Wilder Story by Loraraine Poole

Jouw foto's, Canon's favorieten: Mensen en portretten

Van in gedachten verzonken gezichten op Baltische stranden tot een ambachtsman aan de kust die helemaal opgaat in zijn werk; deze maand zijn er indringende portretten ingezonden, waarbij een licht wordt geworpen op interessante mensen van heinde en verre. Dit is de selectie die Canon heeft uitgekozen uit alle foto's die jullie in de Galerij hebben gedeeld.

Dreams of the Sea door Nikolai Pogodin

"Ik maakte deze foto op de Wislaschoorwal, aan de kust van de Oostzee - de meest westelijke voorpost van het moderne Rusland en Oost-Pruisen. Je voelt hier echt de adem van de geschiedenis - alsof het onaangeroerd is gebleven door het moderne leven.

Tijdens een wandeling langs de baai aan de kust, langs de gedeeltelijk verwoestte loodsen van de Luftwaffe, zag ik een jongen zitten op een stenen muur aan de waterkant. Hij tuurde in de turquoise zee, alsof hij nadacht over het verleden van dit gebied en mijmerde over zijn toekomst. Ik hou van dit contrast en ook dat het beeld een dromerige kwaliteit heeft maar is geworteld in de realiteit. Het deed me denken aan mijn eigen kindertijd.

Ik heb deze gefotografeerd met mijn Canon EOS 6D en EF 24-105 L IS USM-lens. Ik fotografeer meestal in RAW-formaat in de modus Aperture Priority (diafragmavoorkeuze). Deze is gemaakt bij f/9, ISO 100 met een brandpuntsafstand van 35 mm."


Mr Potter door Lorraine Poole

"Vorig jaar in augustus reisde ik naar Lyme Regis in Dorset, Engeland omdat een foto van mij was opgenomen in een tentoonstelling. Toen ik aankwam, ontdekte ik dat de foto al was verkocht en niet meer tentoongesteld werd. Omdat ik dus wat tijd over had, besloot ik dit prachtige kustplaatsje te ontdekken en te genieten van enkele bijzondere mogelijkheden om foto's te maken van de lokale bevolking en toeristen. We liepen voorbij een gebouwtje dat leek op een kleine donkere schuur en de deur stond wijd open. Ik ben nogal nieuwsgierig, dus ik ging naar binnen om te zien wat daar was. Een lokale pottenbakker legde de laatste hand aan enkele mokken die hij net had gemaakt om te verkopen. Hij zag eruit als een oude ambachtelijke pottenbakker, compleet met een vuil schort van de klei, een verweerde uitstraling en een prachtige baard. Hij was alleen en werkte geconcentreerd, omgeven door klei, kommen, blikken en pottenbakkersattributen die overal aan de oude witte muren hingen. Ik stond er naast en keek naar zijn ambacht en maakte een serie foto's in een poging om zijn kalme aard en vakmanschap te vangen.

Om een contrasterend beeld met details te krijgen, gebruikte ik ISO 800. Ik wilde het werkelijke licht zoveel mogelijk gebruiken. Ik gebruik liever geen flitser. Het diafragma is f/4.5. Wat ik zo geweldig vind aan dit portret is dat de pottenbakker zich in zijn natuurlijke omgeving bevindt. Het geeft een mooi kader aan zijn persoonlijkheid en zijn werk.

Deze foto is gemaakt met mijn Canon EOS 6D en Canon EF 24mm-105mm L-lens."

Je foto's delen

Wil je jouw foto hier kunnen zien? Het thema van de volgende maand is 'Spelen met licht'. Leg de zonsopgang of de magie van de schemering vast of durf het aan om te experimenteren met je flitser. Wees creatief met licht en deel je foto's in de Canon-galerij.

Stuur je foto's naar de Galerij