seagulls alexandra simionov header

Jouw foto's, Canon's favorieten: Actie en sport

Deze maand hebben jullie Canon een aantal prachtige foto's gestuurd rond het thema Actie en sport. Elk van deze foto's biedt een uniek perspectief en stimuleert je om naar buiten te gaan en het moment vast te leggen. Bekijk de favoriete keuzes van Canon en de verhalen achter de foto's.

Tornado door Gaudenz Gerig

Tornado door Gaudenz Gerig

"Deze foto heb ik gemaakt op Balangan Beach, Bali, Indonesië. Ik kwam op adem na een vermoeiende surfsessie in de ochtend en zat op het strand te praten met een surfer. Hij vertelde me dat ze altijd wachten op een mooie, lange en regelmatige golf, wat er ook gebeurt. Het weer was goed geweest de afgelopen dagen, maar die ochtend trokken er wolken vanaf zee voor ons strand langs. Aan de horizon verscheen een tornado die uit de wolken naar beneden draaide en het wateroppervlak raakte. Ik had mijn camera bij me, en gelukkig had ik mijn Canon 70-200-lens al bevestigd. Ik pakte de camera, paste de instellingen aan en legde een aantal frames vast. Nadat de surfer de golf had bedwongen, zag hij de tornado. Het deed hem niets en hij zwom terug naar het strand. De tornado was slechts enkele seconden compleet van de wolken tot het water, dus ik had veel geluk dat ik deze twee onderwerpen op het juiste moment samen kon vastleggen."

Willancourt door Vincent Lescaut

Willancourt door Vincent Lescaut

"Deze foto heb ik gemaakt op een zondagmiddag tijdens een motorcrossrace in Willancourt, op het platteland van België. Ik wilde een moment vastleggen en een gevoel van opwinding en beweging overbrengen. Het was een uitdaging om de actie op het juiste moment vast te leggen, dus ik heb lang gewacht op de perfecte foto.

Ik volgde het onderwerp lange tijd en gebruikte mijn camera om over de scène te pannen. Ik wilde het snelheidseffect accentueren en de achtergrond verbergen, aangezien deze niet heel bijzonder of belangrijk was. Ik wilde alleen focussen op de verschillende kleuren van de motor en de bestuurder in vergelijking met de baan."

Meeuwen door Alexandra Simionov

Meeuwen door Alexandra Simionov

"Ik heb deze foto in de zomer van 2015 gemaakt op Thassos terwijl mijn vriend de meeuwen voerde. Ze waren gewend om te worden gevoerd en vielen mensen lastig. Een dag eerder had ik hetzelfde tafereel aanschouwd, dus ik had mijn camera in de aanslag. Het was een bijzondere ervaring en ik ben blij dat ik dit moment kon vastleggen. Ik gebruikte een snelle sluitertijd van 1/800e van een seconde om de actie vast te leggen."

Ga de uitdaging van deze maand aan

Laat je in de Galerij van Canon inspireren door het thema van deze maand en deel jouw foto's. Wie weet staat jouw foto volgende maand in de Showcase!

Stuur je foto's naar de Galerij