burano-italia-estelle-moreau.jpg

Jouw foto's, Canon's favorieten: Mijn stad

Van Stockholm tot Seoul, en van Portland tot Palau: deze maand hebben jullie Canon foto's van over de hele wereld gestuurd en in één foto een indruk van jullie stad gegeven. Dit zijn de favorieten die Canon heeft uitgekozen uit alle foto's die jullie in de Galerij hebben gedeeld.

Burano, Italia door Estelle Moreau

Burano, Italia door Estelle Moreau

"Burano is een eiland in de Lagune van Venetië in het noorden van Italië. De bontgekleurde huizen van Burano geven een perfecte indruk van de mentaliteit die er heerst: warm en open. Als je door de smalle straatjes loopt, merk je dat de sfeer op dit eiland veel rustgevender is dan die in Venetië. Met de afwisselende en schilderachtige architectuur, rustige sfeer en vele kanalen, lijkt Burano in de verste verte niet op zijn grotere en beroemdere wederhelft. Het eiland staat bekend om het kant dat er wordt gemaakt, een complexe ambacht die perfect bij dit mooie stadje past.

Ik heb deze foto genomen nadat ik een dag door Venetië en Murano heb gewandeld. Ik voelde me ontmoedigd door de hordes toeristen, maar toen ik bij Burano kwam, sloeg mijn humeur meteen om. Dit stadje heeft een ontzettend positieve invloed op iedereen die door de kleistraten loopt: zowel de inwoners als de bezoekers leken constant een glimlach op hun gezicht te hebben.

Breng eens een middagje hier door en je voelt meteen de heerlijke sfeer. Toen ik het stadje met een vrolijk en verfrist gevoel verliet, was ik blij dat ik van deze kleurexplosie heb kunnen genieten voordat ik mijn eigen grijze, industriële wereld weer betrad."

Pécs in Fog, Hungary door Robert Jakab

Pécs in Fog, Hungary door Robert Jakab

"Het weer is altijd een verrassing in Pècs, het stadje waar ik woon, in het zuiden van Hongarije. Ik heb deze foto vroeg in de ochtend in januari genomen, toen de gebouwen van het plein net boven de wolken uitkwamen. Je kunt de felle lichten van het stadhuis zien oplichten in de mist, en ook de schitterende koperen koepel van de Pasha Qasim-moskee is te onderscheiden.

Ik bekeek ter voorbereiding dagen van tevoren de weersverwachting en ging daarna de bergen in om het perfecte uitzicht te vinden. Mijn camera kon goed tegen de kou, en vrijwel iedere foto die ik die ochtend nam, was schitterend.

Er leven veel etnische groepen in Pècs. In mijn jeugd woonde ik dicht bij de kapel die je op de foto ziet. Nu woon ik direct naast de moskee. In mijn ogen is deze foto een samenvattingen van de schitterende culturele diversiteit van de stad."

Genova gabbiani affamati door Renzo Oroboncoidi

Genova gabbiani affamati door Renzo Oroboncoidi

"Deze foto heb ik genomen tijdens een bezoek aan de kuststad Genoa. Hier ligt de drukste haven van Italië. Ik wilde de diversiteit van de stad graag vastleggen om het contrast tussen de oude gebrouwen, moderne straten en de vele steegjes te laten zien, maar toen zag ik deze meeuwen. Ze doken naar de muur om stukjes brood op te pikken die een dame had achtergelaten. Deze foto bij schemering bevat veel drama. Als je naar de achtergrond kijkt, zie je ook de gloed van de zonsondergang in de weerspiegeling van het water."

Ga de uitdaging van deze maand aan

Deze fotografen hebben allemaal een moment uit hun leven met Canon gedeeld, en Canon vond het heel leuk om ze te zien. Waarom leg je niet eens een uniek moment uit jouw leven vast? Laat je in de Galerij van Canon inspireren door het thema van deze maand en deel jouw foto's. Misschien wordt jouw foto de volgende keer wel door Canon uitgekozen.

Stuur je foto's naar de Galerij