burano-italia-estelle-moreau.jpg

Jouw foto's, Canon's favorieten: Reizen

Van het kleurrijke Cuba tot het levendige India, deze maand hebben jullie ons foto's gestuurd van over de hele wereld, en jullie unieke visie laten zien op fascinerende plaatsen. Dit is de selectie die Canon heeft uitgekozen uit alle foto's die jullie in de Galerij hebben gedeeld.

Colors of India door Margarita Trull Bosch

"Deze foto is gemaakt bij Fort Ajmer, in de buurt van Jaipur, in Rajasthan, een van de meest kleurrijke staten van India.

Het fort is een paleis met vier verdiepingen, dat zich op een zeer steile heuvel bevindt en is opgetrokken uit rood zandsteen en marmer. Om de top te bereiken, kun je een tochtje op de rug van een olifant maken.

Het fort kent tal van mooie plekken en grote patio's. Op een van deze mooie plekken stond deze leuke groep vrouwen, gehuld in kleurrijke, opvallende sari's. "Ik vond de scène van de vrouwen met de olifanten en de lichte kleur van de stenen vloer erg mooi. Zelfs tussen alle levendige kleuren van Rajasthan sprongen de sari's, de olifanten en de prachtige uitdrukkingen er helemaal uit."

Cuba door Melina Surrano

"Ik heb deze foto gemaakt in Cuba, tijdens de eerste stop van een cruise". Een geweldige mix van oude en nieuwe gebouwen. Ik vond het zonlicht erg mooi en wilde een beeld vastleggen waarop ook de prachtige kleuren van de oude auto's te zien zou zijn, waar de Cubanen nog steeds in rijden.

Ik heb de straten een tijdje afgezocht naar de juiste combinatie van oud en nieuw. Wat me verbaasde, is dat het oude gedeelte van de stad nog steeds wordt bewoond hoewel het volledig vervallen is en een groot aantal gebouwen afbrokkelt.

Ik reis veel en doe er alles aan om een mooie foto te kunnen maken. Het is goed om scènes op verschillende tijden van de dag te bekijken en de lichtomstandigheden te overwegen. Ik zorg ervoor dat ik mijn camera altijd bij me heb voor spontane momenten.

Cuba heeft me positief verrast. Ik zou iedere kans aangrijpen om terug te gaan, hoewel ik weet dat er binnenkort een nieuw hoofdstuk aanbreekt in de geschiedenis van het land en een groot aantal steden waarschijnlijk opnieuw wordt opgebouwd. Ik hoop alleen dat het niets van zijn charme verliest. Dat zou echt zonde zijn."

Paris mon Amour door Lars Suechting

"Ik heb deze foto gemaakt in Parijs. Ik was op vakantie met mijn vrouw en samen wilden we een andere kant van de stad zien, ver weg van de gebruikelijke bezienswaardigheden. Vanaf het moment dat ik mijn eerste Canon-camera kreeg, op vijfjarige leeftijd, beleef ik plezier aan het maken van foto's van interessante taferelen, vanuit verschillende hoeken.

We hebben een hele tijd door de straten gewandeld en kwamen veel prachtige huizen, parken en hulpvaardige, vriendelijke mensen tegen. We kwamen uiteindelijk uit bij dit stadhuis. Hier troffen we veel mensen aan en kinderen die aan het bellenblazen waren. Iedereen was blij, lachte en was in beweging. Aan de rand van het plein bevond zich een oude carrousel met daarachter een aantal prachtige gebouwen en daar zag ik het tafereel dat overeenkwam met het Parijs zoals ik het me altijd voorstelde- prachtig, oud, speels, kleurrijk, magisch en altijd in beweging.

Reizen is erg belangrijk voor de ontwikkeling van mijn fotografie. Ik probeer altijd nieuwe dingen uit om datgene vast te leggen dat het land vertegenwoordigt waar ik ben. Dat kunnen speciale mensen zijn, het weer, landschappen, architectuur, bloemen of andere details. Via fotografie kom ik meer te weten over een land, zijn mensen en hun dagelijks leven."

Ga de uitdaging van deze maand aan

Elk van deze fotografen deelden hun reiservaring met Canon – en we hebben ervan genoten. Waarom leg je niet ook eens een uniek moment vast? Laat je in de Galerij van Canon inspireren door het thema van deze maand en deel jouw foto's. Misschien wordt jouw foto de volgende keer wel door Canon uitgekozen.

Stuur je foto's naar de Galerij