hero

Jouw foto's, Canon's favorieten: winter bij weinig licht

Deze maand heeft Canon jullie uitgedaagd om warme kleren aan te trekken en het weinige licht van de winter op fantastische wijze vast te leggen. Canon heeft de fotografen van drie van de beste foto's gevraagd om het verhaal erachter te delen.

Crepusculo door Javier Pavia Barajas

"Ik heb deze foto gemaakt op een berg in Noorwegen genaamd Floyen, met uitzicht over Bergen. Het is een van de meest populaire toeristische attracties van de stad. Ik ga er graag met mijn Canon-camera op uit als het sneeuwt, maar zo ver was ik nog niet eerder gegaan. Ik was een beetje verdwaald terwijl ik met mijn camera richting de zon bleef klimmen.

Tijdens deze uitstapjes ben ik graag alleen, zodat ik me beter kan concentreren op de foto die ik wil maken. Ondanks het koude weer was het zeker de moeite waard om de tocht te maken voor deze foto van de stad, die er schitterend uitziet in het winterlicht."

Wolf in de mist door Marga Straver

"Deze foto is gemaakt in het Biotop Wildlife Park in Duitsland, in de buurt van het dorpje Vehlingen. In het park om het meer leven veel Europese wilde dieren, zoals wolven, wapiti's, bizons en lynxen in hun natuurlijke omgeving.

Het was januari en het was slecht weer. Het had geregend en er was veel mist. Er liepen vijf wolven tussen de bomen door. Eentje sprong plotseling op een oude gevallen boom. Gelukkig wist ik deze foto te maken vanuit mijn verstopplek, waar ik al de hele dag op het juiste moment zat te wachten.

Vanwege het weinige licht moest ik een langere sluitertijd en hogere ISO dan normaal gebruiken. Ik probeer in de lente terug te komen als het weer en licht beter zijn. Een van de wolven was zwanger, dus de volgende keer dat ik ze zie, hebben ze misschien jongen!"

Mountain Church door Guillermo Garcia

"IJsland is een paradijs voor liefhebbers van nachtfotografie. Ik heb het noorderlicht gezien en gefotografeerd in natuurlijke omstandigheden. Dat was een ervaring die ik nooit zal vergeten. Ik heb deze foto in november gemaakt, op een avond waarop geen poollicht was voorspeld. De foto is gemaakt aan de voet van de Kirkjufell, in de buurt van Grundarfjörður Lake.

De maan was bijna vol en de lucht was helder. Ik koos voor een eenvoudige compositie met gebroken ijs op de voorgrond en de berg in het midden. Rond 23:00 uur zag ik een groene vlek in de lucht, die steeds beter zichtbaar werd. Ik was enorm blij: de gloed werd steeds feller en langer en vormde een bijna perfecte boog over de Kirkjufell.

Om de beweging van het noorderlicht vast te leggen, heb ik de handmatige modus gebruikt, met belichting van 2,5 seconden, een diafragma van f/2.8 en ISO 3200."

Ga de uitdaging van deze maand aan

Guillermo, Marga en Javier hebben de schoonheid van weinig licht in hun foto's weten vast te leggen. Canon wil weten hoe de wereld er door jouw lens uitziet, dus doe mee met deze maandelijks foto-uitdaging. Pak je camera, verken je stad en upload je creatie hier.