Your photos, our favourites: Patterns and Textures

Jouw foto's, Canon's favorieten: 'Patronen en texturen'

Deze maand heeft Canon je uitgedaagd om kleuren te vergeten en je te richten op de patronen, de texturen en het design van het aangezicht van jouw stad. Canon heeft de fotografen van drie van de beste foto's gevraagd om het verhaal erachter te delen.

The Forum District van Nicolas Noyes

"Ik heb deze foto op vakantie in Barcelona gemaakt. Ik ken de stad goed, maar op een dag, vroeg in de middag, ontdekte ik een nieuwbouwwijk genaamd Forum. Als architect werd mijn aandacht getrokken door de nieuwe gebouwen.

Ik was onder de indruk van het harmonieuze contrast tussen de rechte en regelmatige lijnen van dit kantoorgebouw. Ik vind de tegenstelling van de door mensen gemaakte structuren en de willekeurige wolkenflarden in de lucht erg mooi. Naderhand heb ik de foto licht bewerkt om gevoel toe te voegen. Hierdoor kon ik de lucht en het gebouw even goed laten zien met dezelfde belichting."

Ponder van Ana Valente

"Deze foto is op een zondag genomen in Lissabon, naar aanleiding van de uitdaging van deze maand, 'Patronen en texturen'. 

Ik vind het altijd een beetje spannend en eng als ik een scène tegenkom die ik heel graag wil vastleggen. De scène die ik die middag tegenkwam, was perfect. Voor een gebouw met typisch Portugese architectuur, versierd met prachtige tegels, stond op de geplaveide stoep een persoon die perfect in de scène paste. 

Ik maakte de foto met de handmatige modus van de camera, zonder dat de man het doorhad, om de ware essentie van het moment vast te kunnen leggen."

Brace van Gonzalo Garcia

"Als ik door de stad loop, probeer ik momenten met bijzonder licht te vinden. Ik houd ook van situaties waarin natuurlijke framing helpt bij mijn composities. Toen ik door het Spaanse Oviedo liep, zag ik dit door steigers omgeven gebouw. De horizontale en verticale structuren en de kleurdiepte deden me denken aan een abstract schilderij. 

Door de veiligheidshekken rond het gebouw kon ik mijn standpunt niet veranderen, maar ik heb geprobeerd de horizontale en verticale lijnen die ik zag te behouden. Bij de nabewerking heb ik het beeld voorzichtig bijgesneden om de compositie in balans te brengen. Ik heb deze foto gemaakt met mijn Canon EF 24-70mm f/2.8 L II USM op mijn EOS 6D. Ik vind het een heel veelzijdige combinatie."

Ga de uitdaging van deze maand aan

Elke foto legt patronen, texturen en design op een unieke manier vast, maar nu wil Canon zien hoe jij de wereld ziet. Doe mee aan de foto-uitdaging van deze maand en misschien komt jouw foto dan wel in de Showcase van Canon! Pak je camera, verken je stad en upload je creatie hier.