW en gebruik ik de AV-modus, in dit geval met diafragma f/8. Daardoor kan ik zoveel mogelijk details vastleggen."

Ga de uitdaging van deze maand aan

Deze fotografen hebben ieder een moment gedeeld, als deel van hun dagelijkse ervaring in dagelijkse urban omgevingen. Wat gebeurt er in jouw omgeving? Laat je inspireren door Canon's maandelijkse thema in de Galerij, deel je verhaal en wie weet staat jouw foto volgende maand in de Showcase!